Url invoeren in form, doorsturen naar die pagina.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter

Peter

12/10/2007 16:42:00
Quote Anchor link
Hey, ik heb een vraagje. Voor een soort browser in browser (voor een apperaat dat binnenkort op de markt komt) heb ik even een vraagje.

Is het mogelijk dat als je een url in een form typt, je dan ook op de desbetreffende pagina uitkomt? Dus als je www.phphulp.nl intypt, je ook dan op www.phphulp.nl uitkomt?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:08:43
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/10/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Tuurlijk is dat mogelijk Peter. Je zal echter wel eerst (voor het doorsturen) moeten controleren of die url wel geldig is/ bestaat. En zo ja, dan doorsturen.
 
Peter

Peter

12/10/2007 16:47:00
Quote Anchor link
Ja sorry, maar ik ben echt pas net met PHP begonnen, en ben hier nou niet echt bepaald slim in :P Heb je misschien ook een script oid waarmee ik dit kan doen?

Btw bedankt voor je snelle antwoord (a)!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/10/2007 16:57:00
Quote Anchor link
We kauwen hier de boel niet voor, als het voor een nieuw apparaat wat nog op de markt moet komen is, hoe kom je dan tot zo'n opdracht als je kennis zo beperkt is?

Klein voorzetje dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){// formulier is gepost
    if(ereg("^(http://)?([a-zA-Z0-9]*_?[a-zA-Z0-9])*([a-zA-Z0-9])*\.([a-zA-Z0-9])*(\.)?([a-zA-Z0-9])*",$_POST['url'])){//geldige url (kan beter denk ik andere regex)
         //hier forwarden

         }
     }

?>

<form name="formulier" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<input type="text" name="url">
<input type="submit" name="submit" value="submit">
</form>
 
Peter

Peter

12/10/2007 17:01:00
Quote Anchor link
Nee, vergelijk het maar met de Wii Internet browser. Dat is ook een apperaat, maar om goed te kunnen surfen heb je tabbladen nodig. :P Maar toch bedankt :D
 
GaMer B

GaMer B

12/10/2007 17:07:00
Quote Anchor link
En ik maak de goal?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){// formulier is gepost
    if(ereg("^(http://)?([a-zA-Z0-9]*_?[a-zA-Z0-9])*([a-zA-Z0-9])*\.([a-zA-Z0-9])*(\.)?([a-zA-Z0-9])*",$_POST['url'])){//geldige url (kan beter denk ik andere regex)
              header('Location: ' . $_POST['url']);
         }
     }

?>

<form name="formulier" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<input type="text" name="url">
<input type="submit" name="submit" value="submit">
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Aron K

Aron K

12/10/2007 19:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<form action="<?php echo "$_SERVER[PHP_SELF]"; ?>" method="get">
<input type="text" name="url">
<input type="submit" name="gaan" value="Ga naar url">
</form>

<?php
if(isset($_GET[gaan])){
$http=substr($_GET[url],0,4);
if($http=="http") $url=$_GET[url];
else $url="http://".$_GET[url];
echo "$url";
    ?>

<script language="JavaScript">
<!--
window.location="<?php echo "$url"; ?>";
//-->
</script>
<?php    
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/10/2007 19:11:00
Quote Anchor link
en als zijn browser nou (nog) geen javascript ondersteunt?
 
Aron K

Aron K

12/10/2007 19:12:00
Quote Anchor link
Ja, dat is idd vervelend.

Jammer dat er nog van dat soort lastige mensen op deze aarde rondlopen, sorry heb ik zo geen oplossing voor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.