url rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

02/11/2017 16:06:19
Quote Anchor link
Mijn website heeft URL's die worden opgebouwd als: example.com/key/new/ & example.com/orderlist/ & example.com/users/view/

Wat ik wil is dat al deze urls verwijzen naar index.php en ik /key/new/ als GET parameter gebruiken kan. Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen? Ik heb al ik weet niet hoe lang niet meer met URL rewrite gewerkt.

Wat ik op dit moment in .htaccess heb is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l

RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^(.*)/*(.*)/*(.*)/*(.*)/*$ index.php?a=$1
#RewriteRule ^ ([^/]+)/ index.php?a=$1
</IfModule>
Gewijzigd op 02/11/2017 16:06:38 door
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:12:07
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/11/2017 17:34:49
Quote Anchor link
Wat je wilt zou wel kunnen maar of dat heel erg flexibel gaat worden is maar zeer de vraag.

Is dit niet een goed moment om je eens te verdiepen in een php framework? Die haalt deze zorg en andere zorgen namelijk uit je handen.

Er zijn er verschillende maar misschien is cakePHP iets voor je? Pak gewoon eens een paar tutorials op youtube ;-)

Als dat goed gaat zou ik je willen vragen (ik kan het niet laten) eens naar Symfony te kijken.
Gewijzigd op 02/11/2017 17:38:50 door Frank Nietbelangrijk
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/11/2017 19:51:18
Quote Anchor link
Meestal is het iets van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /index.php?url=$1 [QSA,L]

De staart van je URL staat nu in $_GET['url'] (in z'n geheel). In PHP kan je daar nu helemaal los mee gaan.

Je kunt ook dit doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*)$ /index.php/$1 [QSA,L]

En dan staat ie in $_SERVER['PATH_INFO'] (soms ergens anders volgens mij, doe gewoon even print_r($_SERVER) )
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/11/2017 19:55:22
Quote Anchor link
Wauw, dat is wel een erg moeilijke manier (@TS) om alles door te sturen naar index.php?

Als je nu een alles naar index.php doorstuurt en daar de URL verder ontleedt?

Het is trouwens niet nodig om datgene wat in de REQUEST_URI zit nogmaals in een querystring-variabele te stoppen, dit is in zekere zin ook vervuiling van $_GET. Daarnaast is het dan ook niet langer intuïtief wat in $_GET zit, want normaal gesproken kun je dit gewoon in de URL zien, terwijl je in de huidige opzet dingen onderwater injecteert in $_GET. Niet doen dus!

Ik gebruik min of meer het volgende. Het kan overigens geen kwaad om e.e.a. van commentaar te voorzien zodat je na verloop van tijd nog weet waar het voor dient:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
# Enable rewriting.
RewriteEngine on

# Optional: do not allow perusal of directories.
Options -Indexes

# Optional: explicitly enable per-directory rewrites in the .htaccess context.
Options +FollowSymLinks

# Required when not in the webroot. Always use a trailing slash.
RewriteBase /

# To be able to access existing directories and files (standalone scripts).
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

# Redirect everything else to index.php.
# Add QSA to ensure that querystring variables are registered as such.
RewriteRule . index.php [L,QSA]


Vervolgens analyseer je aan de PHP-kant $_SERVER['REQUEST_URI'].

En als je geen zin hebt in een doe-het-zelf pakket dan is een framework wellicht een beter alternatief.
Gewijzigd op 02/11/2017 19:57:21 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/11/2017 20:12:46
Quote Anchor link
Het 'nadeel' van REQUEST_URI vind ik dat je de evt. "query string" (het stuk na een "?" in een URL) d'r ook bij krijgt. Die kun je d'r natuurlijk ook uit pulken, maar via de PATH_INFO constructie heb je daar geen last van.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/11/2017 21:31:01
Quote Anchor link
Maar daarvoor zijn functies als parse_url() die tevens kijkt of een URL er een beetje fris uitziet. Daarnaast is het niet verstandig om zonder meer het querystring-gedeelte te gebruiken, omdat deze in de REQUEST_URI nog url-geëncodeerd is. Dit in tegenstelling tot $_GET en $_POST, waarin de data al url-gedecodeerd is. Voor de querystring zou ik gewoon altijd $_GET (blijven) gebruiken om deze te benaderen.

Om een schoongemaakt pad te verkrijgen, zou je zoiets kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// Read REQUEST_URI, suppress errors (gave E_WARNING prior to PHP 5.3.3).
$uriData = @parse_url($_SERVER['REQUEST_URI']);

$path = '';
if ($uriData === false) {
    // Do something?
} else {
    if (isset($uriData['path'])) {
        // We might be in a subdirectory of the webroot.
        // We are only interested in the part starting from this relative root.

        $path = str_replace(DIRECTORY_SEPARATOR, '/', $uriData['path']);
        $relativePath = str_replace(DIRECTORY_SEPARATOR, '/', dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']));
        // Strip the relative path from $path.
        $path = substr($path, strlen($relativePath));
        // Finally, strip any leading/trailing slashes so we end up with a "cleaned" path.
        $path = trim($path, '/');
    }
}

?>

Of, in het kort, zonder commentaar, kun je regels 10-17 vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$path
= trim(substr($uriData['path'], strlen(dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']))), '/');
?>

Bovenstaand(e) script(s) retourneren enkel het relevante (applicatie)pad, gezien vanaf de (mogelijke subdirectory vanaf de root naar de) index.php waar naar verwezen wordt via .htaccess. (multibyte karakters in de URL daar gelaten, uiteraard)

EDIT: neemt niet weg dat er andere (en even flexibele) oplossing mogelijk zijn. Zo werd hier een tijd geleden in plaats van bovenstaande .htaccess-constructie een vele malen simpelere variant geopperd met gebruikmaking van FallbackResource. Zoals altijd vele oplossingen mogelijk.
Gewijzigd op 03/11/2017 00:25:36 door Thomas van den Heuvel
 

03/11/2017 12:48:28
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels gevonden wat de oplossing is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l

RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^(.*)/*(.*)/*(.*)/*(.*)/*$ index.php?page=$1
</IfModule>

Dit stukje code doet precies wat ik wil.

Frank Nietbelangrijk op 02/11/2017 17:34:49:
Is dit niet een goed moment om je eens te verdiepen in een php framework?

Ik ben bekend met Symfony (1.4 nog), Zend Framework, Codeignitor en cakePhp. Maar ik heb al in geen jaren meer zelf geprogrammeerd. Ik wil dit juist doen om mijn geheugen weer op te frissen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/11/2017 14:14:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^(.*)/*(.*)/*(.*)/*(.*)/*$ index.php?page=$1

Dit mag dan wellicht werken, maar waarom doe je dit op de bovenstaande manier? Heb je mijn reacties gelezen?

Met name dit deel:
Thomas van den Heuvel op 02/11/2017 19:55:22:
Het is trouwens niet nodig om datgene wat in de REQUEST_URI zit nogmaals in een querystring-variabele te stoppen, dit is in zekere zin ook vervuiling van $_GET. Daarnaast is het dan ook niet langer intuïtief wat in $_GET zit, want normaal gesproken kun je dit gewoon in de URL zien, terwijl je in de huidige opzet dingen onderwater injecteert in $_GET. Niet doen dus!
Gewijzigd op 03/11/2017 14:23:09 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/11/2017 15:56:24
Quote Anchor link
>> Ik ben bekend met Symfony (1.4 nog)

Welkom terug dan :-) We zijn inmiddels bij versie 3.3. Waarschijnlijk is er wel het een en ander veranderd. Ik ben volgens mij ergens bij Symfony 2.6 begonnen. Daarvoor ben ik dus blanco.
 
Jan de Graaf

Jan de Graaf

08/11/2017 21:56:01
Quote Anchor link
Ik heb laatst zelf een router class gemaakt waarmee je urls kunt toevoegen en die kunt bezoeken door bijvoorbeeld /contact te doen, nu is het idee dat ik een soort van simpel cms systeem wil maken. ik gebruik een functie die de naam controleert, en doormiddel van die naam de juiste dynamische content uit de database te halen. Aangezien ik dus 1 class gebruik voor alle pagina's met hetzelfde ontwerp, vraag ik mij af hoe ik een admin controller of iets kan maken waarmee ik als ik naar voorbeeldsite/admin ga dat ik dan een andere class gebruik die de admin pagina functionaliteit afhandelt. Als iemand mij wilt helpen kun je me ook vragen om mijn skype via een privé bericht.
Alvast bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2017 22:04:22
Quote Anchor link
Jan de Graaf op 08/11/2017 21:56:01:
Als iemand mij wilt helpen kun je me ook vragen om mijn skype via een privé bericht.
Alvast bedankt!

Je kan je vraag ook prima kwijt in een nieuw topic op dit forum. Zo kunnen meerdere mensen hun blik erop werken.
Gewijzigd op 08/11/2017 22:04:54 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/11/2017 22:11:27
Quote Anchor link
Je gebruikt inmiddels dus een frontcontroller/single-point-entry en je werkt al met routes maar verwijst iedere route naar dezelfde class. Dat vraagt dan om een kleine uitbreiding. Je zou het ala Codeigniter eventueel zo kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
voorbeeldsite/{controller}/{method}/{parameter}/{parameter}


Alle variabelen zijn optioneel.

voorbeeldsite/ --> ga naar DefaultController::indexAction()
voorbeeldsite/contact --> ga naar ContactController::indexAction()
voorbeeldsite/contact/confirmation --> ga naar ContactController::confirmationAction()
voorbeeldsite/admin/cms/homepage --> ga naar AdminController::cmsAction($page) (page = homepage)

Niet helemaal perfect maar het werkt.

Maar waarom kijk je niet naar een bestaande oplossing?


Gewijzigd op 08/11/2017 22:35:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/11/2017 22:38:21
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 08/11/2017 22:11:27:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
voorbeeldsite/{controller}/{method}/{parameter}/{parameter}

Die opzet is niet toereikend als je vrij wilt zijn in de naamgeving van je pagina's. Houdt wel in dat je op een andere plek wat werk moet verzetten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/11/2017 17:58:44
Quote Anchor link
>> Die opzet is niet toereikend als je vrij wilt zijn in de naamgeving van je pagina's. Houdt wel in dat je op een andere plek wat werk moet verzetten.

Klopt. Daarom mijn Edit. Gewoon leren om Composer te gebruiken en binnen vijf minuten heb je dan een prachtige router.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.