%Username% veranderen in de username

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

24/12/2013 16:03:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in een database grote aantallen met teksten maar we zouden graag een stap verder gaan en de teksten die in de database personaliseren.

Bijvoorbeeld:
Beste %username% (zo staat het in de database)

Zou moeten displayen:
Beste Jos Verstraeten

De code om de teksten op te vragen ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
include('mysqlsecure/include.php');


$result = mysql_query("SELECT * FROM nieuws order by id desc LIMIT 0,5");
while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
echo "&".$row['auteur']."|".$row['datum']."|".$row['titel']."|".$row['bericht'];
}



Iemand een idee hoe dit moet?
Ik heb het proberen opzoeken op google maar vond niks en ik dacht dat ik dit ooit al eens had gezien en dat dat met % tekens was, maar ik kan me altijd vergissen ... Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:46:07
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

24/12/2013 16:13:01
Quote Anchor link
Hier was een topic over, laat me hem even zoeken
EDIT: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/templates-met-smarty-in-de-praktijk/478/ - en misschien kan je met preg_replace ook ver komen.
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

26/12/2013 10:14:23
Quote Anchor link
Oh heel erg bedankt, en fijne feestdagen nog!
 
Wouter J

Wouter J

26/12/2013 10:39:19
Quote Anchor link
De oplossing van pepijn heeft hier vrij weinig mee te maken.

Maar je kan zoiets makkelijk doen met str_replace:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

// ...
$str = 'Hallo %username%';

$parsedStr = str_replace('%username%', $row['auteur'], $str);

echo $parsedStr; //> 'Hallo Jos Verstraeten' (als $row['auteur'] "Jos Verstraeten" is)
?>
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

26/12/2013 17:56:40
Quote Anchor link
Wouter, dat zeg ik, - en misschien kan je met preg_replace ook ver komen -
Maar je kan zoiets makkelijk doen met str_replace

Ontopic: Is het gelukt?
 
- Raoul -

- Raoul -

26/12/2013 22:10:44
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een complexere methode aanraden als str_replace gewoon the job doet? Bovendien hebben smarty templates weinig te maken met een stukje string aanpassen.
Gewijzigd op 26/12/2013 22:11:09 door - Raoul -
 
Jos Verstraeten

Jos Verstraeten

28/12/2013 10:51:54
Quote Anchor link
ja ik had door pepijn al wat opgezocht over preg_replace en het werkte heel erg bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.