userid ophalen uit database mislukt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Dimitri Geers

Dimitri Geers

03/02/2014 22:05:15
Quote Anchor link
Frank Martens op 03/02/2014 22:03:06:
Doe het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
#$row = mysql_fetch_assoc($sql); // WEGHALEN
while($row = mysql_fetch_assoc($sql)){
$userid = $row['userid'];
}

?>


Als je nogsteeds de error krijgt ligt het nietmeer aan je query, maar aan de database.

E: Typo


Ik krijg nog steeds deze melding
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:36:20
 

03/02/2014 22:07:11
Quote Anchor link
Oke, wat is de DB stuctuur? DB naam, Velden die erin zitten, Varchar(200), INT etc.? Dat kan je doen bij EXPORT. Welk paneel heb je?
 
Dimitri Geers

Dimitri Geers

03/02/2014 22:32:30
Quote Anchor link
Frank Martens op 03/02/2014 22:07:11:
Oke, wat is de DB stuctuur? DB naam, Velden die erin zitten, Varchar(200), INT etc.? Dat kan je doen bij EXPORT. Welk paneel heb je?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 4.1.6
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Machine: localhost
-- Gegenereerd op: 03 feb 2014 om 22:31
-- Serverversie: 5.1.72-log
-- PHP-versie: 5.3.27

SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Databank: `ldekrma109_events4u`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `aanwezigen`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `aanwezigen` (
  `id` int(9) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `userid` int(9) NOT NULL,
  `stadid` int(9) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=25 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `aanwezigen`
--

INSERT INTO `aanwezigen` (`id`, `userid`, `stadid`) VALUES
(1, 1, 2),
(2, 2, 2);

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `steden`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `steden` (
  `stadid` int(9) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `naam` varchar(1000) NOT NULL,
  `datum` varchar(1000) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`stadid`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=17 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `steden`
--

INSERT INTO `steden` (`stadid`, `naam`, `datum`) VALUES
(1, 'Antwerpen', ''),
(2, 'Breda', '20-2-2014'),
(3, 'Brugge', ''),
(4, 'Den Haag', ''),
(5, 'Gent', ''),
(6, 'Goes', ''),
(7, 'Hulst', ''),
(8, 'Knokke', ''),
(9, 'Middelburg', ''),
(10, 'Roosendaal', ''),
(11, 'Rotterdam', ''),
(12, 'Sluis', ''),
(13, 'Terneuzen', ''),
(14, 'Tilburg', ''),
(15, 'Vlissingen', ''),
(16, 'Zelzate', '');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `vrijwilliger`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `vrijwilliger` (
  `userid` int(9) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `naam` varchar(250) NOT NULL,
  `rang` varchar(250) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`userid`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=5 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `vrijwilliger`
--

INSERT INTO `vrijwilliger` (`userid`, `naam`, `rang`) VALUES
(1, 'Dimitri Geers', '(Organisatie)'),
(2, 'Glenn Jonkman', '(Organisatie)'),
(3, 'Joeri van den Bergen', '(Organisatie)'),
(4, 'Ruben de Vos', '');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 22:45:46
Quote Anchor link
Dit is geen datum. maar tekst:

`datum` varchar(1000) NOT NULL,
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/02/2014 22:46:01
Quote Anchor link
@Frank Martens,

Als je niet weet waar je het over hebt reageer dan niet, je brengt hiermee TS op een volledig verkeerd spoor. Het ligt niet aan de database maar op de manier waarop in het script met variabelen om wordt gegaan.

Dimitri, kijk naar de adviezen van -San The-
 

04/02/2014 17:43:05
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 03/02/2014 22:46:01:
@Frank Martens,

Als je niet weet waar je het over hebt reageer dan niet, je brengt hiermee TS op een volledig verkeerd spoor. Het ligt niet aan de database maar op de manier waarop in het script met variabelen om wordt gegaan.

Dimitri, kijk naar de adviezen van -San The-

Volgens mij ben ik hier degene die weet waar de topicstarter het over heeft. Wie is TS? Die heb ik nog niet zien reageren. Tevens schiet je met de adviezen van santhe momenteel ook niks op. Als jij het beter weet, doe jij het dan maar. Je kan ook een oplossing posten ipv commentaar te geven op leden die proberen te helpen. Bij deze zie ik graag dat mijn gehele account wordt verwijderd inclusief alle posts.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/02/2014 21:10:18
Quote Anchor link
>>
Bij deze zie ik graag dat mijn gehele account wordt verwijderd inclusief alle posts.

als je niet tegen kritiek kunt moet je ook niet aan een forum deelnemen
 

04/02/2014 21:28:14
Quote Anchor link
Ik kan er prima tegen, maar op het moment dat ik mijn best doe en jullie het gaan afkraken ben ik weg. Verwijder mij account of moet ik een claim indienen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2014 21:34:25
Quote Anchor link
Als je echt zo graag PHPhulp wilt verlaten en je username verwijderd wilt zien kan je een Mod-PM sturen. Berichten verwijderen doen we in het algemeen niet.

Ik hoop dat dit verder niet de bedoeling is vanwege een onderlinge strijd in dit topic, en wil bij deze aan iedereen hier vragen het gezellig te houden!
Niet relevante berichten zullen worden verwijderd.
Gewijzigd op 05/02/2014 11:32:39 door - Ariën -
 
Joey de Vries

Joey de Vries

11/02/2014 08:09:36
Quote Anchor link
Beste Dimitri,

Eerst. Waarom Mysql? And niet MySqli of PDO.

Tweede. De volgende code zou moeten werken:
Heb het niet getest maar kijk maar of je er wat aan heb.
Ik denk dat je een heel eind komt.

dbconnect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

include("dimitrigeers.php");

require_once("dbconfig.php");

if(isset($_GET['stad'];)){ //Kijkt of de get getset is...
    $stadid = $_GET['stad'];
    
    $con = db_connection = new mysqli(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME); // Maak een file waar jij je je gegevens defined. Ik zal ereen bij leveren.
    
    if (!$con->set_charset("utf8")) {
        echo "<b>Error:</b> Charset change failed." // Gebeurt weinig maar tog.
    }
    if (!$con->connect_errno) {
        $SQL = "SELECT * FROM steden WHERE stadid='". $stadid ."' ";
        $CheckDB = $con->query($SQL);
        if ($CheckDB->num_rows == 1) {
            $result_row = $CheckDB->fetch_object();
            
            $Result["id"] = $result_row->id;
            $Result["user_id"] = $result_row->userid;
            $Result["stad_id"] = $result_row->stadid;
            
            $SQL = "SELECT * FROM vrijwilliger ORDER BY userid"; // Zie benden
            $CheckDB = $con->query($SQL); //Ik snap effe niet wat je met die order wil maar ik heb hem erbij gestopt

            $submit = $_POST['submit'];
            if(isset($submit)){ //Kijk of de button of wat het ook is ook echt geklikt is.
                $SQL = "INSERT aanwezigen VALUE ('','$userid','$stadid')";
                $CheckDB = $con->query($SQL);
                echo "Succesvol opgeslagen!";

            }
        }
    }
}
else {

}


?>

dbconfig.php
[code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
define("DB_HOST", "");
define("DB_NAME", "");
define("DB_USER", "");
define("DB_PASS", "");
?>



Ik hoop dat je hier wat veder mee komt
Gewijzigd op 11/02/2014 08:12:55 door Joey de Vries
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.