User informatie uit 2 tabellen SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick de

Nick de

07/01/2012 00:01:06
Quote Anchor link
Ik heb 2 tabellen
1e:debiteuren
-deb_nr
2e:facturen
-klant_nr

nou heb ik een query om de gegevens van de debiteuren in een rij te zetten onder elkaar. Maar wil er bij hebben hoeveel facturen deze persoon in totaal heeft.
Het is dan de bedoeling dat hij telt hoe vaak de specifieke deb_nr overeenkomt met klant_nr

dit is mijn query nu
SELECT * FROM debiteuren ORDER BY deb_nr
maar wil dus ook gegevens uit de andere tabel.

Nou is mijn vraag hoe doe ik dit.
heb al lopen zoeken op Google maar kom bij verschillende website uit alleen is niet wat ik zoek.
Ik weet niet of jullie een idee hebben of een basis voor dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:27:35
 
Eddy B

Eddy B

07/01/2012 00:07:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT * FROM debiteuren WHERE klant_nr = '".$row['deb_nr']."' ORDER BY deb_nr DESC");
?>


zoiets?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.