URL Shortener algoritme?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 18:05:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb onlangs dit domein gekocht en zou dus een persoonlijke url shortener willen maken.

Nu zou ik een algoritme nodig hebben voor de URL's te linken in de DB, dit kan uitraard gewoon met cijfers (id van de url bv) maar dat is niet echt netjes en gaat na verloop van tijd ook niet meer effectief zijn bv meer dan 10000 zijn al meteen 5 characters extra terwijl je met 4 cijfers & letters veel meer mogelijkheden hebt.

Een random string genereren met een lijst characters is een optie, maar dan zou ik voor elke mogelijkheid moeten kijken of dit nog niet in de DB bestaat en dat lijkt mij ook niet de ideale oplossing, stel dat er 100 mogelijke combinaties zijn en 99 zijn er al van gebruikt en het script moet dan telkens een nieuwe string genereren en vergelijken.. Dat kan niet de manier zijn.. Of wel?

Iemand suggesties hoe je dit het best aanpakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:11:08
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 18:22:57
Quote Anchor link
Weet je wat binair is? Wat decimaal is? Wat hexadecimaal is?
En voornamelijk hoe je van een decimaal getal naar bijvoorbeeld een hexadecimaal getal gaat?
Nu, stel dat je nu een stelsel hebt voor 62 (0-9a-zA-Z). Dan worden de decimale getallen in dst stelsel dus:
0 - 0
9 - 9
10 - a
11 - b
60 - Y
61 - Z
62 - 10
63 - 11
123 - 1Z
124 - 20
Zo kan je dus al een heel eind verder gaan en toch gewoon je auto_increment gebruiken in je database.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 18:52:35
Quote Anchor link
Dat heb ik ook net gezien, maar er zijn er die claimen tot 12.000.000 te kunnen gaan met 4 chars, dat kan niet met hexadecimaal :/
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 19:02:10
Quote Anchor link
Ik had het ook niet over hexadecimaal, maar een stelsel met 62 karakters (sorry, ik heb daar geen naam voor) en 62 tot de 4e = 14.776.336
Dat komt wel aardig in de buurt volgens mij...
 
Jurgen B

Jurgen B

18/04/2012 19:08:14
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wat ik ook wilde zeggen (had Erwins reactie ook verkeerd gelezen in eerste instantie). Op die manier ben je wel even bezig voor je aan je 5e character zit.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 19:24:40
Quote Anchor link
Ok nu ben ik mee..
Maar hoe wil je die juist genereren en checken of ze al bestaan?
 
Jurgen B

Jurgen B

18/04/2012 19:44:18
Quote Anchor link
Als je weet hoe je van decimaal naar hexadecimaal (16 tallig stelsel) gaat kan je deze methode ook toepassen op een 62 tallig stelsel. Bij een nieuwe aanvraag voer je een nieuwe regel in de database en zet je het nieuwe id om naar je 62 tallig stelsel. Om te kijken of de url al bestaat zal je denk ik letterlijk op de url moeten zoeken, maar misschien denk ik te moeilijk en is er een efficienter/makkelijker alternatief.
Gewijzigd op 18/04/2012 19:44:45 door Jurgen B
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 19:44:30
Quote Anchor link
Je kan gewoon een auto_increment laten lopen in je database die je omrekent naar een 4 karakter string. Op zich niet zo moeilijk, hoewel je wel even wat tijd zal moeten besteden aan hoe je van een getal naar de juiste letter gaat.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2012 23:02:32
Quote Anchor link
Jurgen B op 18/04/2012 19:44:18:
... kan je deze methode ook toepassen op een 62 tallig stelsel ...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
function omrekenen($getal, $soort, $return = '')
{

    $chars = array_merge(range('0','9'),range('a','z'),range('A','Z'));
    switch($soort)
    {
        case
10:    if($getal > 61)
                    {

                        $return .= omrekenen(floor($getal / 62), $soort, $return);
                    }

                    $return .= $chars[($getal) % 62];
                    return $return;
        case
62:    for($i=0; $i<strlen($getal); $i++)
                    {

                        $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                        $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                    }

                    return $return;
        default:
    return 'Error';
    }
}


$random = rand(0,14776335);
$code = omrekenen($random, 10);
$getal = omrekenen($code, 62);
echo $random . ' => ' . $code . ' => ' . $getal . '<br />';
?>
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:20:41
Quote Anchor link
Netjes SanThe :)
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 09:56:05
Quote Anchor link
De oplossing van SanThe is dan nog de beste, want als ik dechex() gebruik op het ID kan je URL voorspellen..

MAAR

Stel ik heb 13.000.000 links gegeneerd met het script van SanThe.. Dan heb je 90% kans dat de URL al bestaat, hoe los je dit op? Elke keer checken of hij al in de DB zit en indien wel opnieuw genereren?



Vb: bij het generen van 10K items heb ik al meteen 6 duplicates http://pastie.org/3815467
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
    set_time_limit(60);
    error_reporting(E_ALL);

    function
calculate($getal, $soort) {

        $return = '';
        $chars = array_merge(range('0','9'), range('a','z'), range('A','Z'));

        switch($soort) {
            case
10:
                if($getal > 61) {
                    $return .= calculate(floor($getal / 62), $soort, $return);
                }

                $return = $chars[($getal) % 62];

                return $return;
            break;

            case
62:
                for($i = 0; $i < strlen($getal); $i++) {
                    $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                    $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                }

                
                return $return;
            break;

            default:

                return false;
            break;
        }
    }




    $array = $found = array();

    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = '';
        for($i = 0; $i < 4; $i++) {
            $string .= calculate(rand(0,14776335), 10);
        }


        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $found[] = $string;
        }
    }


    echo "\n\n\n";

    echo "Found " . count($found) . " duplicates (" . round((count($found) / (count($found) + count($array))) * 100, 2) . "%) on " . (count($found) + count($array)) . " items.";
    echo "\n\n";
    echo "Duplicates: \n";

    foreach($found as $item) {
        echo $item . "\n";
    }

?>
Gewijzigd op 19/04/2012 10:44:46 door Wouter De Schuyter
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 11:06:44
Quote Anchor link
@Wouter: Waarom heb je de function niet correct overgenomen? Zoals jij het nu hebt zal ie niet correct werken.
 
Chris -

Chris -

19/04/2012 11:50:53
Quote Anchor link
Je zou eventueel ook 25 miljoen verschillende codes in de database kunnen plaatsen, met een "in gebruik" veld waar je een key op zet. Tijdens het invoeren van een URL voer je een RAND() query uit op de tabel waar "in gebruik" false is.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 12:26:49
Quote Anchor link
SanThe: ziezo met jouw code, maar krijg (logisch) nog steeds duplicates :/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
    set_time_limit(60);
    
    function
omrekenen($getal, $soort, $return = '')
    {

        $chars = array_merge(range('0','9'),range('a','z'),range('A','Z'));
        switch($soort)
        {
            case
10:    if($getal > 61)
                        {

                            $return .= omrekenen(floor($getal / 62), $soort, $return);
                        }

                        $return .= $chars[($getal) % 62];
                        return $return;
            case
62:    for($i=0; $i<strlen($getal); $i++)
                        {

                            $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                            $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                        }

                        return $return;
            default:
    return 'Error';
        }
    }




    $array = $found = array();
    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = omrekenen(rand(0,14776335), 10);

        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $found[] = $string;
        }
    }


    echo "\n\n\n";

    echo "Found " . count($found) . " duplicates (" . round((count($found) / (count($found) + count($array))) * 100, 2) . "%) on " . (count($found) + count($array)) . " items.";
    echo "\n\n";
    echo "Duplicates: \n";

    foreach($found as $item) {
        echo $item . "\n";
    }

?>


@Chris: zou dat de correcte oplossing zijn? Zou het zo zijn dat bit.ly het bv doet? Lijkt mij nogal omslachtig..
Gewijzigd op 19/04/2012 12:46:18 door Wouter De Schuyter
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/04/2012 12:36:55
Quote Anchor link
Ik zou het ook met noSQL opslaan, met MySQL ga je denk ik wel performance problemen krijgen nadat je een paar tientallen miljoenen url's erin hebt staan ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 14:52:26
Quote Anchor link
Zo krijg je geen duplicates meer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = omrekenen(rand(0,14776335), 10);

        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $j--;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 19/04/2012 14:52:46 door - SanThe -
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 15:25:54
Quote Anchor link
@Kees wat zou dat voor problemen kunnen geven? MySQL?

@SanThe: hehe, dat is waar. Maar ik ga niet alle hashes uit de DB laden in een array en dan kijken of ze in die array zitten of wel? Stel dat je 14 miljoen records hebt kan dat niet echt performant zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 15:34:04
Quote Anchor link
Als het in een database staat zou ik het zo ongeveer doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
do
{
    // genereer code
    // SELECT code

}
while (mysql_num_rows() == 1);
// INSERT code
?>
 
Gerhard l

gerhard l

19/04/2012 15:34:54
Quote Anchor link
Ik gebruik de manier van Chris Horeweg tot zover loopt het vloeiend (nog maar 900 urls verkort).
Maar ik denk dat de query wel sneller is dan alle bij langs lopen en kijken of ze al bestaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT short_code FROM short_list WHERE used='0'  ORDER BY RAND() LIMIT 1
Gewijzigd op 19/04/2012 15:35:28 door gerhard l
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/04/2012 15:40:20
Quote Anchor link
Wouter DS op 19/04/2012 15:25:54:
@Kees wat zou dat voor problemen kunnen geven? MySQL?


Omdat je met MySQL veel sneller en lastiger moet opschalen als je tientallen miljoenen URL's opslaat. Tevens zal het niet goed performen als je over miljoenen URL's stats gaat genereren.
 
Pim -

Pim -

19/04/2012 15:40:27
Quote Anchor link
Je kan evt nog een hash toevoegen aan de string, zodat het moeilijk/lastig wordt URLs te raden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function encode($id, $hashSize = 100)
{

    $privateKey = 16546354324; // Moet je even checken wat de MAX_LONG waarde is
    $num = $id * $hashSize + ($id * $privateKey) % $hashSize;
    return base_convert($num, 10, 62);
}
function
decode($string, $hashSize = 100)
{

    $privateKey = 16546354324;
    $num = (int) base_convert($string, 62, 10);
    $hash = $num % $hashSize;
    $id = ($num - $hash) / $hashSize;
    if($hash != ($id * $privateKey) % $hashSize)
        return false; // Foute hash
    return $id;
}

?>

Door hashSize te variëren kan je je URL veiliger maken. hashSize = 100 betekent dat je max 100 pogingen nodig hebt om de URL te gokken als je het ID weet.

Deze code werkt trouwens niet omdat base_convert maart to base 36 gaat, maar het idee lijkt me duidelijk.


Toevoeging op 19/04/2012 15:41:49:

@Kees,
Maar noSQL is dan toch niet per se de beste vervanging? Een simpele key->value DB lijkt me een stuk nuttiger.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.