URL Shortener algoritme?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 18:05:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb onlangs dit domein gekocht en zou dus een persoonlijke url shortener willen maken.

Nu zou ik een algoritme nodig hebben voor de URL's te linken in de DB, dit kan uitraard gewoon met cijfers (id van de url bv) maar dat is niet echt netjes en gaat na verloop van tijd ook niet meer effectief zijn bv meer dan 10000 zijn al meteen 5 characters extra terwijl je met 4 cijfers & letters veel meer mogelijkheden hebt.

Een random string genereren met een lijst characters is een optie, maar dan zou ik voor elke mogelijkheid moeten kijken of dit nog niet in de DB bestaat en dat lijkt mij ook niet de ideale oplossing, stel dat er 100 mogelijke combinaties zijn en 99 zijn er al van gebruikt en het script moet dan telkens een nieuwe string genereren en vergelijken.. Dat kan niet de manier zijn.. Of wel?

Iemand suggesties hoe je dit het best aanpakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:43:03
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 18:22:57
Quote Anchor link
Weet je wat binair is? Wat decimaal is? Wat hexadecimaal is?
En voornamelijk hoe je van een decimaal getal naar bijvoorbeeld een hexadecimaal getal gaat?
Nu, stel dat je nu een stelsel hebt voor 62 (0-9a-zA-Z). Dan worden de decimale getallen in dst stelsel dus:
0 - 0
9 - 9
10 - a
11 - b
60 - Y
61 - Z
62 - 10
63 - 11
123 - 1Z
124 - 20
Zo kan je dus al een heel eind verder gaan en toch gewoon je auto_increment gebruiken in je database.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 18:52:35
Quote Anchor link
Dat heb ik ook net gezien, maar er zijn er die claimen tot 12.000.000 te kunnen gaan met 4 chars, dat kan niet met hexadecimaal :/
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 19:02:10
Quote Anchor link
Ik had het ook niet over hexadecimaal, maar een stelsel met 62 karakters (sorry, ik heb daar geen naam voor) en 62 tot de 4e = 14.776.336
Dat komt wel aardig in de buurt volgens mij...
 
Jurgen B

Jurgen B

18/04/2012 19:08:14
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wat ik ook wilde zeggen (had Erwins reactie ook verkeerd gelezen in eerste instantie). Op die manier ben je wel even bezig voor je aan je 5e character zit.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

18/04/2012 19:24:40
Quote Anchor link
Ok nu ben ik mee..
Maar hoe wil je die juist genereren en checken of ze al bestaan?
 
Jurgen B

Jurgen B

18/04/2012 19:44:18
Quote Anchor link
Als je weet hoe je van decimaal naar hexadecimaal (16 tallig stelsel) gaat kan je deze methode ook toepassen op een 62 tallig stelsel. Bij een nieuwe aanvraag voer je een nieuwe regel in de database en zet je het nieuwe id om naar je 62 tallig stelsel. Om te kijken of de url al bestaat zal je denk ik letterlijk op de url moeten zoeken, maar misschien denk ik te moeilijk en is er een efficienter/makkelijker alternatief.
Gewijzigd op 18/04/2012 19:44:45 door Jurgen B
 
Erwin H

Erwin H

18/04/2012 19:44:30
Quote Anchor link
Je kan gewoon een auto_increment laten lopen in je database die je omrekent naar een 4 karakter string. Op zich niet zo moeilijk, hoewel je wel even wat tijd zal moeten besteden aan hoe je van een getal naar de juiste letter gaat.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2012 23:02:32
Quote Anchor link
Jurgen B op 18/04/2012 19:44:18:
... kan je deze methode ook toepassen op een 62 tallig stelsel ...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
function omrekenen($getal, $soort, $return = '')
{

    $chars = array_merge(range('0','9'),range('a','z'),range('A','Z'));
    switch($soort)
    {
        case
10:    if($getal > 61)
                    {

                        $return .= omrekenen(floor($getal / 62), $soort, $return);
                    }

                    $return .= $chars[($getal) % 62];
                    return $return;
        case
62:    for($i=0; $i<strlen($getal); $i++)
                    {

                        $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                        $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                    }

                    return $return;
        default:
    return 'Error';
    }
}


$random = rand(0,14776335);
$code = omrekenen($random, 10);
$getal = omrekenen($code, 62);
echo $random . ' => ' . $code . ' => ' . $getal . '<br />';
?>
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:20:41
Quote Anchor link
Netjes SanThe :)
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 09:56:05
Quote Anchor link
De oplossing van SanThe is dan nog de beste, want als ik dechex() gebruik op het ID kan je URL voorspellen..

MAAR

Stel ik heb 13.000.000 links gegeneerd met het script van SanThe.. Dan heb je 90% kans dat de URL al bestaat, hoe los je dit op? Elke keer checken of hij al in de DB zit en indien wel opnieuw genereren?



Vb: bij het generen van 10K items heb ik al meteen 6 duplicates http://pastie.org/3815467
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
    set_time_limit(60);
    error_reporting(E_ALL);

    function
calculate($getal, $soort) {

        $return = '';
        $chars = array_merge(range('0','9'), range('a','z'), range('A','Z'));

        switch($soort) {
            case
10:
                if($getal > 61) {
                    $return .= calculate(floor($getal / 62), $soort, $return);
                }

                $return = $chars[($getal) % 62];

                return $return;
            break;

            case
62:
                for($i = 0; $i < strlen($getal); $i++) {
                    $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                    $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                }

                
                return $return;
            break;

            default:

                return false;
            break;
        }
    }




    $array = $found = array();

    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = '';
        for($i = 0; $i < 4; $i++) {
            $string .= calculate(rand(0,14776335), 10);
        }


        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $found[] = $string;
        }
    }


    echo "\n\n\n";

    echo "Found " . count($found) . " duplicates (" . round((count($found) / (count($found) + count($array))) * 100, 2) . "%) on " . (count($found) + count($array)) . " items.";
    echo "\n\n";
    echo "Duplicates: \n";

    foreach($found as $item) {
        echo $item . "\n";
    }

?>
Gewijzigd op 19/04/2012 10:44:46 door Wouter De Schuyter
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 11:06:44
Quote Anchor link
@Wouter: Waarom heb je de function niet correct overgenomen? Zoals jij het nu hebt zal ie niet correct werken.
 
Chris -

Chris -

19/04/2012 11:50:53
Quote Anchor link
Je zou eventueel ook 25 miljoen verschillende codes in de database kunnen plaatsen, met een "in gebruik" veld waar je een key op zet. Tijdens het invoeren van een URL voer je een RAND() query uit op de tabel waar "in gebruik" false is.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 12:26:49
Quote Anchor link
SanThe: ziezo met jouw code, maar krijg (logisch) nog steeds duplicates :/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
    set_time_limit(60);
    
    function
omrekenen($getal, $soort, $return = '')
    {

        $chars = array_merge(range('0','9'),range('a','z'),range('A','Z'));
        switch($soort)
        {
            case
10:    if($getal > 61)
                        {

                            $return .= omrekenen(floor($getal / 62), $soort, $return);
                        }

                        $return .= $chars[($getal) % 62];
                        return $return;
            case
62:    for($i=0; $i<strlen($getal); $i++)
                        {

                            $search = (ord($getal[$i]) < 64) ? ord($getal[$i])-48 : $getal[$i];
                            $return += pow(62, strlen($getal)-$i-1) * array_search($search, $chars, true);
                        }

                        return $return;
            default:
    return 'Error';
        }
    }




    $array = $found = array();
    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = omrekenen(rand(0,14776335), 10);

        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $found[] = $string;
        }
    }


    echo "\n\n\n";

    echo "Found " . count($found) . " duplicates (" . round((count($found) / (count($found) + count($array))) * 100, 2) . "%) on " . (count($found) + count($array)) . " items.";
    echo "\n\n";
    echo "Duplicates: \n";

    foreach($found as $item) {
        echo $item . "\n";
    }

?>


@Chris: zou dat de correcte oplossing zijn? Zou het zo zijn dat bit.ly het bv doet? Lijkt mij nogal omslachtig..
Gewijzigd op 19/04/2012 12:46:18 door Wouter De Schuyter
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/04/2012 12:36:55
Quote Anchor link
Ik zou het ook met noSQL opslaan, met MySQL ga je denk ik wel performance problemen krijgen nadat je een paar tientallen miljoenen url's erin hebt staan ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 14:52:26
Quote Anchor link
Zo krijg je geen duplicates meer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    for($j = 0; $j < 10000; $j++) {
        $string = omrekenen(rand(0,14776335), 10);

        echo $string . " ";
        if(!in_array($string, $array)) {
            $array[] = $string;
        }

        else {
            $j--;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 19/04/2012 14:52:46 door - SanThe -
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/04/2012 15:25:54
Quote Anchor link
@Kees wat zou dat voor problemen kunnen geven? MySQL?

@SanThe: hehe, dat is waar. Maar ik ga niet alle hashes uit de DB laden in een array en dan kijken of ze in die array zitten of wel? Stel dat je 14 miljoen records hebt kan dat niet echt performant zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 15:34:04
Quote Anchor link
Als het in een database staat zou ik het zo ongeveer doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
do
{
    // genereer code
    // SELECT code

}
while (mysql_num_rows() == 1);
// INSERT code
?>
 
Gerhard l

gerhard l

19/04/2012 15:34:54
Quote Anchor link
Ik gebruik de manier van Chris Horeweg tot zover loopt het vloeiend (nog maar 900 urls verkort).
Maar ik denk dat de query wel sneller is dan alle bij langs lopen en kijken of ze al bestaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT short_code FROM short_list WHERE used='0'  ORDER BY RAND() LIMIT 1
Gewijzigd op 19/04/2012 15:35:28 door gerhard l
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/04/2012 15:40:20
Quote Anchor link
Wouter DS op 19/04/2012 15:25:54:
@Kees wat zou dat voor problemen kunnen geven? MySQL?


Omdat je met MySQL veel sneller en lastiger moet opschalen als je tientallen miljoenen URL's opslaat. Tevens zal het niet goed performen als je over miljoenen URL's stats gaat genereren.
 
Pim -

Pim -

19/04/2012 15:40:27
Quote Anchor link
Je kan evt nog een hash toevoegen aan de string, zodat het moeilijk/lastig wordt URLs te raden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function encode($id, $hashSize = 100)
{

    $privateKey = 16546354324; // Moet je even checken wat de MAX_LONG waarde is
    $num = $id * $hashSize + ($id * $privateKey) % $hashSize;
    return base_convert($num, 10, 62);
}
function
decode($string, $hashSize = 100)
{

    $privateKey = 16546354324;
    $num = (int) base_convert($string, 62, 10);
    $hash = $num % $hashSize;
    $id = ($num - $hash) / $hashSize;
    if($hash != ($id * $privateKey) % $hashSize)
        return false; // Foute hash
    return $id;
}

?>

Door hashSize te variëren kan je je URL veiliger maken. hashSize = 100 betekent dat je max 100 pogingen nodig hebt om de URL te gokken als je het ID weet.

Deze code werkt trouwens niet omdat base_convert maart to base 36 gaat, maar het idee lijkt me duidelijk.


Toevoeging op 19/04/2012 15:41:49:

@Kees,
Maar noSQL is dan toch niet per se de beste vervanging? Een simpele key->value DB lijkt me een stuk nuttiger.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.