Userid in kolom plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

19/02/2011 19:09:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een script, en in de mysql zit de kolom userid.
Daar moet het UserId dus in gepost worden.

In php vraag ik het userid op met: ' . $leden->getName($leden->getId()) . ';

Hoe kan ik dit in een mysql query zetten?

Mvg Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:30:34
 
B a s
Beheerder

B a s

19/02/2011 19:29:53
Quote Anchor link
Hoe zou je normaal iets in een mysql database toevoegen?
 
Mitchel V

Mitchel V

19/02/2011 19:30:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT userid FROM kolom WHERE userid='".$leden->getName($leden->getId())."'";
?>


Bedoel je dat?
Gewijzigd op 19/02/2011 19:31:21 door Mitchel V
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

19/02/2011 19:33:22
Quote Anchor link
Dat is er uit halen :P

Ik bedoel er in posten.
want dan krijg ik namelijk een error
Gewijzigd op 19/02/2011 19:33:39 door Kevin Blokzijl
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2011 19:35:30
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 19/02/2011 19:33:22:

want dan krijg ik namelijk een error


En die mag niemand weten want jij denkt dat wij helderziend zijn?
 
Mitchel V

Mitchel V

19/02/2011 19:37:19
Quote Anchor link
vage zin santhe..



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
="INSTERT INTO kolom (userid) VALUES ('".$jewaarde."')";
?>
Gewijzigd op 19/02/2011 19:38:12 door Mitchel V
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

19/02/2011 19:37:38
Quote Anchor link
Call to a member function getName() on a non-object
 
Mitchel V

Mitchel V

19/02/2011 19:42:38
Quote Anchor link
waar koppel je die waarde?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2011 19:43:42
Quote Anchor link
Mitchel V op 19/02/2011 19:37:19:
vage zin santhe..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
="INSTERT INTO kolom (userid) VALUES ('".$jewaarde."')";
?>


Hahaha.
En nu jij weer een vaag antwoord: INSTERT?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

19/02/2011 19:44:58
Quote Anchor link
In config.php haalt dit script alles uit de mysql database.
En overal staat: '" . $mysql->real_escape($id) . "' bij.

En nu wou ik in add.php dat posten.
Die add wordt ingeclude in index.php
 
Mitchel V

Mitchel V

19/02/2011 19:52:30
Quote Anchor link
- SanThe - op 19/02/2011 19:43:42:
Mitchel V op 19/02/2011 19:37:19:
vage zin santhe..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
="INSTERT INTO kolom (userid) VALUES ('".$jewaarde."')";
?>


Hahaha.
En nu jij weer een vaag antwoord: INSTERT?


Als je de juiste waarde er in stopt kan je hem er ook uit halen? (A) hihi.



Toevoeging op 19/02/2011 19:52:58:

Kevin Blokzijl op 19/02/2011 19:44:58:
In config.php haalt dit script alles uit de mysql database.
En overal staat: '" . $mysql->real_escape($id) . "' bij.

En nu wou ik in add.php dat posten.
Die add wordt ingeclude in index.php


misschien gaat daar wat fout?
tot nu toe hebben we nog geen script van je gezien :)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 11:09:43
Quote Anchor link
ik heb een pagina: addrapport.php die wordt geinclude in index.php.

En in index.php wordt config geinclude.

Kan dan addrapport.php de variablen uit config niet oppikken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/02/2011 12:15:32
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 19/02/2011 19:37:38:
Call to a member function getName() on a non-object


Wat php je probeert te vertellen:

$leden is geen object; er is dan ook geen getName methode aan verbonden.

Toon eens wat je in $leden gestoken hebt.

Ik wil iets zien zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$leden
= ...
?>

(vul ... in)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

21/02/2011 12:38:04
Quote Anchor link
$leden = new leden; staat in config.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/02/2011 12:56:57
Quote Anchor link
Okay,

- toon dan eens de klasse leden.
- toon eens waar (in welke file) en hoe je config.php include
- toon eens iets van je formulier (vooral benieuwd naar de action van je form)
Gewijzigd op 21/02/2011 13:17:05 door Kris Peeters
 

21/02/2011 13:18:23
Quote Anchor link
Let ook op de goede volgorde. Dat de include boven de aanroep op object is. En ook dat de variabele niet binnen een functie staat, etc, etc, etc...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.