Uren in bedrag uitrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 19:32:17
Quote Anchor link
Beste Forum helpers,

Ik wil graag de uren en minuten uitrekenen naar een totaalbedrag.

voorbeeld: 07:15 maal 15 euro = 108,75
met onderstaande code bereken hij alleen de uren maar niet de minuten.
wie kan mij op weg helpen zodat ook de minuten berekend worden.
ps. $totaaluren is 07:15

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$totaaluren = date ('H:i',strtotime($totaaluren));
echo $totaaluren * 15;
Gewijzigd op 29/07/2013 19:33:46 door Lano Heeren
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:03:53
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/07/2013 19:44:53
Quote Anchor link
heh wat doe je nu, een variabele declareren maar in die declaratie op die variabele een bewerking uitvoeren? daar klopt geen zak van.

wat jij moet doen is de uren apart opvragen en de minuten, apart vermenigvuldigen dan optellen. of eerst al optellen. maar hoe krijg je de data binnen, als twee tijden (begintijd en eindtijd), of als al berkekende tijd?
Gewijzigd op 29/07/2013 19:51:33 door Jeroen VD
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/07/2013 20:23:46
Quote Anchor link
Rekenen kan best lastig zijn :p
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$uurtarief
= 15;
$uren =    date('H',strtotime($totaaluren));
$minuten = date('i',strtotime($totaaluren));
$totaal = $uren * $uurtarief + $minuten * ($uurtarief / 60);
echo number_format($totaal, 2, ',', '.');

?>
 
Lano Heeren

Lano Heeren

29/07/2013 20:45:03
Quote Anchor link
Bedankt voor de code Frank.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.