Uploadscript move_uploaded_file error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »
Eric

Eric

01/04/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!
Voordat ik mijn vraag stel wil ik graag even zeggen dat ik veel sites en fora heb afgezocht naar een oplossing, maar niet heb gevonden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

Ik ben bezig met een uploadscript, welke uiteindelijk een foto-uploadscript moet worden, maar dat is een stap verder.

De pagina bestaat (zoals gewoonlijk) uit twee bestanden, upload.html met het formulier, en upload.php, met het script.

upload.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<h1>File Upload</h1>
<form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" />

<div>
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" />
<label for="userfile">Upload a file:</label>
<input type="file" name="userfile" id="userfile" />
<input type="submit" value="Upload!" />
</div>


upload.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$uploadDir
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/upload/uploads/';

if ($_FILES['userfile']['error'])
{

    echo 'Probleem: ';
    switch ($_FILES['userfile']['error'])
    {
        case
1: echo 'Bestand te groot om te uploaden!';
        break;
        case
2: echo 'Bestand te groot!';
        break;
        case
3: echo 'Bestand gedeeltelijk geupload!';
        break;
        case
4: echo 'Geen bestand geupload!';
        break;
        case
6: echo 'Kan het bestand niet uploaden: geen tijdelijke directory beschikbaar!';
        break;
        case
7: echo 'Upload misukt: kan niet schrijven naar doel!';
        break;
    }

    exit;
}


//Kijken of het bestand het juiste type is
if ($_FILES['userfile']['type'] != 'text/plain')
{

    echo 'Probleem: upload is geen tekst-bestand!';
    exit;
}


//Bestand plaatsen!
$upfile = $uploadDir.$_FILES['userfile']['name'];

//Kijken of het bestand daadwerkelijk geupload is
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
{

    //Kijken of het bestand in de tijdelijke map staat
    if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadDir.$_FILES["userfile"]["name"]))
    {

        echo 'Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!';
        exit;
    }
}

//Bestand is niet echt geupload
else
{
    echo 'Probleem: Mogelijke file upload attack. Filename: ';
    echo $_FILES['userfile']['name'];
    exit;
}


echo 'Upload van bestand succesvol!<BR><BR>';

//Preview van geupload bestand

/*echo '<P>Voorbeeld van geupload bestand:<br/><hr/>';
echo '<img src = "' .$upfile. '">';
echo '<br/><hr/>';*/

?>


Naar mijn idee zou dit prima moeten werken, het volgende is echter het probleem:

Warning: move_uploaded_file(/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to '/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!

-----

- Het CHMODden van de mappen zit goed, ookal staan ze op 777, foutmelding blijft.
- Op andere sites las ik het probleem met de home-directory enz., naar mijn idee heb ik het op de manier als hierboven staat toch maximaal opgevangen door het complete pad te gebruiken.
- Origineel had ik de regel if (!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $upfile)), dit heb ik uitgebreid naar de regel zoals hierboven in de code staat.

Heb ook verschillende dingen met htaccess en php_ini_set geprobeerd, maar vooralsnog zonder resultaat.

Wat o wat is toch het probleem?

Groeten
Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:31:58
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:45:00
Quote Anchor link
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?
 
Eric

Eric

01/04/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 01.04.2009 13:45:
move_uploaded_file() kun je natuurlijk niet 2x aanspreken, dus daar kom je later mee in de problemen. Verder denk ik toch dat er iets niet helemaal correct is mbt rechten. Al contact opgenomen met je hoster?


move_uploaded_file() is mijn eigen fout inderdaad (en een stomme ^^) Ik heb zoveel zitten veranderen dat ik niet meer zeker wist of ik alles nu weer had teruggedraaid. Heb bovenstaande post even aangepast, staat nu weer zoals het hoort. (En scheelt inderdaad al 1 foutmelding)

Even over de hoster..wat moet ik aan hun voorleggen? M.a.w., wat zou ik van hun willen weten of wat zouden ze moeten veranderen? (Host overigens bij Antagonist)

Eric
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Probeer eens;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'uploads/'.$_FILES['userfile']['name']))
?>
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:00:00
Quote Anchor link
Warning: move_uploaded_file(uploads/Singleton-ding.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php47PHBp' to 'uploads/Singleton-ding.txt' in /usr/home/deb17082/domains/abouttdesign.com/public_html/upload/upload.php on line 49
Probleem: kon het bestand niet verplaatsen naar doelmap!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/04/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Ben toch echt bang dat de rechten op de doelmap niet goed staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2009 14:04:00
Quote Anchor link
Doelmap rechten zullen niet voldoende zijn.
 
Ruliezz

ruliezz

01/04/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Heb je al eens gedebugt? Werkt bijvoorbeeld alleen het uploaden wel, zonder al die voorwaardens?

En kijk ff op je map wel de juiste rechten heeft.
 
Eric

Eric

01/04/2009 14:26:00
Quote Anchor link
Mensen, excuses voor het verspillen van jullie tijd!
Ik zal het even uitleggen...

Ik was er stellig van overtuigd dat de mappen waarin de geuploade bestanden terechtkomen de rechten 777 had.
Dit had ik namelijk met Dreamweaver CS4 via de FTP ingesteld.
Na jullie berichten begon ik er toch aan te twijfelen, en ging ik kijken in de filemanager van mijn account. Daar stond, je raadt het al, 755.
Na het veranderen van de rechten via de filemanager blijven de rechten wel gewoon staan, en werkt het script volledig.

Dreamweaver heeft bij mij nu toch iets aan reputatie verloren, een niet werkende functionaliteit is toch wel een beetje jammer...

Dus..sorry, en toch heel erg bedankt!

Groeten
Eric
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.