Uren niet meer laten afronden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ray Mond

Ray Mond

18/08/2020 19:31:53
Quote Anchor link
Beste mensen,

We hebben een script (overgenomen) nu worden de aantal uren (werkzaamheden) ingevoerd in de database als starttijd bijvoorbeeld 01:15 tot 01:30, dit is prima opgenomen in de database maar op moment dat ik de uren dus opvraag staat het echter afgerond als 0 uur, pas op het moment dat ik van 01:00 tot 02:00 als voorbeeld zal doen dan zal het weergegeven worden als 1 uur.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$datum = date("d-m-Y",strtotime($start));
                $startTijd = date("H:i",strtotime($start));
                $eindTijd = date("H:i",strtotime($eind));

                $totaal = $eindTijd - $startTijd;

                //$totaal = $totaal / 60;
                $urenTotaal += $totaal;


En dan het stukje waar de uren worden opgeroepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<th colspan="4"><?=number_format($urenTotaal, 2, ',', '.')?> uur</th>


Hoe kan ik de uren dus ook als kwartier, halfuur en dergelijke laten tonen?
Gewijzigd op 18/08/2020 19:35:17 door Ray Mond
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:54:37
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2020 20:12:29
Quote Anchor link
Mja, nu rondt je alles af op uren, dan is het nogal wiedes dat het niet werkt.

Ook weet ik niet of je op deze manier kunt rekenen met tijden, je doet nu net of dit getallen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$totaal = $eindTijd - $startTijd;

Maar die vlieger gaat (sowieso) niet op en kan hele onvoorspelbare resultaten geven, want "H:i" (het formaat van $eindTijd en $startTijd) is in wezen een string dus als je daar vervolgens vrolijk mee gaat rekenen alsof het getallen zijn wordt dit mogelijk allemaal getypecast en belandt misschien wel de helft van zo'n tijd in de prullenbak, wellicht met totaal onverklaarbare resultaten als gevolg.

Ik zou je voorstellen je te verdiepen in de datum/tijd classes. Daarmee kun je ook redelijk makkelijk verschillen berekenen en dit schept misschien ook wat meer bewustzijn van tijdszones.
Gewijzigd op 18/08/2020 20:13:27 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

18/08/2020 20:15:27
Quote Anchor link
Hij laat het inderdaad tot zover ik weet en kan zien ook alleen maar zien als een getal, dit is voor mij ook voldoende, als output hoef ik alles maar (opgeteld) te zien dus dat werktijd 01:00 - 02:00 vandaag bijvoorbeeld 1 uur was en morgen 15:00 - 17:00 2 uren is.. dit hoeft niet opgeslagen te worden want hij haalt die tijd al uit de database, echter laat hij de output alleen maar zien als volle uren.

01:15 - 01:30 = 0 uur
01:00 - 02:00 = 1 uur

wat ik juist zoek is dat de uitkomst 1:15 gaat zijn.

Voorbeeld: https://ibb.co/Y0W0SK3
Gewijzigd op 18/08/2020 20:17:10 door Ray Mond
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/08/2020 20:53:32
Quote Anchor link
Cito toets nivo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$start
= '00:30';
$eind  = '00:45';

$startTijd = strtotime( $start);
$eindTijd  = strtotime( $eind );

echo '<p>startTijd : ' . $startTijd . ' ( ' . $start . ' )<br />';
echo 'eindTijd : '     . $eindTijd  . ' ( ' . $eind  . ' )</p>';

$totaal = $eindTijd - $startTijd;
echo '<p>totaal : ' . $totaal . ' seconden</p>';

$uren    = (int)($totaal / 60 / 60 );
$minuten = $totaal / 60 ;

echo '<p>' . $uren . ' uur en ' . $minuten . ' minuten</p>';[/code]
 
Ray Mond

Ray Mond

18/08/2020 20:59:19
Quote Anchor link
Zou ook mogelijk zijn inderdaad maar dan roept hij het niet meer uit via de database, waar juist de tijd staat als vermelding.

Mocht ik nu de uren en minuten van jouw deel verwerken bij mij in het script dan is de uitkomst heel raar haha..
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2020 21:04:04
Quote Anchor link
Ai caramba, UNIX timestamps? :/

Gebruik bij voorkeur de date/time classes...

Ik weet verder niet in welke setting je dit alles gebruikt, maar er zijn allerlei randgevallen waar je mogelijk rekening mee moet houden zoals overgangen rond middernacht of mogelijk over meerdere dagen, afhankelijk van hoe je dingen formatteert kunnen berekeningen mogelijk misgaan.

Het onderstaande illustreert het gebruik redelijk, de rest is aan jou, ik neem aan dat voor je werk is?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$dates
= array(
    array('2020-08-17 23:45', '2020-08-18 01:30'), // different days
    array('01:00', '02:00'), // same day
    // etc

);

$myFormat = 'H:i';
$total = array('hours' => 0, 'minutes' => 0);

foreach ($dates as $date) {
    // assumption: all times are recorded in the same timezone...
    // assumption: all times occur on the same day... otherwise consider adding a DATE to the TIMEs...

    $start = new DateTime($date[0]);
    $end   = new DateTime($date[1]);

    $diff = $end->diff($start); // this returns a DateInterval object
    $diffHours = ($diff->days * 24) + $diff->h; // track total hours, note $diff->h does not go beyond 24
    $total['hours'] += $diffHours;
    $diffMinutes = $diff->i;
    $total['minutes'] += $diffMinutes;

    ?>
start <?php echo $start->format($myFormat); ?> end <?php echo $end->format($myFormat); ?> difference <?php echo $diffHours.':'.$diffMinutes; ?><br><?php
}
?>
total: <?php echo $total['hours'].':'.$total['minutes']; ?>[end]
Gewijzigd op 18/08/2020 21:16:48 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

18/08/2020 21:25:12
Quote Anchor link
Het is inderdaad voor werkuren en ook bovenstaande zal voor mij niet echt helpen vrees ik aangezien je dan de dagen in arrays zet en alles, bij mij haalt hij het echt uit de database en zal dat gewoon puur opgeteld moeten worden maar hoe... :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2020 22:14:46
Quote Anchor link
>> ... aangezien je dan de dagen in arrays zet en alles, bij mij haalt hij het echt uit de database ...

Thomas geeft een voorbeeld van hou je iets kunt berekenen. Je kunt zelf uiteaard de data uit de database gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2020 22:23:46
Quote Anchor link
Ray Mond op 18/08/2020 21:25:12:
maar hoe... :)

Tijd om een vacature voor een programmeur te plaatsen?
Of anders enige eigen inventiviteit gewenst.
Gewijzigd op 18/08/2020 22:26:48 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

18/08/2020 22:34:15
Quote Anchor link
Nja heel eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat het nog zo lastig zou zijn haha.. Ik dacht het script telt wel de hele uren maar waarom kan hij dan geen kwartier en dergelijke optellen...

Ik had het geprobeerd met wat van bovenstaande code(s) maar dat mocht niet helpen voor wat ik graag zou willen :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2020 22:53:50
Quote Anchor link
Sja je zult het zelf moeten inpassen in je eigen code, het zal niet direct altijd 100% passen zodat je enkel hoeft te knippen en te plakken.

Het lijkt mij ook handig/verstandig wanneer er iemand in jouw organisatie aanwezig is die snapt wat deze code allemaal doet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/08/2020 08:39:59
Quote Anchor link
Je kunt bij Unix-timestamps eventueel wel (eindtijd - starttijd) / 3600 in bijvoorbeeld de query zetten: als je het tijdsverschil deelt door 3600 seconden per uur, krijg je de duur in uren plus fracties van uren. Een Unix-timestamp telt immers oplopend hoeveel seconden zijn verstreken sinds 1 januari 1970.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2020 10:02:58
Quote Anchor link
Mja, maar dat feest is begin 2038 afgelopen :).

Nu zou je kunnen zeggen dat tegen die tijd deze programma's er toch niet meer zijn en dat je ook niet voor de eeuwigheid hoeft of zelfs kunt programmeren, maar het lijkt mij dat je een verstandigere koers kunt varen door het op een zodanige manier aan te pakken dat je hier niet (meer) afhankelijk van bent.

Herinner je nog de paniek met de milleniumbug? Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dat verbleekt bij wat er ons in 2038 staat te wachten, ondanks het feit dat we dit met zijn allen mijlenver konden zien aankomen :).
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2020 10:42:42
Quote Anchor link
Ward van der Put op 19/08/2020 08:39:59:
Je kunt bij Unix-timestamps eventueel wel (eindtijd - starttijd) / 3600 in bijvoorbeeld de query zetten: als je het tijdsverschil deelt door 3600 seconden per uur, krijg je de duur in uren plus fracties van uren. Een Unix-timestamp telt immers oplopend hoeveel seconden zijn verstreken sinds 1 januari 1970.


Maar dan ga je weer de mist in bij zomer- en wintertijd overgangen.

Ik denk dat de optie van Thomas met de DateInterval objecten het mooiste is.
Je moet alleen even doorzien dat je die begin- en eindtijd dan als input moet gebruiken voor je new DateTime()s


Ik hoop trouwens dat je niet alleen de tijd maar ook de datum in de database hebt staan (in een datetime kolom)?
 
Ray Mond

Ray Mond

19/08/2020 10:46:26
Quote Anchor link
Start en eindtijd gaat inderdaad samen met de datum (datetime), enkel op de voorbeeld die ik stuurde zie je de tijden alleen en dat is voor mij ook prima, meer dan prima zelfs.

Enkel wat ik graag zou willen is dat die 1.00 uur bijvoorbeeld 1.15 uur totaal gaat worden en daar lukt het niet, ik heb wat delen geprobeerd met bovenstaande scripts maar ook dat helpt jammer genoeg niet samen met die van mij.

Hij telt alleen maar de volle uren van 01:00 - 02:00 of bijvoorbeeld 12:00 - 13:00
12:15 - 12:30 telt hij niet en dat is juist wat ik wel wil, het hoeft niet opgeslagen te worden want dat is het al, het moet enkel als output getoond worden.
Gewijzigd op 19/08/2020 10:46:48 door Ray Mond
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2020 10:58:39
Quote Anchor link
Niet goed gelezen dat dit de post van Adaptive was en niet TO, maar verhaal geeft wel uitleg:

realiseer je dat strtotime() een integer oplevert die het aantal seconden sinds 1-1-1970 telt.

gemakshalve negeer jij de datum, dus we hebben het dan bijvoorbeeld over 10:45 op 1 jan 1970
(dat levert je dus 10*3600 + 45*60 = 38700 op.

Als je vervolgens als 2e tijd gebruikt 12:00 dan wordt dat 12*3600 = 43200

Verschil is 4500 (seconden) wat jij in $totaal opslaat.

Daarna reken jij 2 dingen uit:
$totaal / 3600 en daar maak jij een integer van.
Dus 1.20 en dat kap jij af tot 1.

En jij rekent om onduidelijke redenen ook $minuten uit met

$minuten = $totaal / 60;
Dus 4500 / 60 en dat levert 75 op.


Daar gaat het al mis:

je rekent nu uit wat het aantal minuten is dat er in $totaal zit. Maar daarbij houd je geen rekening met het feit dat je al de uren (in dit geval 1) in $uren stopt.

Je wilt dus eigenlijk ofwel $minuten = $resttijd / 60 doen
waarbij $resttijd = $totaal - 3600 * $uren;

Ofwel

$minuten = ($totaal / 60 ) % 60;
Wat dan 15 oplevert
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2020 12:25:28
Quote Anchor link
Voor de goede orde zou ik mijn code snippet nog aan moeten passen zodat het minuten-deel uren bijtelt op het moment dat deze boven de 60 minuten gaat :). Wat dat betreft was het misschien handiger geweest om gewoon enkel een minuten-totaal bij te houden, en als je dat dan later op wil splitsen in uren en minuten is dat in zekere zin een weergave-kwestie.

En ja, dit was in wezen een afrondingsdingetje, terwijl je dus zou moeten delen met rest.
 
Ray Mond

Ray Mond

19/08/2020 14:22:17
Quote Anchor link
Bleek toch niet zo heel lastig uiteindelijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$datum = date("d-m-Y",strtotime($start));
                $startTijd = date("H:i",strtotime($start));
                $eindTijd = date("H:i",strtotime($eind));

                $totaal = strtotime($eind) - strtotime($start);
                $totaal = $totaal / 60 / 60;

                $urenTotaal += $totaal;


Nu geeft hij letterlijk aan 1,00 - 1,25 - 1,50 - 1,75 - 2,00 uur en dergelijke aan :)
Natuurlijk niet allemaal tegelijk haha maar wat de ingevoerde uren zijn zeg maar :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2020 15:54:31
Quote Anchor link
Maar hiermee wijk je van je oorspronkelijke specificatie af?

Daar zeg je:
Quote:
wat ik juist zoek is dat de uitkomst 1:15 gaat zijn.

Nu geef je een kwartier (00:15) weer als een kwart uur (0.25 of 0,25)?

Dit is niet hetzelfde.
Gewijzigd op 19/08/2020 15:57:05 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

19/08/2020 16:00:36
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 19/08/2020 15:54:31:
Maar hiermee wijk je van je oorspronkelijke specificatie af?

Daar zeg je:
Quote:
wat ik juist zoek is dat de uitkomst 1:15 gaat zijn.

Nu geef je een kwartier (00:15) weer als een kwart uur (0.25 of 0,25)?

Dit is niet hetzelfde.


Klopt inderdaad en heb je helemaal gelijk in maar eigenlijk gezien vanaf het begin zou dit het meest logische zijn om het als kwart uren te doen aangezien het ook zo zou zijn overal normaal gesproken.

Voor mij werkt dit nu ook prima, beetje verwarrend met het begin inderdaad maar komt in principe toch vrijwel op hetzelfde neer denk ik.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/08/2020 16:50:00
Quote Anchor link
>> Voor mij werkt dit nu ook prima, beetje verwarrend met het begin inderdaad maar komt in principe toch vrijwel op hetzelfde neer denk ik.

Zo ... ik geloof niet dat ik eerder zo veel vertwijfeling in 1 zin heb gezien :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.