Validator W3 keurt script af?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

02/04/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Hey,

Op een ontwerpje voor een site gebruik ik een javascript om de huidige tijd weer te geven.
Dit werkt geweldig, alleen nu wil ik graag mn site laten goedkeuren door het W3C, maar hij keurt hem af!
Script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
            var days = new Array ("Sunday","Monday","Tuesday","Wednesday","Thursday","Friday","Saturday");
            var months = new Array ("January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December");
            var date = new Date;
            var jour=days[date.getDay()];
            var numero = date.getDate();
            var mois=months[date.getMonth()];
            var annee = date.getFullYear();
            var aujourdhui = "" + jour+ " " + numero + " " + mois + " " + annee;

            function datee()
            {
            var date = new Date();
            var heure = (date.getHours()<10)? " 0"+date.getHours()+":":" "+date.getHours()+":";
            var min = (date.getMinutes()<10)? "0"+date.getMinutes()+":":date.getMinutes()+":";
            var sec = (date.getSeconds()<10)? "0"+date.getSeconds():date.getSeconds();
            var horloge = " - "+heure + min + sec;
            document.getElementById("breadcrumb").innerHTML = aujourdhui + " " + horloge;
            var tempo = setTimeout("datee()", 1000)
            }
            </script>
</head>

<body onload="datee()" onunload="clearTimeout(tempo)">
<table><tr><td id="breadcrumb" colspan="99">LALA<? echo date("l j F Y");?></td></tr></table>
</body>
</html>


De site staat hier: http://gerard.alphabase.nl/ en deze pagina keurt hem:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fgerard.alphabase.nl%2F;accept=text%2Fhtml%2Capplication%2Fxhtml%2Bxml%2Capplication%2Fxml%3Bq%3D0.9%2C*%2F*%3Bq%3D0.8;accept-language=nl;accept-charset=ISO-8859-1%2Cutf-8%3Bq%3D0.7%2C*%3Bq%3D0.7

zoals je ziet, wordt hij afgekeurd op deze drie regels in mn javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            var heure = (date.getHours()<10)? " 0"+date.getHours()+":":" "+date.getHours()+":";
            var min = (date.getMinutes()<10)? "0"+date.getMinutes()+":":date.getMinutes()+":";
            var sec = (date.getSeconds()<10)? "0"+date.getSeconds():date.getSeconds();


moet ik het vervangen door een IF statement? en zo ja, hoe?
overigens niet mijn eigen script, heb het ergens vandaan geplukt.
Iemand suggesties? alvast bedankt!

groetjes,
gerard
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:05:52
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

02/04/2009 21:55:00
Quote Anchor link
okee, heb een mogelijke oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="js/timer.js" type="text/javascript"></script>


en dan keurt hij de site niet af
maar toch iemand suggesties om het op te lossen? of zullen we het hier maar bij laten?
als dit het geval is, mag dit topic worden gesloten ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2009 22:02:00
Quote Anchor link
Het is ook een HTMLvalidator, hij keurt niet af op de opbouw van je JS.
Dus gewoon je JS netjes in een .js embedden.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

02/04/2009 22:38:00
Quote Anchor link
Het enige waar die over moppert is deze regel.
<tr><td id="header" colspan="99">&lt;?<b>php</b> if ($<b>your_website</b> < 1) { $<b>alphabase</b> += 1; } ?&gt;</td></tr>

Aks je voor die losse < gewoon de html versie pakt ( &lt; ) dan is het valid.
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

02/04/2009 22:41:00
Quote Anchor link
ooh ja, sorry, ik was ondertussen verder gegaan, alles is nu opgelost.
topic closed zal ik maar zeggen ;-)

bedankt! :-D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.