url met meerdere vars oplaan in de url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris

Chris

23/08/2007 09:32:00
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik heb een probleempje;
ik probeer een HTA bestand te maken, die extern een systeem inlaad.
sinds HTA geen ondersteuning bied voor geschiedenis wil ik met php de vorige url opslaan.

voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="go('index.php?url=index.php?loc=tz&rub=2')"

^^ dit is een knop, die je doorstuurd naar index.php, waar de variabele URL word gevangen en opgeslagen, hierna word je doorgestuurd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET['url'])){
    $url = $_GET['url'];
?>

<script type="text/javascript">
    self.location='<?php echo $url ?>';
</script>
<?php
}
?>

Het probleem is dat de var URL in deze url (index.php?url=index.php?loc=tz&rub=2) natuurlijk alleen (index.php?loc=tz) terug geeft, hoe zorg ik ervoor dat hij (index.php?loc=tz&rub=2) pakt.

het kan dus ook zijn dat er uiteindelijk zo'n url zal voorkomen;
(index.php?var=what&var2=niks&url=index.php?loc=tz&rub=2)

Tnx in advance!
Chris
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:09:37
 
Jelmer -

Jelmer -

23/08/2007 10:54:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de $_SERVER array. Een van die entries bevat wel de volledige request URI, of misschien moet je er even 2 aan elkaar vast plakken. In de $_SERVER array kijken gaat makkelijk met print_r
 
Chris

Chris

23/08/2007 11:12:00
Quote Anchor link
met de REQUEST_URI krijg ik alleen de huidige pagina, waar ik ben.

zou HTTP_REFERER werken, het is een intern systeem, op IE 6, dus dat zou geen problemen veroorzaken toch?
 
Jelmer -

Jelmer -

23/08/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Als je nu iedere keer $_SERVER['REQUEST_URI'] aan een array toevoegt die in de sessie zit, houdt PHP vanzelf een hele geschiedenis bij met welke pagina's je hebt opgevraagd.
 
Chris

Chris

23/08/2007 12:01:00
Quote Anchor link
dan zou ik dus op elke pagina de 1 na laaste uit de array moeten pakken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.