Validation tijdens login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

14/03/2014 12:04:07
Quote Anchor link
Hey,

Ik had eerder al wat vragen gesteld over werken met PDO, dat is dus gelukt, maar nu zou ik graag de berichten van bijvoorbeeld een foutmelding laten zien zonder page refresh, oftewel met AJAX.


Tot nu toe heb ik een beginnetje, en vroeg me af of ik op de goede weg zit. Ik weet niet heel veel van AJAX. Het enige wat ik wil is dat hij valideert, een bericht laat zien als het niet goed is en anders het script uitvoert (wel met server side validation natuurlijk). De code bovenaan m'n js.js bestand komt van validate.js, deze site: http://rickharrison.github.io/validate.js/

Hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen, alvast bedankt.

login_submit.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<html>
    <head>
        <link rel="stylesheet" href="imports/stylesheets/style.css" type="text/css">
        <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="scripts/validate.min.js"></script>
        <script src="scripts/scripts.js">
        </script>
            <meta charset="utf-8">
            <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
            <!--[if lt IE 9]><script src="//html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script><![endif]-->
        <title>
            PHPRO Login
        </title>
    </head>
    <body>
        <form name="form" method="post" action="" class="login">
            <p>
              <label for="phpro_username">
                  Gebruiker:
              </label>
              <input type="text" name="phpro_username" id="phpro_username" value="Gebruikersnaam">
            </p>

            <p>
              <label for="phpro_password">
                  Wachtwoord:
              </label>
              <input type="password" name="phpro_password" id="phpro_password" value="4815162342">
            </p>

            <p class="login-submit">
              <button type="submit" class="login-button">
                  Login
              </button>
            </p>

            <p class="forgot-password">
                <a href="#">
                    Wachtwoord vergeten?
                </a>
            </p>
            <div id="berichten">
                <div id="success">
                </div>
                <div id="fail">
                </div>
            </div>
        </form>
    </body>
</html>


loginprocess.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
    //begin session
    session_start();

    if(isset($_SESSION['user_id']))
    {

        $message = 'Gebruiker is al ingelogd';
    }

    
    //check that both username and password have been submitted
    if(!isset($_POST['phpro_username'], $_POST['phpro_password']))
    {

        $message = 'Voer een geldig gebruikersnaam en wachtwoord in.';
    }

    
    //check if the username is the correct length
    elseif (strlen( $_POST['phpro_username']) > 20 || strlen($_POST['phpro_username']) < 4)
    {

        $message = 'Gebruikersnaam mag minimaal 4 tekens lang zijn en maximaal 20 tekens.';
    }

    
    //check if the password is the correct length
    elseif(strlen($_POST['phpro_password']) > 20 || strlen($_POST['phpro_password']) < 4)
    {

        $message = 'Wachtwoord mag minimaal 4 tekens lang zijn en maximaal 20 tekens.';
    }

    
    //check the username has only alpha numeric characters
    elseif (ctype_alnum($_POST['phpro_username']) != true)
    {

        $message = 'Gebruikersnaam kan alleen getallen en letters bevatten.';
    }

    
    //check the password has only alpha numeric characters
    elseif (ctype_alnum($_POST['phpro_password']) != true)
    {

        $message = 'Wachtwoord kan alleen getallen en letters bevatten.';
    }

    else
    {
        // if we are here the data is valid and we can insert into database
        $phpro_username = filter_var($_POST['phpro_username'], FILTER_SANITIZE_STRING);
        $phpro_password = filter_var($_POST['phpro_password'], FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        //password encryption
        $phpro_password = sha1($phpro_password);
        
        include_once ('connection.php');
        
        try{
            $dbh = new PDO("mysql:host=$mysql_hostname;dbname=$mysql_dbname", $mysql_username, $mysql_password);
            //send message when connected
            
            //set the error mode to exceptions

            $dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
            
            //prepare the select statement
            $stmt = $dbh->prepare("SELECT phpro_user_id, phpro_username, phpro_password
                    FROM phpro_users
                    WHERE phpro_username = :phpro_username
                    AND phpro_password = :phpro_password"
);
            
            //bind the parameters
            $stmt->bindParam(':phpro_username', $phpro_username, PDO::PARAM_STR);
            $stmt->bindParam(':phpro_password', $phpro_password, PDO::PARAM_STR, 50);
            
            //execute the prepared statement
            $stmt->execute();
            
            //check for a result
            $user_id = $stmt->fetchColumn();
            
            //if there is no result then show failure message
            if($user_id == false)
            {

                $message = 'Inloggen mislukt';
            }

            //else everything is fine
            else
            {
                $_SESSION['user_id'] = $user_id;
                
                $message = 'Je bent ingelogd!';
            }
            
        }
catch (Exception $ex) {
            //if we are here something went wrong with the database connection
            $message = 'Helaas is er wat mis gegaan tijdens het inloggen.';
        }
    }

   ?>


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$(function(){
    var validator = new FormValidator('form', [{
        name: 'phpro_username',
        display: 'Voornaam',    
        rules: 'required|min_length[4]|max_length[20]'
    }, {
        name: 'phpro_password',
        display: 'wachtwoord',
        rules: 'required|min_length[4]|max_length[20]'
    }], function(errors, event) {
        $("#fail").css("display","none");
        $("#fail").fadeIn('slow').css;
        berichten.innerHTML = '';
        if (errors.length > 0) {
            for (var i = 0, l = errors.length; i < l; i++) {
                berichten.innerHTML += errors[i].message + '<br>';
            }
        } else {
            var phpro_username = $('#phpro_username').val();
            var phpro_password = $('#phpro_password').val();
    
            $.post('loginprocess.php',{action: "button", phpro_username:phpro_username, phpro_password:phpro_password},function(res){
                $('#result').html(res);
            });
        document.getElementById('success').innerHTML = 'Uw bericht is verzonden!';
        }
        event.preventDefault();
    });
});


(Nog even de html code aangepast, zaten nog wat foutjes in m.b.t. het linken van bestanden.)
Gewijzigd op 14/03/2014 12:57:37 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:28:02
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:10:39
Quote Anchor link
?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

18/03/2014 10:14:28
Quote Anchor link
Dit doe je goed jonge... Maar eh ik weet het niet:P
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:22:38
Quote Anchor link
Kom er nog steeds niet uit :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2014 10:32:47
Quote Anchor link
Wat heb je al gevonden of geprobeerd? Als ik op 'AJAX login' zoek, dan krijg ik al een hoop result op Google.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:35:35
Quote Anchor link
Weet ik, weet ook wel een beetje hoe het werkt, maar ik krijg hem niet werkend met mijn script, ik zou niet weten wat ik verder moet aanpassen/toevoegen om verder te komen. Als ik nu op login klik, dan gebeurd er niks. Hij refresht wel (en de insert werkt zonder de form action op m'n ajax request wel).
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 10:45:41
Quote Anchor link
Als ik nu apart iets maak met Ajax, en ik wil het hierin implementeren schiet het ook niet op, ik wil gewoon gelijk dit script laten werken zonder refresh. Om de een of andere rede doet hij het niet.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/03/2014 13:05:38
Quote Anchor link
Jammer dat het niet werkt.

(Een reactie zoals jij regelmatig plaatst in topics... ;-) )
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:30:45
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 19/03/2014 13:05:38:
Jammer dat het niet werkt.

(Een reactie zoals jij regelmatig plaatst in topics... ;-) )


Vind ik ook.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

25/03/2014 13:03:24
Quote Anchor link
Niemand die al wat weet?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

28/03/2014 14:18:59
Quote Anchor link
Nee?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/04/2014 11:04:43
Quote Anchor link
ok
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 11:31:52
Quote Anchor link
Je geeft geen enkele output in het php script, dus res is een lege string.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/04/2014 11:52:43
Quote Anchor link
Maar het is ajax dus het hoeft toch ook geen output te geven, het script moet gewoon worden uitgevoerd en die word aangeroepen via ajax.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.