validatie formulier vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

14/02/2017 15:20:48
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een formulier waar een php validatie opzit (dus als je nix invult dan krijg je in het rood te zien dat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen).
Maar als je wel een gebruikersnaam en wachtwoord invult dan is het de bedoeling dat inloggen.php wordt uitgevoerd (het controleren van de gebruikersnaam en wachtwoord in de database).
En het laatste werkt niet.
Ik krijg dan de foutmelding:
Notice: Undefined index: gebruikersnaam in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 8

Notice: Undefined index: wachtwoord in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 9

in het formulier bij action staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">

ik heb bij action inloggen.php gezet maar dan werkt de validatie niet als de velden leeg zijn.

mijn vraag is: Hoe moet ik inloggen.php uitvoeren als er in de velden gebruikersnaam en wachtwoord wel iets ingevuld is? en als de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg zijn dat dan de rode tekst komt dat de velden ingevoerd moeten worden als op de knop wordt geklikt.

alvast bedankt

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$nameErr
= $wwErr = '';
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$valid = true;

  if (empty($_POST["gebruikersnaam"])) {
    $nameErr = "Gebruikersnaam is verplicht";
    $valid = false;
  }

 
  if (empty($_POST["wachtwoord"])) {
    $wwErr = "Wachtwoord is verplicht";
    $valid = false;
  }

  
  if($valid){
 
  $username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
   header('Location: inloggen.php');
   exit();
  }
  
  }

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Beheer</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
    
</head>

<body>
<?php
//include 'includes/header.php';
?>

<header>
    <img src="images/logo_wit.png" width="200" alt="logo"/>
</header>
<div id="main_container">

<div id="inloggen">
<p><span class="error">* verplicht veld</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span><br /><br />
    
    Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><span class="error">* <?php echo $wwErr;?></span><br /><br />
    
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</form>

</div>
</div>
</body>
</html>


inloggen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
 
include 'connect.php';
session_start();
 
$username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
if($stmt->num_rows > 0) {
      
     while($stmt->fetch()) {
     $_SESSION ['gebruikersnaam'] = $username;
     header('Location: dashboard.php');

    }
            
}

 
else {
    echo "<h3>incorrect wachtwoord of gebruikersnaam, voer opnieuw in <a href='index.php'>Klik hier</a></h3>";
    die ();//als je niks intypt en je klikt toch op de knop login dan krijg je deze melding
     }
 

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:09:04
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 15:51:53
Quote Anchor link
- Zet alles in één bestand. Dat is het meest logische. Je kunt wel bestanden includen waarin functies of classes staan. Immers wil je dat een gebruiker op dezelfde pagina blijft TOTDAT alles goed ingevuld is en daarna stuur je hem gewoon door.
- Begin in dat bestand met de PHP. Dit is je applicatie waarin je alles gaat regelen behalve DE OUTPUT. (zie ook mijn reactie in dit draadje). Begin daarna met de output.

- Controleer of je formulier verstuurd is met deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>
Gewijzigd op 14/02/2017 15:55:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/02/2017 21:44:35
Quote Anchor link
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Daarnaast doe je form afhandeling in één bestand. Of op de pagina zelf dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

of stuur de pagina naar inloggen.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="inloggen.php">


Ik stel voor om het tweede te doen want bij het eerste loop je tegen het probleem dat als iemand de pagina ververst met F5 het formulier opnieuw gepost wordt.

Op inloggen.php loop je daarna alles door en check je of alle velden ingevuld zijn en of alle waardes aan bepaalde voorwaarden voordoen. Als de ingevulde waardes ergens niet voldoen aan wat je wilt dan kan je een error opslaan in een $_SESSIE['error'] en dan dmv header("Location: index.php"); en een exit(); erachter de gebruiker terug sturen naar het formulier.

Onder het formulier kan je dan de error opvangen bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['error'])) {
echo $_SESSION['error'];
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2017 10:01:04 door Danny von Gaal
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/02/2017 23:00:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$username
= mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
?>


Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2017 10:41:59
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 15/02/2017 21:44:35:
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
...
* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Desalniettemin is het verstandig om alle output te escapen, zo ook form actions. Al bevat PHP_SELF geen querystring-variabelen.

Ben van Velzen op 15/02/2017 23:00:03:
Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.

Maar prepared statements in MySQLi is nogal meh.
prepare, bind_param, bind_result, store_result... Aint nobody got time fo dat :).
Als je dan toch prepared statements wilt gebruiken is PDO misschien een beter alternatief.

@topicstarter: scheid of alles in aparte bestanden, of deel het op een andere manier op in verschillende acties (tonen van formulier, verwerken van formulier etc.). De aanpak die @Frank aangeeft kan de oplossing zijn... totdat je met meer dan twee acties te maken krijgt. Dan wordt het al snel een brei met één (of zelfs meerdere) gigantisch(e) if-elseif-elseif-else statement(s).
Gewijzigd op 16/02/2017 10:43:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.