username availability check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

21/04/2011 20:02:44
Quote Anchor link
hallo

ik ben ent begonnen met een beetje PHP mySQL voor mijn profielwerkstuk maar loop nu tegen een probleempje aan.

ik krijg de volgende error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /home/a4665314/public_html/registration.php on line 12



dit is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
     {

     if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
             {

            $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
            if (!$con)
                     {

                     die('could not connect: ' . mysql_error());
                     }

            mysql_select_db("$username", $con);
            if EXISTS (SELECT username FROM users WHERE username=$_POST['username'])
                 {

                 echo "username already in use";
                 }

            if EXISTS (SELECT email FROM users WHERE email=$_POST['email'])
                 {

                 echo "email already in use";
                 }

            else
                    {
                    $sql="INSERT INTO users (username, password, email)
                    VALUES('$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[email]')"
;

                    if (!mysql_query($sql,$con))
                          {

                          die('Error: ' . mysql_error());
                          }

                         echo "registration completed";
                    }
            }

        echo "the passwords do not match";
        }

else echo "invalid data";
?>


ik weet niet of het op deze manier kan werken. maar het lijkt mij van wel

alvast bedankt
Gewijzigd op 21/04/2011 20:04:24 door Marijn Struijlaart
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:38:16
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 20:15:25
Quote Anchor link
Tja, als jij zo maar zaken gaat verzinnen bij het if statement dan kan je dit soort meldingen verwachten.

wat probeer je hier in vredesnaam te doen:
if EXISTS (

php variabelen dien je niet te quoten!!

En kijk op php.net van hoe het wel moet
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
Gewijzigd op 21/04/2011 20:17:50 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2011 20:19:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if ($_POST['username'] && $_POST['password'] && $_POST['password2'] && $_POST['email'] )
{

    if ($_POST['password' ]== $_POST['password2'])
    {

        if(($con =mysql_connect($hostname,$username,$password)) === false)
        {

            echo 'MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if ((mysql_select_db($username, $con)) === false)
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        
        $sql_get_username = "SELECT username
                             FROM users WHERE username= '"
.$_POST['username']."'
                            "
;
        if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
        {

            echo 'email already in use';
        }

        else
        {
            $sql_get_mail = "INSERT INTO users (username, password, email)
                             VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')
                            "
;

            if (!mysql_query($sql_get_mail))
            {

                 echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';        
            }

            else
            {
                echo "registration completed";
            }    
        }
    }

    else
    {
        echo 'the passwords do not match';
    }
}

else
{
    echo 'invalid data';
}

?>


- Juiste quotes gebruiken
- nette foutafhandelingen
- codeer netjes
- spring mooi in
- let op sql injectie!

(note: script is snel verbeterd, fouten voorbehouden. Het is het idee wat telt)
Gewijzigd op 21/04/2011 20:21:45 door Jasper DS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:31:29
Quote Anchor link
ik krijg nu een nieuwe error. weet niet waardoor het komt (ik ben ook pas net begonnen)

dit is nu het script. zit nog geen emailadres check bij, wel of het uberhaupt geldig is


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("a4665314_cricity", $con);
  
                     $sql_get_username = "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['username']"' ";
                    
                     if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
             {

                    echo 'er ging iets mis';
             }

                    
                     if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
                     {

                                 echo "username already in use";
                     }

                     else
                     {
               $sql_get_username="INSERT INTO users (username, password, email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')";
      
               if (!mysql_query($sql,$con))
               {

                       die('could not insert data into database: ' . mysql_error());
               }

               echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>


als ik nu probeer om een bestaande gebruikersnaam in te vullen krijg ik deze error in line 33

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in line 33
Gewijzigd op 22/04/2011 11:32:10 door Marijn Struijlaart
 

22/04/2011 11:34:57
Quote Anchor link
Het is wel leuk om gewoon code van een tutorial over te kopiëren, maar daar leer je niks van.
Begin eerst eens simpel met php.
Hint: operators.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:47:01
Quote Anchor link
ik heb het tot nu toe allemaal zelf geschreven eigenlijk. alleen die username check en die functie deels voor isvaldemail heb ik overgenomen, maar snap het denk ik wel
 

22/04/2011 11:48:38
Quote Anchor link
Tja, toch zou ik als ik jou was even terug gaan naar het begin.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:50:57
Quote Anchor link
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.
 

22/04/2011 11:52:51
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 22/04/2011 11:50:57:
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.


Nee, eerst leren.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:55:45
Quote Anchor link
Daar lijkt mij juist een hoop uit te leren.
 

22/04/2011 12:16:58
Quote Anchor link
Nee, want dat klopt ook al niet...
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 14:29:10
Quote Anchor link
ik denk dat ik nu wat heb. de username doet het iig. maar het rare is dat het emailadres wel dubbel kan worden gebruikt, heeft dat iets te maken met speciale tekens ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              $password= md5($_POST['password']);
             $username = $_POST['username'];
             $email = $_POST['email'];
            
              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid <br />";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("","","");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("", $con);
                    
                     $checkuser = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username='$username'");
                     $username_exist = mysql_num_rows($checkuser);
                    
                     $checkemail = mysql_query("SELECT email FROM users where email='$email'");
                     $emailname_exist = mysql_num_rows($checkemail);
                    
                     if ($username_exist >0)
                     {

                             echo "username already in use <br />";
                             unset($username);
                            include 'index.htm';
                     }

                     if($email_exist > 0)
                     {

                                  echo "email already in use <br />";
                                 unset($email);
                                include 'index.htm';
                     }

                     else
                     {
                $query = "INSERT INTO users (username, password, email) VALUES('$username', '$password', '$email')";
                                mysql_query($query) or die(mysql_error());
                                mysql_close();
                                    
                echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/04/2011 15:20:17
Quote Anchor link
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 18:41:50
Quote Anchor link
ja dat moet ik nog doen. weet ik, maar doe ik later even. doe nu eerst het werkzame zodat ik het overzicht houdt.
is er nog iets van een andere simpele manier om hoofdletter te negeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:05:15
Quote Anchor link
Nogmaals, gebruik geen die als foutafhandling!
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/04/2011 23:47:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 12:31:46
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Hmm, geen idee.. Ik zal het nog eens checken of Karl moet het ons zeggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2011 13:32:50
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 14:16:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/04/2011 13:32:50:
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.


Ja, er is inderdaad een sql lek.. Verder zou ik de volledige if-else constructie anders doen maar dat is de keuze ven de TS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/04/2011 14:48:59
Quote Anchor link
maar even on-topic. weet iemand waarom die email-check niet werkt maar de username wel?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 15:14:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/04/2011 15:20:17:
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's


+

- zorg voor nette foutafhandeling -> geen or die!
- codeer netjes
Gewijzigd op 23/04/2011 15:15:15 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.