Valideer input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 20:11:08
Quote Anchor link
Hallo,

Op internet kom ik diversen manieren tegen om de velden te checken.


Ik ben opzoek naar een manier om ongeveer 10 velden te checken met error teruggave.
Sommige velden hebben meerdere error teruggaves bijvoorbeeld de vooraam, deze mag niet leeg zijn maar ook geen cijfers hebben.
veld is leeg "vul uw voornaam in" of cijfers "onjuiste tekens"

Daarnaast wil ik de error zelf kunnen stijlen.

Wat is nu de beste en veiligste manier om dit te doen? via javascript/jQuery of php?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:58:18
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/11/2015 20:20:42
Quote Anchor link
De makkelijkste manier is jquery
de veiligste manier is php
be beste manier is beiden
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 20:31:27
Quote Anchor link
En met beide bedoel je:

php controleert en jquery pakt de error over en voegt de elementen met error meldingen toe aan je html?
 
Peter K

Peter K

25/11/2015 21:07:04
Quote Anchor link
Het ligt er vooral aan hoe moeilijk je het jezelf wilt maken.
Een goede basis begint bij PHP. Dan heb je in ieder geval al een beveiliging.

Je kunt je resultaat in je PHP script terugkoppelen naar de browser tijdens het laden.

Als je dit onder de knie hebt kun je ook real time bijvoorbeeld al gaan controleren.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 22:35:11
Quote Anchor link
@peter k

Hoe kun je dan met php relatime controleren, dat kan toch alleen met javascript?
 
Peter K

Peter K

26/11/2015 07:42:37
Quote Anchor link
Bryan De Baar op 25/11/2015 22:35:11:
@peter k

Hoe kun je dan met php relatime controleren, dat kan toch alleen met javascript?


Het ligt er aan hoe je het wenst op te bouwen.
Stel dat je een unieke waarde wenst die nog niet in je database staat.
Dat doe je met een combinatie van beiden.
Javascript is client side en dus altijd aan te passen.
Je kunt met behulp van Javascript een request doen naar je server en dan kijken of het resultaat er al is.

Als het alleen ter ondersteuning van je gebruiker is kun je inderdaad af met alleen Javascript.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

26/11/2015 15:12:32
Quote Anchor link
Hallo Peter,


Wat ik nu met php heb is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

// define variables and set to empty values
$firstnameErr = $lastnameErr =  "";
$firstname = $lastname = "";
$firstnameok = $lastnameok= "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["firstname"])) {
       $firstnameErr = "<label class='error'>Vul uw voornaam in</label>";
   }
else {
       $firstnameok = ($_POST["firstname"]);
    
   }

    
   if (empty($_POST["firstname"])) {
       $lastnameErr = "<label class='error'>Vul uw achternaam in</label>";
   }
else {
       $lastnameok = ($_POST["lastname"]);
   }

}

?>


de HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
    <label>Voornaam</label>
    <input type="text" name="firstname" value="<?php echo "$firstnameok"; ?>">
    <br>
    <?php echo "$firstnameErr"; ?>
    <br>
    <label>Achternaam</label>
    <input type="text" name="lastname" value="<?php echo "$lastnameok"; ?>">
    <br>
    <?php echo "$lastnameErr"; ?>
    <br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>


Uiteraard komt er ook een email veld bij, stel ik wil deze realtime door php laten controleren hoe zet ik dat dan op?
Moet ik dan met javascript een keyup functie maken en dan een call naar de php?
 
Randy vsf

Randy vsf

26/11/2015 16:10:10
Quote Anchor link
Realtime gaat irritant worden, iedere keer een request als er een veld gevuld is.

Beter maak je validatie in javascroipt(dan heb je je realtime), en voor de zekerheid check je nog een keer alles op de server, aangezien javascript uitgeschakeld of gemanipuleerd kan worden.

met keyup zou ik het niet doen, kies dan voor de blur.
Met keyup krijg je dus al foutmeldingen terwijl je aan het typen bent.

Met blur ga je pas checken zodra het veld zijn focust verliest.
Gewijzigd op 27/11/2015 00:27:16 door Randy vsf
 

26/11/2015 16:40:00
Quote Anchor link
Het beste is tegenwoordig met AngularJS.
Die gaat Jquery ver voorbij.

Mooiste van al... je hebt jquery lite tot je beschikking in Angular.
 
Randy vsf

Randy vsf

26/11/2015 16:56:04
Quote Anchor link
@rickert,

Er zit toch een heel groot verschil tussen jquery en angular.
Dus dan wordt het een beetje moeilijk om te zeggen dat angular jquery ver voorbij is, aangezien beide andere doelen dienen.
 
Jop B

Jop B

26/11/2015 18:10:55
Quote Anchor link
@Bryan

Momenteel werk ik ook aan een nieuw formulier, als eerste heb ik dit beveiligd met php, zodra er een request word uitgevoerd zal php kijken of de waardes niet leeg zijn. Zojuist ben ik even met Javascript .validate, hiermee kun je zelf rules toevoegen en daar weer een melding aanhangen.
 
L deB

L deB

26/11/2015 20:06:59
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik o.a. het volgende bij validatie:

Quote:
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
if (empty($_POST["naam"])) {
$naamErr = "Het invullen van een naam is noodzakelijk";
} else {
$naam = test_input($_POST["naam"]);
// check if naam only contains letters and whitespace
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/", $naam)) {
$naamErr = "Alleen letters en spaties zijn toegestaan";
}
}


Dus preg_match erbij
test_input is een functie die htmlspecialchars etc doet. Heb eerder gehoord dat deze functie misschien niet helemaal goed is dus die maar niet overnemen maar ik ben nu de eerste tijd vooral weer met andere dingen bezig. Moet eerst vooral mijn globale kennis nogal vergroten van php.

Quote:
function test_input($data) {
$data = trim($data);
$data = stripslashes($data);
$data = htmlspecialchars($data);
return $data;
}



Voor als iemand deze code herkent, ik ben hier een klein tijdje ook geregistreerd voor kort, maar wou niet mijn hele naam op het internet hebben vandaar nu deze nicknaam.

Bovenstaande code noem ik maar erbij omdat je alleen maar lijkt te controleren op lege velden en niet erop of bijvoorbeeld een telefoonnummer alleen maar uit cijfers bestaat (terwijl in je openingspost wel staat dat je dit ook wil)

Regel 16 klopt niet trouwens
Gewijzigd op 26/11/2015 20:16:33 door L deB
 
Peter K

Peter K

27/11/2015 08:09:08
Quote Anchor link
Bryan,

Let op dat je nog wel een controle doet op de correctheid van het ingevulde in PHP.
Je kijkt nu alleen of het veld leeg is.

In PHP kun je het beste dus ook nog SQL injection proberen te voorkomen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (empty($_POST["firstname"])) {
    $firstnameErr = "<label class='error'>Vul uw voornaam in</label>";
}
else {
    if(HIER JE CONTROLE INVULLEN OP DE ECHTHEID == TRUE)
    {

        $firstnameok = $_POST["firstname"];
    }
else {
        $firstnameErr = "<label class='error'>Ongeldige voornaam ingevuld</label>";
    }
}

?>


Je code kan ook nog wel een stuk korter, maar zo ziet het er wel een stuk overzichtelijker uit.

Randy vsf op 26/11/2015 16:10:10:
Beter maak je validatie in javascroipt(dan heb je je realtime), en voor de zekerheid check je nog een keer alles op de server, aangezien javascript uitgeschakeld of gemanipuleerd kan worden.


Dit lijkt me inderdaad de mooiste oplossing nu voor de client side check.
 
Ivo P

Ivo P

27/11/2015 09:46:44
Quote Anchor link
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/", $naam)) {

Dan mag een naam dus alleen bestaan uit een combinatie van de 26 letters, eventueel aangevuld met een spatie

Beetje jammer voor Willem-Alexander dat het koppelteken er niet doorkomt.
Solène en François kunnen hun naam ook niet kwijt net als åsa of mensen die een ö of é in de naam hebben.
En er zijn ook wel namen te vinden met een ' erin.

Beetje jammer als zo'n controle te strikt is.
Het is belangrijker dat bepaalde tekens zeker niet in een naam voorkomen, zoals een <
Een lijst met alle toegestane letters is namelijk bijna niet te maken
 

27/11/2015 09:48:43
Quote Anchor link
@Randy vsf het is niet dat jquery voorbij is maar met angular kan je 100x meer dan jquery + je hebt jquery lite tot je beschikking in angular js.

Het blijf allebei Javascript alleen is de manier van benaderen van de DOM anders.
Maar ik zeg, bouw je validatie in Angular omdat je dan echt on the fly kan valideren en bijvoorbeeld knoppen kan verwijderen e.d om te submitten.
 
Randy vsf

Randy vsf

27/11/2015 13:36:40
Quote Anchor link
@rickert,

Je weet dat angular een framework is om een applicatie in te bouwen? Zonder het gebruik van angular controller en views etc.... ben je pure JS aan het schrijven....
Ik werk zelf nu een half jaar met angular, en vind dit echt een slecht advies...

Is zoiets als gebruik het hele symfony framework om alleen een hello world pagina te maken :)
Gewijzigd op 27/11/2015 13:41:13 door Randy vsf
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

27/11/2015 16:08:21
Quote Anchor link
Dank voor de vele reactie's :)

Ik zal mijn vraag wat duidelijker maken:
Voor de validatie wil ik realtime controle, hieronder versta ik als iemand een veld verlaat er een controle plaats vind voor dat veld.
Als iemand meerdere velden niet invult, en toch op submit klikt er voor de lege velden een error komt.
Stel er is een error en diegene vult alsnog een goede waarde in dat er een oke status komt (maak border groen).
nu kan ik natuurlijk dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$('input#firstname').blur(function()
{
    if( !$(this).val() ) {
          $(this).parents('p').addClass('error');
    }
});


Maar dan kan ik er geen verschillende teksten aanhangen, bijvoorbeeld voor een email adres.
Leeg veld: vul emailadres in
[email protected]: geen geldig email adres.

daarnaast wil zelf de meldingen kunnen stijlen en wat voor element dat het is.
 
Randy vsf

Randy vsf

27/11/2015 16:23:10
Quote Anchor link
Zet een span of iets onder je input, en vul die als er een foutmelding is :)
Dus in je if:
$('#spanID').html('ERROR: check input');

Die span kan je met css stylen.
Gewijzigd op 27/11/2015 16:23:49 door Randy vsf
 
Ivo P

Ivo P

27/11/2015 16:26:17
Quote Anchor link
<input id="firstname" data-error="custom error text" name="firstname">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$('input#firstname').blur(function()
{
    if( !$(this).val() ) {
          $(this).parents('p').addClass('error');
          $(this).parents('p').html($(this).data('error'));
    }
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.