uploaden naar ftp in passive mode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John de Boer

John de Boer

07/01/2006 14:32:00
Quote Anchor link
Ik wil een bestand die ik op de harde schijf heb uploaden naar een ftp-server.
Ik heb verbinding via een router/switch/modem met firewall erin, en dus moet ik passive mode gebruiken.

Ik heb het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
     include('include/ftpconnect.php');
     ...

     blabla    
?>


en dan ziet mijn ftpconnect.php er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$ftp_host
= 'ftp.members.lycos.nl';
// if ftp server across proxy set $ftp_port to 2121
$ftp_port = "21";
$ftp_user_name = '***';
$ftp_user_pass = '***';

// connect to FTP-server (or firewall)
$ftp_conn = @ftp_connect($ftp_host,$ftp_port);

// meld je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord
$login_result = @ftp_login($ftp_conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);

if ((!$ftp_conn) || (!$login_result)) {
    echo "FTP connectie is mislukt! <br>\n";
    #echo "Probeerde naar $ftp_host te verbinden met de gebruiker $ftp_user_name <br>\n";
    exit;
}


// turn on passive mode transfers
ftp_pasv ($ftp_conn, true);

?>


maar ik krijg dus aldoor de melding
"FTP connectie is mislukt!"

wie kan mij verder helpen?
alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:55:35
 

07/01/2006 14:36:00
Quote Anchor link
@ tjes weghalen en error reporting op E_ALL zetten.
 
John de Boer

John de Boer

07/01/2006 14:47:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik de melding dat er een fout zit in de regel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   ...
   $login_result = ftp_login($ftp_conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);
   ...

?>
Gewijzigd op 07/01/2006 14:49:00 door John de Boer
 

07/01/2006 14:50:00
Quote Anchor link
Wat voor fout? Parse error? Mijn houten bol ligt te rotten in de tuin, dus ik kan de fout niet vanaf hier zien? ;-)
 
John de Boer

John de Boer

07/01/2006 14:54:00
Quote Anchor link
Deze melding krijg ik

Warning: ftp_login: Login incorrect. in include/ftpconnect.php on line 17

met een FTP-programma kom ik er met die naam en pass wel in...
Gewijzigd op 07/01/2006 14:55:00 door John de Boer
 

07/01/2006 15:03:00
Quote Anchor link
ftp_login($ftp_conn, trim($ftp_user_name), trim($ftp_user_pass)); proberen
 
John de Boer

John de Boer

07/01/2006 15:13:00
Quote Anchor link
ik heb je suggestie geprobeerd en ook nog de spatie ertussen weg gehaald maar mocht ook niet baten, nog steeds dezelfde error :-s

EDIT:
als ik $ftp_port = "2121"; zet dan krijg ik de melding

"Warning: Unable to find ftpbuf 0 in include/ftpconnect.php on line 17"
Gewijzigd op 07/01/2006 15:18:00 door John de Boer
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/01/2006 15:20:00
Quote Anchor link
// connect to FTP-server (or firewall)
$ftp_conn = @ftp_connect($ftp_host,$ftp_port);

// meld je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord
$login_result = @ftp_login($ftp_conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);

Probeer het eens zonder dat je de ftp_port meegeeft
 
John de Boer

John de Boer

07/01/2006 15:27:00
Quote Anchor link
als ik de regel zo heb:
$ftp_conn = ftp_connect($ftp_host);

krijg ik weer de melding
"Warning: ftp_login: Login incorrect. in include/ftpconnect.php on line 17"

P.S.
Ik heb een Eminent EM4202 router/switch
www.eminent-online.com

en ik lees op http://nl3.php.net/manual/nl/function.ftp-connect.php
Connecting through a firewall also depends on the type. This is an example for the Secure Gateway FTP. First you have to connect to the firewall, then open a session to the destination ftp server. This looks like this:

// Connect to firewall
$conn_id = ftp_connect("firewall.yournet.com");

maar hoe connect ik dan naar de firewall?
Gewijzigd op 07/01/2006 15:40:00 door John de Boer
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2006 17:20:00
Quote Anchor link
Connecten naar FTP moet gewoon kunnen. Op het moment dat er een connectie is gaat de ftp-server naar een andere port en dan werkt het niet meer achter een firewal. Bij passive FTP blijft de ftp-server op dezelfde port. (Heel simpel uitgelegd)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.