user input tijdens where vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 18:47:57
Quote Anchor link
Ik ben een releatieve leek en kan nergens op internet antwoord op deze vraag vinden.
Als ik informatie uit een database opvraag via
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=1";
dan komt keurig de info van id1 in beeld.

Maar eigenlijk wil ik de bezoeker zelf kan aangeven van wie hij de informatie wil zien.
Hij kent alle ID's
Ik zou denken dat er dan toch iets mogelijk is in de trant van
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=(VRAAG: WELKE ID WILT U ZIEN)";

Al onderzoekend denk ik dat het via een kleine omweg moet.
Eerst een fomuliertje en dan een resultaat gebruiken.
Dus iets als:

<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->
En dan lager op dezelfde html-pagina:
$sql = "SELECT * FROM `students` WHERE id=$id";

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:12:16
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 18:53:43
Quote Anchor link
Als je een formulier via de post methode verstuurt, komen de ingevoerde waarden in de $_POST array terecht. Het betreffende id kun je dus uitlezen met behulp van $_POST['id'].

Voordat je deze waarde in een query gebruikt, zul je in het geval van een id (dat een integer is) nog wel moeten controleren of dat ook daadwerkelijk het geval is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
  // Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>
Gewijzigd op 30/05/2010 18:54:09 door Joren de Wit
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 19:21:33
Quote Anchor link
Beste Blanche PHP,
Bedankt voor je snelle reactie.
Toch zit er ergens nog een fout. komma, haakje of andere want het werkt nog niet.
Hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
/*    
Vanaf hier de kode om iets op te halen uit de database
*/

?>



<!-- begin form -->
<form method=post>
<ul>
<li">
<label class="formFieldQuestion">
ID
</label>
<input class=mainForm type=text name=id id=id size='50' value=''>
</li>
<li class="mainForm">
<input id="saveForm" class="mainForm" type="submit" value="Submit" />
</li>
</form>
<!-- end of form -->

<?php
if(ctype_digit($_POST['id']) {
// Gebruik $_POST['id'] nu veilig in een query
}
?>



<table border="1">

<?php

/* Verbinding met de MySQL database maken.*/

$db = mysql_connect("localhost" , "deb3986_E8Mthwor" , "MNfTjun33Oed0") or die (mysql_error());

/* Selecteer de database waarop de query gedraaid moet worden.*/

mysql_select_db("deb3986_E8Mthwor", $db);

/* Uitvoeren van de query.*/


$sql = "SELECT *  FROM `students`  WHERE id=$_POST['id']";



/* Het resultaat van de query in een array variabele stoppen, zodat

we deze later uit kunnen lezen.*/


$result = mysql_query($sql);
?>


Gebruik tags om je code leesbaar te houden.[/edit]
Gewijzigd op 30/05/2010 19:24:59 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 19:27:29
Quote Anchor link
Ja, je kunt ook niet simpelweg die regels in je script kopiëren. Je zult er wel iets meer mee moeten doen. Zo zul je je query uiteraard binnen dat if statement moeten plaatsen, anders heeft het geen nut. Verder zul je ook wel moeten controleren of er een formulier verzonden is, anders zullen de $_POST variabelen echt niet bestaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // Er is een formulier verzonden
}
?>
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 20:48:22
Quote Anchor link
Sorry Blanche,
Ik geloof dat ik toch net niet genoeg snap om jouw opmerking te kunnen uitvoeren.
Ik denk namelijk dat er niet echt gepost owrdt. Er hoeft toch niets opgeslagen te worden in een database? Het ingevoerde gegeven wordt direct gebruikt.
Ik heb wat zitten hanesen met jouw opmerkinge maar blijf foutmeldingen krijgen.

Doe ik een bot verzoek als ik je vraag mijn kode aan te passen?

Alvast bedankt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 21:06:30
Quote Anchor link
Dat is geen bod verzoek, maar mijn reactie zou dan zijn: 'wat heb je ervoor over?' ;-)

Je kunt natuurlijk ook een andere weg inslaan en wat meer PHP kennis opdoen. Kijk bijvoorbeeld naar deze PHP beginnershandleiding...
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 21:29:16
Quote Anchor link
Oké je hebt gelijk en dan leer ik er ook meer van.
Kan je me nog een hint geven?
Kan het wel in één html pagina kombineren of heb ik altijd twee pagina's nodig?
Eén waarin ik een vraag aan de bezoker stel en één waarin het resultaat te zien is?
En dat dan met een tussentijdse opslag in een database?
 
Afra ca

Afra ca

30/05/2010 22:08:55
Quote Anchor link
Uiteraard kan dat. Maar het is van groot belang voor zowel jezelf als anderen (bijv. mensen hier op het forum) dat je even de moeite neemt om de beginnershandleiding (link door Blanche gepost) gaat doorwerken. Het is zeker niet verkeerd bedoeld, maar zoals het nu lijkt heb je nog totaal geen idee hoe de structuur van php werkt. Dan kunnen wij wel paar voorbeelden geven maar zolang je geen idee hebt wat het doet heb je er weinig aan. Nogmaals, niet verkeerd bedoeld, en iedereen wordt er vrolijk en blij van :)
Gewijzigd op 30/05/2010 22:09:23 door Afra ca
 
Giel van Dam

Giel van Dam

30/05/2010 22:58:16
Quote Anchor link
Bedankt allebei, en hiermee mag dit item afgesloten worden en ga ik verder met studeren!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.