validatie formulier vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

14/02/2017 15:20:48
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een formulier waar een php validatie opzit (dus als je nix invult dan krijg je in het rood te zien dat je de velden gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen).
Maar als je wel een gebruikersnaam en wachtwoord invult dan is het de bedoeling dat inloggen.php wordt uitgevoerd (het controleren van de gebruikersnaam en wachtwoord in de database).
En het laatste werkt niet.
Ik krijg dan de foutmelding:
Notice: Undefined index: gebruikersnaam in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 8

Notice: Undefined index: wachtwoord in C:\xampp\htdocs\website\inloggen.php on line 9

in het formulier bij action staat nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">

ik heb bij action inloggen.php gezet maar dan werkt de validatie niet als de velden leeg zijn.

mijn vraag is: Hoe moet ik inloggen.php uitvoeren als er in de velden gebruikersnaam en wachtwoord wel iets ingevuld is? en als de velden gebruikersnaam en wachtwoord leeg zijn dat dan de rode tekst komt dat de velden ingevoerd moeten worden als op de knop wordt geklikt.

alvast bedankt

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$nameErr
= $wwErr = '';
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
$valid = true;

  if (empty($_POST["gebruikersnaam"])) {
    $nameErr = "Gebruikersnaam is verplicht";
    $valid = false;
  }

 
  if (empty($_POST["wachtwoord"])) {
    $wwErr = "Wachtwoord is verplicht";
    $valid = false;
  }

  
  if($valid){
 
  $username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
   header('Location: inloggen.php');
   exit();
  }
  
  }

?>

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Beheer</title>
    <link href="style.css" type="text/css" rel="stylesheet">
    
</head>

<body>
<?php
//include 'includes/header.php';
?>

<header>
    <img src="images/logo_wit.png" width="200" alt="logo"/>
</header>
<div id="main_container">

<div id="inloggen">
<p><span class="error">* verplicht veld</span></p>
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER['PHP_SELF']);?>">
    Gebruikersnaam: <input type="text" name="gebruikersnaam" /><span class="error">* <?php echo $nameErr;?></span><br /><br />
    
    Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord" /><span class="error">* <?php echo $wwErr;?></span><br /><br />
    
    <input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
</form>

</div>
</div>
</body>
</html>


inloggen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
 
include 'connect.php';
session_start();
 
$username = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
if($stmt->num_rows > 0) {
      
     while($stmt->fetch()) {
     $_SESSION ['gebruikersnaam'] = $username;
     header('Location: dashboard.php');

    }
            
}

 
else {
    echo "<h3>incorrect wachtwoord of gebruikersnaam, voer opnieuw in <a href='index.php'>Klik hier</a></h3>";
    die ();//als je niks intypt en je klikt toch op de knop login dan krijg je deze melding
     }
 

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:55:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/02/2017 15:51:53
Quote Anchor link
- Zet alles in één bestand. Dat is het meest logische. Je kunt wel bestanden includen waarin functies of classes staan. Immers wil je dat een gebruiker op dezelfde pagina blijft TOTDAT alles goed ingevuld is en daarna stuur je hem gewoon door.
- Begin in dat bestand met de PHP. Dit is je applicatie waarin je alles gaat regelen behalve DE OUTPUT. (zie ook mijn reactie in dit draadje). Begin daarna met de output.

- Controleer of je formulier verstuurd is met deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>
Gewijzigd op 14/02/2017 15:55:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/02/2017 21:44:35
Quote Anchor link
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Daarnaast doe je form afhandeling in één bestand. Of op de pagina zelf dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
?>

of stuur de pagina naar inloggen.php met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="inloggen.php">


Ik stel voor om het tweede te doen want bij het eerste loop je tegen het probleem dat als iemand de pagina ververst met F5 het formulier opnieuw gepost wordt.

Op inloggen.php loop je daarna alles door en check je of alle velden ingevuld zijn en of alle waardes aan bepaalde voorwaarden voordoen. Als de ingevulde waardes ergens niet voldoen aan wat je wilt dan kan je een error opslaan in een $_SESSIE['error'] en dan dmv header("Location: index.php"); en een exit(); erachter de gebruiker terug sturen naar het formulier.

Onder het formulier kan je dan de error opvangen bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['error'])) {
echo $_SESSION['error'];
}

?>
Gewijzigd op 16/02/2017 10:01:04 door Danny von Gaal
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/02/2017 23:00:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$username
= mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string ($conn, $_POST ['wachtwoord']);
 
$query = ("SELECT naam, wachtwoord FROM leden WHERE naam= ? AND wachtwoord= ? LIMIT 1 ");
$stmt = $conn->prepare($query);
$stmt->bind_param("ss", $username, $password );
$stmt->execute();
$stmt->bind_result($username, $password);
$stmt->store_result();
?>


Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2017 10:41:59
Quote Anchor link
Danny von Gaal op 15/02/2017 21:44:35:
Haal sowieso htmlspecialchars weg in het action veld en verander het gewoon naar:
...
* htmlspecialchars veranderd bijvoorbeeld & in &amp. Daar heb je niks aan als je een formulier verstuurd.

Desalniettemin is het verstandig om alle output te escapen, zo ook form actions. Al bevat PHP_SELF geen querystring-variabelen.

Ben van Velzen op 15/02/2017 23:00:03:
Beetje vreemd dat je dubbel gaat escapen. Gebruik prepared statements óf escape, nooit beide. Liefst prepared statements natuurlijk.

Maar prepared statements in MySQLi is nogal meh.
prepare, bind_param, bind_result, store_result... Aint nobody got time fo dat :).
Als je dan toch prepared statements wilt gebruiken is PDO misschien een beter alternatief.

@topicstarter: scheid of alles in aparte bestanden, of deel het op een andere manier op in verschillende acties (tonen van formulier, verwerken van formulier etc.). De aanpak die @Frank aangeeft kan de oplossing zijn... totdat je met meer dan twee acties te maken krijgt. Dan wordt het al snel een brei met één (of zelfs meerdere) gigantisch(e) if-elseif-elseif-else statement(s).
Gewijzigd op 16/02/2017 10:43:04 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.