Upload systeem werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 10:52:05
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik ben begonnen met het maken van een file upload systeem.
Ik heb een tutorial gevolgd maar nu werk het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
[code]<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST'){
 
    if ($_FILES['mijn_bestand']['error'] > 0)
    {

        $errorMessage = 'Uploaden mislukt';
    }

    else{
        if ($_FILES['mijn_bestand']['type'] == "image/jpeg")
        {

            $result = move_uploaded_file ($_FILES['mijn_bestand']['tmp_name'], "uploads/" . $_FILES['mijn_bestand']['tmp_name']);
          
            if (!$result) {
                $errorMessage = 'Kan bestand niet kopieren';
            }
        }
else {
            $errorMessage = 'Bestand is niet van het juiste type';
            }
        }

}

echo  $errorMessage;
?>


<form enctype="multipart/form-data" method="POST">
Choose a file to upload: <input name="file" type="file" /><br />
<input type="submit" value="Upload File" />
</form>
?>


Het probleem is dat ik altijd een "Bestand is niet van het juiste type" error krijg. Ik weet dat er nog niet getest op grote e.d. word maar ik wil eerst dit probleem oplossen, wie weet wat er verkeerd gaat?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:19:51
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 10:58:32
Quote Anchor link
Je noemt hem tijdens het versturen 'mijn_bestand' maar in de form noem je hem 'file'.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 11:01:36
Quote Anchor link
Ohh hoe dom, ben niet helemaal wakker met scripten volgens mij :$
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 11:04:13
Quote Anchor link
Kan gebeuren, werkt het nu wel?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 11:05:02
Quote Anchor link
Ja dat wel, krijg nu alleen een move error:

[qoute]
Warning: move_uploaded_file(/public_html/uploads/tmp/phpy84FgG) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ehbonopn/public_html/intranet/upload.php on line 11

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpy84FgG' to '/public_html/uploads/tmp/phpy84FgG' in /home/ehbonopn/public_html/intranet/upload.php on line 11
Kan bestand niet kopieren
[/quote]
Gewijzigd op 29/02/2012 11:05:21 door Matthijs Vos
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 11:07:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
failed to open stream: No such file or directory


Zegt genoeg lijkt mij ;)
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 11:09:31
Quote Anchor link
ja, maar vanaf welke map moet ik redeneren met het bepalen van de map waar hij weg moet schrijven?
 
Erwin H

Erwin H

29/02/2012 11:11:25
Quote Anchor link
Dat staat in het tweede deel van de error:
Unable to move '/tmp/phpy84FgG' to '/public_html/uploads/tmp/phpy84FgG'
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 11:13:34
Quote Anchor link
Je huidige pad is bijv.:
/wamp/www/map/submap/scripts/index.php

uploads/filename.exensie

zal dan gaan naar:

/wamp/www/map/submap/scripts/uploads/filename.extensie
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 11:16:18
Quote Anchor link
Het lukt nu, alleen uploads map heeft nu bestandsrechten 777 en ik heb altijd geleerd dat dat onveilig is, weet je toevallig ook welke bestandsrechten ik moet instellen?
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 11:29:27
Quote Anchor link
755 Is het beste voor upload volgens mij!
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 11:32:32
Quote Anchor link
Gerhard l op 29/02/2012 11:29:27:
755 Is het beste voor upload volgens mij!


Is goed voor de map.
En 644 voor het bestand.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 13:33:04
Quote Anchor link
En hoe kan ik een bestand dat ik upload bestandsrechten meegeven dan? en trouwens hij moet er ook weer afgedownload kunnen worden
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 13:51:53
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 29/02/2012 13:33:04:
En hoe kan ik een bestand dat ik upload bestandsrechten meegeven dan? en trouwens hij moet er ook weer afgedownload kunnen worden


Als het goed is staan de rechten automatisch goed. Even checken dus.

Wat is 'afgedownload'?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 13:55:44
Quote Anchor link
oke ;) afgedownload is denk ik een beetje een zelfbedacht woord ;) ik bedoelde gedownload ;)

Toevoeging op 29/02/2012 13:57:10:

Ik heb het volgende gemaakt voor het weergeven welke bestanden er in de map staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$dir
= opendir("uploads/");
$file = readdir($dir);
echo '<a href="http://***.nl/intranet/uploads/'. $file . '"> '.$file.' </a>';
?>


Alleen het enige wat ik krijg is de ... en als ik daar op klik gaat hij naar de boven liggende map. Iemand enig idee hoe dit kan?
 
Gerhard l

gerhard l

29/02/2012 13:59:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($handle = opendir($dir)) {
    while (false !== ($entry = readdir($handle))) {
        if ($entry != "." && $entry != "..") {
            echo "$entry\n";
        }
    }

    closedir($handle);
}

?>
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 14:05:05
Quote Anchor link
Thanks

Toevoeging op 29/02/2012 14:06:37:

Nog even een vraagje over de upload, hoe kan ik meerdere bestand types accepteren? En is er ergens een lijst met bestandtypes en hoe je die schrijft in php (bv. dat je jpeg als image/jpeg schrijft)
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 14:15:14
Quote Anchor link
$_FILES['userfile']['type']

The mime type of the file, if the browser provided this information. An example would be "image/gif". This mime type is however not checked on the PHP side and therefore don't take its value for granted.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 14:16:18
Quote Anchor link
Ja, dat gebruik ik nu, maar kan ik ook meerdere checken?? en wat is de mime type voor doc/docx??
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 14:20:20
Quote Anchor link
Geen idee welke er allemaal zijn. Maar aan die tekst te zien (van php.net) kan je er dus niet op vertrouwen.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

29/02/2012 21:43:04
Quote Anchor link
had ik ook gelezen, maar als ik mime_content type gebruik dus het volgende script:

if (mime_content_type($_FILES['mijn_bestand']['name']) == "image/jpeg")

dan krijg ik de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function mime_content_type() in /home/ehbonopn/public_html/intranet/upload.php on line 9

iemand enig idee hoe dat kan??
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.