URL-line in de browser

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paco de Wulp

Paco de Wulp

27/04/2015 23:23:22
Quote Anchor link
Is het te voorkomen dat iedere keer ik een PHP-programma start het ook zichtbaar wordt in de URL-line van de browser.
Dus:
http://www.paco.nl/TEST/MEN100P.php
klik ik door:
http://www.paco.nl/TEST/MEN110P.php
De gebruiker hoeft dit, wat mij betreft, niet altijd te weten.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:14:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 23:36:28
Quote Anchor link
Gebruik een cloacking frame/iframe, maar dit is achterhaalde techniek van 1999(!) die meer nadelen dan voordelen kent.

Je zou ook kunnen nadenken om het te beveiligen met PHPsessies als je niet wilt dat ze de URL zomaar los kunnen bekijken, dan pas pak je het ook bij de bron aan.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

28/04/2015 08:45:45
Quote Anchor link
Kan je dan een voorbeeldje geven, hoe ik dan een ander programma aanroep zonder dat deze in de URL-line van de browser verschijnt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 08:50:56
Quote Anchor link
Je kan het script includeren met include().
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

28/04/2015 11:38:53
Quote Anchor link
Poeh, ik moet dan wel mijn hele opbouw van programma's herzien !

Is dit ook de methode die op professionele website wordt toegepast of doen die het weer op een andere manier ?

Is Ajax hier misschien een oplossing voor ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 12:15:21
Quote Anchor link
Misschien is het handiger om wat meer te vertellen wat je precies wilt en wat voor applicatie het is. Dan kunnen we denk ik een wat gepaster antwoord geven, en wat makkelijker meedenken.

Verder heb je het over programma's, ik neem aan dat je PHP-scripts/sources bedoelt? Een programma onderscheidt zich doorgaans doordat iets gecompileerd is tot machinetaal, en PHP is dat niet. ;-)
Gewijzigd op 28/04/2015 12:16:23 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

28/04/2015 12:57:44
Quote Anchor link
Ik heb het over PHP-scripts, waarmee ik een vrij standaard (denk ik) menuutje wil maken. Dus van het éne script naar het andere springen en weer terug. Maar nu wil ik die verschillende PHP-script-namen niet allemaal zichtbaar laten zijn, in de url-line, voor de gebruikers. Is dit mogelijk !

MEN100P.PHP
--> MEN200P.PHP --> VRK100P.PHP, VRK110P.PHP
--> MEN300P.PHP --> INK100P.PHP, INK200P.PHP
Gewijzigd op 28/04/2015 13:23:56 door Paco de Wulp
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/04/2015 13:27:44
Quote Anchor link
Via de url zul je toch informatie moeten doorgeven, anders kun je niet op een website van pagina naar pagina surfen. Waarom mag dat niet zichtbaar zijn? Ik begrijp het probleem nog steeds niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/04/2015 13:49:06
Quote Anchor link
Je kunt met routes gaan werken zoals vaak in een framework gebeurt. Voor jou lijkt me (voor nu) zoiets als dit de simpelste oplossing:

De url wordt dan bijvoorbeeld: www.paco.nl/menu.php?menu=vrk1

(Ik heb het niet getest dus wellicht klopt het niet helemaal, maar zoek anders even op php.net naar switch en daar vind je de relevante informatie.)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

// menu.php

switch($_GET['menu']) {
    case
"vrk1":
        $file = 'VRK100P.PHP';
    case
"vrk2":
        $file = 'VRK110P.PHP';
}

include $file;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/04/2015 13:52:28
Quote Anchor link
@Ozzie: Ik zou er wel een standaard waarde aan geven.
Of gebruik de default of set $file voor de switch().
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/04/2015 13:56:34
Quote Anchor link
SanThe, lijkt me prima. Dit was ook niet meer dan een heel eenvoudig beginnetje.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

28/04/2015 14:47:37
Quote Anchor link
@Obelix --> Waarschijnlijk heb je gelijk. Welk probleem ?
Ik vind het er alleen zo onprofessioneel er uit zien.

@Ozzie --> Misschien moet ik toch maar is naar een Framework toe

Dank jullie allen voor het meedenken.
Gewijzigd op 28/04/2015 14:48:08 door Paco de Wulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.