Userlevels, hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Jeroen

Jeroen

18/12/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Beste PHP-hulpers,

Op het moment ben ik bezig met een klein CMS, nu probeer ik verschillende userlevels te maken, maar vraag me af hoe ik dat het beste kan doen via sessions of via iets anders?

Mvg,

Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:03:32
 
D B

D B

18/12/2006 21:49:00
Quote Anchor link
Via database, denk ik
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/12/2006 22:04:00
Quote Anchor link
Verreweg het makkelijks doe je dit inderdaad met behulp van een database. Je neemt twee tabellen met in de ene de gebruikers en in de andere de levels. Een klein voorbeeldje:

users
-------
uid
naam
email
level

levels
-------
lid
omschrijving

In de levels tabel kun je vervolgens ook alle restricties opnemen zoals bijvoorbeeld het posten/wijzigen/verwijderen van berichten, aanmaken van accounts etc. En in de users tabel kun je elke user een bepaald level toekennen...
 
Jeroen

Jeroen

18/12/2006 22:05:00
Quote Anchor link
Dank je Blanche, kzal het gelijk proberen!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/12/2006 22:42:00
Quote Anchor link
Als je het iets geavanceerder aan wilt pakken maak je drie tabellen.
Een tabel met users, een tabel met rechten, en een tabel waarin je user_id's aan rechten_id's koppelt, een zogenaamde koppeltabel.

De relatie gebruikers <-> rechten is immers een veel op veel relatie. Een gebruiker kan meer dan één recht hebben, en een recht kan aan meer dan één gebruiker toegekend worden.
 
Jeroen

Jeroen

19/12/2006 12:40:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat precies Jan?

Wat ik nu heb:

+ USERS
user_id int(5) auto_increment,
user_ip int(30) NOT NULL,
user_name varchar(50) NOT NULL,
user_pass varchar(20) NOT NULL,
user_level int(3) NOT NULL,

+ USERLEVELS
level_id int(6) NOT NULL,
level_dis varchar(60) NOT NULL,

Mvg,

Jeroen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/12/2006 13:14:00
Quote Anchor link
Wat Jan voorstelt zou inderdaad ook kunnen. Je krijgt dan een tabel met gebruikers en een tabel met rechten die een gebruiker kan hebben. Met behulp van een koppeltabel kun je gebruikers dan rechten geven.

De userlevels tabel kun je er wel in houden, maar dan echt alleen om de groepen in op te slaan waarin een gebruiker kan zitten. Hier komen verder geen rechten in te staan. Je krijgt dan twee nieuwe tabellen erbij:

rechten
---------
id
omschrijving

users-rechten
-------------------
id
user_id
recht_id

De laatste is in dit geval de koppeltabel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

23/12/2006 10:54:00
Quote Anchor link
het makkelijkst is hoe ik het heb

maak een tabel status aan dan kan je zo veel statusen maken als je wilt

opzich naar mijn mening heb je maar 1 tabel nodig om de user status te krijgen als je via database werkt

natuurlijk check je via het inloggen en ip nummer en zo

maar daar heb je maar 1 tabel voor nodig

bij mijn heet ie status

Greets MaDHouSe

dit is de userstatus van mijn members

ik gebruik er dus 3

Webmaster
Moderator
Member

en ik check het zo
connect via database opvragen (als member ingelogt is) checken welke status hij heeft
if($status == 'Webmaster') { code }
if($status == 'Moderator') { code }
if($status == 'Member') { code }

en vervolgens de rest van je code

het ziet er misschien niet pro uit maar het idee werkt perfect en is niet moeilijk
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

23/12/2006 10:54:00
Quote Anchor link
het makkelijkst is hoe ik het heb

maak een tabel status aan dan kan je zo veel statusen maken als je wilt

opzich naar mijn mening heb je maar 1 tabel nodig om de user status te krijgen als je via database werkt

natuurlijk check je via het inloggen en ip nummer en zo

maar daar heb je maar 1 tabel voor nodig

bij mijn heet ie status

Greets MaDHouSe

dit is de userstatus van mijn members

ik gebruik er dus 3

Webmaster
Moderator
Member

en ik check het zo
connect via database opvragen (als member ingelogt is) checken welke status hij heeft
if($status == 'Webmaster') { code }
if($status == 'Moderator') { code }
if($status == 'Member') { code }

en vervolgens de rest van je code

het ziet er misschien niet pro uit maar het idee werkt perfect en is niet moeilijk
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

23/12/2006 10:56:00
Quote Anchor link
sorry van de dubbel bericht ik klikte te snel en deze website val conti nu weg

SORRY nog maals!
 
- -

- -

23/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Moet je er vooral nog een achteraan gooien... Als je nou dat in je 2e post had gezet...

Maareh, ontopic, ik zou het doen zoals Jan het zegt, dat is het beste.
 
Jens V

Jens V

23/12/2006 12:30:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 18.12.2006 22:42:
... een zogenaamde koppeltabel...


Hoe koppel je die dan aan elkaar?
En hoe ken je dan je leden de juiste levels toe?

Adios!
Jens
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

23/12/2006 12:34:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 18.12.2006 22:42:
Als je het iets geavanceerder aan wilt pakken maak je drie tabellen.
Een tabel met users, een tabel met rechten, en een tabel waarin je user_id's aan rechten_id's koppelt, een zogenaamde koppeltabel.

De relatie gebruikers <-> rechten is immers een veel op veel relatie. Een gebruiker kan meer dan één recht hebben, en een recht kan aan meer dan één gebruiker toegekend worden.
Persoonlijk zou ik geen gebruikers rechten geven, maar groepen. Dit is namelijk veel overzichtelijker en makkelijker te onderhouden.

In dit geval gaat het volgens de TS om een klein CMS, maar stel, je hebt een CMS als Tweakers.net of Fok.nl (ik weet niet precies hoe die het geregeld hebben, maar goed).

In die CMS'en heb je zoveel verschillende rechten dat je niet per gebruiker wilt aangeven wat hij/zij allemaal mag of niet mag als die een bepaalde taak op de site moet uitvoeren. Dat werk wil je maar een keer doen en maak je dus een groep met de rechten. Vervolgens gooi je iedereen met die taken in de groep.

Heb je een jaar later nog iemand die die specifieke taken moet doen hoef je niet eerst uit te zoeken welke rechten de anderen hebben en die stuk voor stuk aan de gebruiker toekennen, maar je gooit de nieuwe medewerker gewoon in de groep.

Het is op programmeerniveau iets meer werk om met groepen te werken, maar voor het beheer werkt het veel gemakkelijker. Een voorbeeld (niet PHP) is bijvoorbeeld een Windows-domein: domain admin, back-up admin, user admin, user, remote workplace user. En een voorbeeld mét PHP... ik denk phphulp.nl?

Elwin

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Frank -

Frank -

23/12/2006 12:50:00
Quote Anchor link
Aanvulling op Elwin: Er zijn ook nog rechten die van andere rechten afhankelijk zijn. Bv. 'Edit text' is afhankelijk van 'display text', er valt tenslotte weinig te editen wanneer je de tekst niet te zien krijgt. Deze afhankelijkheden zul je dus ook moeten bijhouden, je moet voorkomen dat iemand een recht krijgt waar hij/zij niets mee kan.

users
groepen
- koppeltabel groepen-rechten
rechten
- kopeltabel rechten-afhankelijkheden
afhankelijkheden

Wil je dit soort zaken goed opslaan in de database, dan zul je met foreignkey's aan de slag moeten. In het geval van MySQL betekent dit dat je innoDB moet gebruiken, de standaard engine MyISAM kent geen foreignkey's... (hoe verzinnen ze het!)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.