Uploaden, move_uploaded _files() nou nodig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 09:31:48
Quote Anchor link
Hallo PHP-devvertjes,

Ikzelf ben bezig met een CSV-importeer systeem waarmee ik CSV-bestanden in de database kan importeren, nadat ik ze geupload heb. Echter had ik een vraag.

Is het echt nodig om move_uploaded_files() te gebruiken, ik wil de CSV alleen maar uitlezen, verwerken en daarna heb ik hem niet meer nodig. kan die niet in de algemene /tmp map blijven staan om daar verwerkt te worden of is move_uploaded_files() toch echt nodig?

Wie o wie?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:18:40
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/05/2011 10:44:25
Quote Anchor link
Ik zou zeggen... ff uitproberen :)
Heb ooit zelf ook zoiets gemaakt en toen heb ik 'm wel naar een specifieke map gekopieerd. Je kunt 'm na gebruik uiteraard weer deleten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 10:48:07
Quote Anchor link
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.

Ik vrees dus dat ik hem inderdaad naar een tijdelijke /buffer-map moet plaatsen, waarna ik de *.csv-file moet verwijderen zodra het importeren gedaan is.
Gewijzigd op 24/05/2011 10:48:33 door - Ariën -
 
Rowdy van der Meer

Rowdy van der Meer

24/05/2011 10:48:38
Quote Anchor link
volgens mij kan je direct het geuploaden bestand benaderen zonder dat je hem verplaatst en daarna ophaalt.

helaas ben ik nu niet in de gelegenheid het even uit te zoeken maar dacht wel dat het mogelijk was
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 11:22:59
Quote Anchor link
Als iemand enig idee heeft, let me know...
Gewijzigd op 24/05/2011 11:23:13 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 11:48:50
Quote Anchor link
- Aar - op 24/05/2011 10:48:07:
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.


Als je het bestand kan verplaatsen zal je het ook gewoon kunnen lezen als het nog in de tmp-dir staat lijkt mij. Gebruik uiteraard wel de temp-naam.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 12:03:31
Quote Anchor link
maar de /tmp map staat wel buiten de webroot.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 12:58:00
Quote Anchor link
- Aar - op 24/05/2011 12:03:31:
maar de /tmp map staat wel buiten de webroot.


Dat moet niet uitmaken. Apache kan daar dan niet bij, maar php wel.
 
John D

John D

24/05/2011 13:11:28
Quote Anchor link
de /tmp map heeft default deze kenmerken: drwxrwxrwt "Iedereen" en dus ook apache moet daarbij kunnen. Dit is default. Het kan natuurlijk zo zijn dat paranoia providers dat op een of andere manier dichtzetten. Ik ben het nog niet tegengekomen.
PS: Je moet het ook zelf opruimen, gaat niet vanzelf weg.
Gewijzigd op 24/05/2011 13:12:07 door John D
 
Chris -

Chris -

24/05/2011 13:17:07
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb het uitgeprobeerd, maar zoals ik verwachtte kan ik niet bij de /tmp map komen.


Dat klopt niet, als je niet bij /tmp kan komen, kun je hem ook niet verplaatsen (makes sense huh ;-))

In de $_FILES staat de naam van het bestand, welke in /tmp staat. Lees de inhoud hiervan, sla hem tijdelijk op in een var (of zelfs een sessie?) en doe vervolgens je ding!
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2011 13:30:37
Quote Anchor link
John D op 24/05/2011 13:11:28:
... drwxrwxrwt "Iedereen" en dus ook apache moet daarbij kunnen. ...


Technisch heb je gelijk. Maar Apache zelf gaat niet buiten de webroot in verband met veiligheid en php heeft daar geen last van.
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 14:28:45
Quote Anchor link
Plaats hem gewoon met tempnam() op je server desnoods b64 en lees hem vervolgens uit...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/05/2011 16:09:37
Quote Anchor link
Ik ga er eens naar kijken... :-)
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

24/05/2011 16:19:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$TempFileName = tempnam("TARGET VAN FILE/", "csv") . "." . end(explode(".", DE NAAM VAN HET BETREFENDE FILE));
imagejpeg(hier even een andere functie voor zoeken voor CSV($DE NAAM VAN HET BETREFENDE FILE, $TempFileName);
$GewoonHandle = fopen($TempFileName, "wb");
 fwrite($GewoonHandle, $HET BETREFENDE BESTAND OM NAAR DE SERVER TE SCHRIJVEN);


Zoiets?

Toevoeging op 25/05/2011 11:52:15:

Om de temp file te verwijderen kun je ook nog zoiets doen unlink();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.