utils.js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 12:26:13
Quote Anchor link
Ik zit niet echt met een vraag of probleem; ik wil het vooral gewoon in de groep gooien.
Maar uiteraard zijn reacties/aanvullingen/opmerkingen/... welkom.

jQuery is handig en leuk ... maar meestal nogal overkill.
Er is echter wel functionaliteit die je constant nodig hebt; op zich niet zo moeilijk, maar je moet het toch altijd zoeken en copy/pasten

Ik dacht een kleine file te maken die een paar dingen groepeert. Hiermee kan ik jQuery (en andere frameworks) meestal achterwege laten.

Ik focus me op twee dingen: Ajax en events binden.

utils.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
/**
*  @file baic utilities.
*  If you don't feel like using a js framework, there is still a few utilities you constantly need.
*  I thought of two functionalities: binding events & Ajax
*  Feel free to expand/extend
*/

/**
* Ajax.  
*  made to look like jQuery's $.ajax(options);
*  Not too many fancy options (You make a request; you expect a success callback to be executed.  That's it); feel free to extend
*  required options: url & success
*  optional options (documentation: look at jQuery) : type ('get' or 'post'), dataType ('text', 'json', 'xml'), data
// Example of Usage  
  ajax({
    url: 'ajax.htm',
    success: display
  });
  function display(data) {
    document.getElementById('result').innerHTML = data;
  }
*/
var xmlhttp;
var ajax = function(options) {
  if (typeof xmlhttp == 'undefined') {
    if (window.XMLHttpRequest) {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
      xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    }
    else {// code for IE6, IE5
      xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
  }
  // merge options with defaults
  options = {
    url:      options.url,
    success:  options.success,
    type:     typeof options.type != 'undefined' ?      options.type      : 'get',
    data:     typeof options.data != 'undefined' ?      options.data      : null,
    dataType: typeof options.dataType != 'undefined' ?  options.dataType  : 'text'
  }
  // Ajax call
  xmlhttp.open(options.type, options.url, true);
  switch (options.dataType) {
    default:
      if (options.type == 'post') {
        xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
      }
      else {
        xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/plain;charset=UTF-8');
      }
      break;
    case 'json':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'application/json; charset=utf-8');
      break;
    case 'xml':
      xmlhttp.setRequestHeader('Content-type', 'text/xml; charset=utf-8');
      break;
  }
  xmlhttp.onreadystatechange=function() {
    if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200) {
      switch (options.dataType) {
        default:
          options.success(xmlhttp.responseText);
          break;
        case 'json':
          // @see http://en.wikipedia.org/wiki/JSON
          var my_JSON_object = !(/[^,:{}\[\]0-9.\-+Eaeflnr-u \n\r\t]/.test(
            xmlhttp.responseText.replace(/"(\\.|[^"\\])*"/g, ''))) &&
          eval('(' + xmlhttp.responseText + ')');
          options.success(my_JSON_object);
          break;
        case 'xml':
          options.success(xmlhttp.responseXML);
          break;
      }
    }
  }
  xmlhttp.send(options.data);
  return true;
}

/*
* Add event
*  @see http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/from-jquery-to-javascript-a-reference/
*  @author: Jeffrey Way
// Example of Usage  
var lis = document.getElementsByTagName('li');  
addEvent( lis, 'click', function() {  
    this.style.border = '1px solid red';  
});  
*/
var addEvent = (function( window, document ) {  
    if ( document.addEventListener ) {  
        return function( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.addEventListener(type, cb, false );  
            }  
            else if ( elem && elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
    else if ( document.attachEvent ) {  
        return function ( elem, type, cb ) {  
            if ( (elem && !elem.length) || elem === window ) {  
                elem.attachEvent( 'on' + type, function() { return cb.call(elem, window.event) } );  
            }  
            else if ( elem.length ) {  
                var len = elem.length;  
                for ( var i = 0; i < len; i++ ) {  
                    addEvent( elem[i], type, cb );  
                }  
            }  
        };  
    }  
})( this, document );


Simpel voorbeeldje van hoe het te gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<!doctype HTML>
<html>
  <head>
    <script src="utils.js"></script>
    <style>
      #click {
        cursor: pointer;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="click">click</div>
    <script>
      // simpel voorbeeld: we testen 1 event + 1 ajax call
      // als op de <div></div> gedrukt wordt, wordt een ajax call gemaakt; de respons wordt als innerHTML van die div gezet
      var click = document.getElementById('click');
      // event binden
      addEvent( click, 'click', function() {  
        // ajax call
        var a = ajax({
          url: 'ajax.htm',
          success: display
        });
      });
      // callback voor de ajax respons
      function display(data) {
        click.innerHTML = data;
      }
    </script>
  </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:07:38
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 13:43:17
Quote Anchor link
Dus in feite maak je zo je eigen library/framework in plaats van JQuery. Niets mis mee lijkt mij.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 13:51:56
Quote Anchor link
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig, alleen je gaat wel de goede kant op.

Misschien even een overzichtje maken van wat je eigenlijk vaak gebruikt van jQuery en die isoleren is natuurlijk een geweldig idee.

We kunnen wel met elkaar wat opzetten, gewoon aparte bestandjes met elk een functie/functies om iets makkelijk voor elkaar te krijgen. Bijv. het gebruik van querySelector(All) of Sizzle als selector engine, Base.js voor OO javascript, enz.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 13:59:53
Quote Anchor link
Ja, daar gaat het vooral om. Eens zien waar mensen jQuery echt voor nodig hebben.
Sowieso ontbreekt hier nog van alles.

Ik dacht toch vooral minimaal. Geen dingen zoals $.each (een for-loop kunnen we zelf wel maken); geen 10 wrapper functies voor ajax, die intern toch allemaal naar $.ajax leiden. ...

En ik heb het procedureel gemaakt; het kan even goed herschreven worden zodat het via 1 object gebeurt, zoals het jQuery ( of $ ) object.
Kwestie van smaak.
Gewijzigd op 13/07/2012 14:01:51 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

13/07/2012 16:01:28
Quote Anchor link
Wouter J op 13/07/2012 13:51:56:
Erwin, als je jQuery wilt vervangen ben je nog wel even bezig

Ja duh... lijkt me een open deur.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 16:05:48
Quote Anchor link
Ik zou geen 1 object maken, maar zoals ze bij MooTools doen meerdere objecten. voorbeeldje
Gewijzigd op 13/07/2012 16:08:23 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/07/2012 19:10:42
Quote Anchor link
Ja, dat ziet er wel proper uit.

Ik zal eens naar Mootols kijken, trouwens.
 
Wouter J

Wouter J

12/09/2012 19:54:36
Quote Anchor link
Even dit topic weer een zetje omhoog geven. Gister kwam ik langs een erg interessant artikel: Met behulp van node.js en grunt.js kun je je jQuery build customizen. Je kunt bijv. de AJAX of CSS module eruit halen of juist alleen de AJAX module en de functies die je daarvoor nodig hebt: http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/how-to-build-your-own-custom-jquery/

Ter volledigheid, MooTools is ook makkelijk te customizen. Zoek in de source code naar jou functie en kijk vervolgens welke andere klassen daar voor nodig zijn, dit vind je in het commentaar boven zo'n class. Dit kopieer je in je eigen bestand en klaar ben je.
Gewijzigd op 12/09/2012 23:14:22 door Wouter J
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/09/2012 10:18:52
Quote Anchor link
Fijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 11:55:14
Quote Anchor link
oops, verkeerd knopje...
Gewijzigd op 11/02/2013 11:56:11 door Kris Peeters
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 12:09:41
Quote Anchor link
Kan je dan niet alles appart selecteren bij het downloaden van jquery? Bij mootools kan dat wel namelijk (:

edit:

Ik zie nu pas dat Wouter hetzelfde antwoord gaf.
Gewijzigd op 11/02/2013 12:11:41 door Mebus Hackintosh
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/02/2013 12:16:32
Quote Anchor link
jQuery-ui wel (draggable; accordion; slider; ...); jQuery niet (voor zover ik weet).

Maar dan nog, jquery werkt standaard met
$(elementen).evenement(callback);

Net niet wat ik probeer te doen.
Gewoon een paar functies om jQuery niet nodig te hebben; maar wel een paar elementaire wapens te hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.