Valideer input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 20:11:08
Quote Anchor link
Hallo,

Op internet kom ik diversen manieren tegen om de velden te checken.


Ik ben opzoek naar een manier om ongeveer 10 velden te checken met error teruggave.
Sommige velden hebben meerdere error teruggaves bijvoorbeeld de vooraam, deze mag niet leeg zijn maar ook geen cijfers hebben.
veld is leeg "vul uw voornaam in" of cijfers "onjuiste tekens"

Daarnaast wil ik de error zelf kunnen stijlen.

Wat is nu de beste en veiligste manier om dit te doen? via javascript/jQuery of php?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:23:33
 
Pipo Clown

Pipo Clown

25/11/2015 20:20:42
Quote Anchor link
De makkelijkste manier is jquery
de veiligste manier is php
be beste manier is beiden
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 20:31:27
Quote Anchor link
En met beide bedoel je:

php controleert en jquery pakt de error over en voegt de elementen met error meldingen toe aan je html?
 
Peter K

Peter K

25/11/2015 21:07:04
Quote Anchor link
Het ligt er vooral aan hoe moeilijk je het jezelf wilt maken.
Een goede basis begint bij PHP. Dan heb je in ieder geval al een beveiliging.

Je kunt je resultaat in je PHP script terugkoppelen naar de browser tijdens het laden.

Als je dit onder de knie hebt kun je ook real time bijvoorbeeld al gaan controleren.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

25/11/2015 22:35:11
Quote Anchor link
@peter k

Hoe kun je dan met php relatime controleren, dat kan toch alleen met javascript?
 
Peter K

Peter K

26/11/2015 07:42:37
Quote Anchor link
Bryan De Baar op 25/11/2015 22:35:11:
@peter k

Hoe kun je dan met php relatime controleren, dat kan toch alleen met javascript?


Het ligt er aan hoe je het wenst op te bouwen.
Stel dat je een unieke waarde wenst die nog niet in je database staat.
Dat doe je met een combinatie van beiden.
Javascript is client side en dus altijd aan te passen.
Je kunt met behulp van Javascript een request doen naar je server en dan kijken of het resultaat er al is.

Als het alleen ter ondersteuning van je gebruiker is kun je inderdaad af met alleen Javascript.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

26/11/2015 15:12:32
Quote Anchor link
Hallo Peter,


Wat ik nu met php heb is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

// define variables and set to empty values
$firstnameErr = $lastnameErr =  "";
$firstname = $lastname = "";
$firstnameok = $lastnameok= "";

if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
   if (empty($_POST["firstname"])) {
       $firstnameErr = "<label class='error'>Vul uw voornaam in</label>";
   }
else {
       $firstnameok = ($_POST["firstname"]);
    
   }

    
   if (empty($_POST["firstname"])) {
       $lastnameErr = "<label class='error'>Vul uw achternaam in</label>";
   }
else {
       $lastnameok = ($_POST["lastname"]);
   }

}

?>


de HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="<?php echo htmlspecialchars($_SERVER["PHP_SELF"]);?>">
    <label>Voornaam</label>
    <input type="text" name="firstname" value="<?php echo "$firstnameok"; ?>">
    <br>
    <?php echo "$firstnameErr"; ?>
    <br>
    <label>Achternaam</label>
    <input type="text" name="lastname" value="<?php echo "$lastnameok"; ?>">
    <br>
    <?php echo "$lastnameErr"; ?>
    <br>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>


Uiteraard komt er ook een email veld bij, stel ik wil deze realtime door php laten controleren hoe zet ik dat dan op?
Moet ik dan met javascript een keyup functie maken en dan een call naar de php?
 
Randy vsf

Randy vsf

26/11/2015 16:10:10
Quote Anchor link
Realtime gaat irritant worden, iedere keer een request als er een veld gevuld is.

Beter maak je validatie in javascroipt(dan heb je je realtime), en voor de zekerheid check je nog een keer alles op de server, aangezien javascript uitgeschakeld of gemanipuleerd kan worden.

met keyup zou ik het niet doen, kies dan voor de blur.
Met keyup krijg je dus al foutmeldingen terwijl je aan het typen bent.

Met blur ga je pas checken zodra het veld zijn focust verliest.
Gewijzigd op 27/11/2015 00:27:16 door Randy vsf
 

26/11/2015 16:40:00
Quote Anchor link
Het beste is tegenwoordig met AngularJS.
Die gaat Jquery ver voorbij.

Mooiste van al... je hebt jquery lite tot je beschikking in Angular.
 
Randy vsf

Randy vsf

26/11/2015 16:56:04
Quote Anchor link
@rickert,

Er zit toch een heel groot verschil tussen jquery en angular.
Dus dan wordt het een beetje moeilijk om te zeggen dat angular jquery ver voorbij is, aangezien beide andere doelen dienen.
 
Jop B

Jop B

26/11/2015 18:10:55
Quote Anchor link
@Bryan

Momenteel werk ik ook aan een nieuw formulier, als eerste heb ik dit beveiligd met php, zodra er een request word uitgevoerd zal php kijken of de waardes niet leeg zijn. Zojuist ben ik even met Javascript .validate, hiermee kun je zelf rules toevoegen en daar weer een melding aanhangen.
 
L deB

L deB

26/11/2015 20:06:59
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik o.a. het volgende bij validatie:

Quote:
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
if (empty($_POST["naam"])) {
$naamErr = "Het invullen van een naam is noodzakelijk";
} else {
$naam = test_input($_POST["naam"]);
// check if naam only contains letters and whitespace
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/", $naam)) {
$naamErr = "Alleen letters en spaties zijn toegestaan";
}
}


Dus preg_match erbij
test_input is een functie die htmlspecialchars etc doet. Heb eerder gehoord dat deze functie misschien niet helemaal goed is dus die maar niet overnemen maar ik ben nu de eerste tijd vooral weer met andere dingen bezig. Moet eerst vooral mijn globale kennis nogal vergroten van php.

Quote:
function test_input($data) {
$data = trim($data);
$data = stripslashes($data);
$data = htmlspecialchars($data);
return $data;
}



Voor als iemand deze code herkent, ik ben hier een klein tijdje ook geregistreerd voor kort, maar wou niet mijn hele naam op het internet hebben vandaar nu deze nicknaam.

Bovenstaande code noem ik maar erbij omdat je alleen maar lijkt te controleren op lege velden en niet erop of bijvoorbeeld een telefoonnummer alleen maar uit cijfers bestaat (terwijl in je openingspost wel staat dat je dit ook wil)

Regel 16 klopt niet trouwens
Gewijzigd op 26/11/2015 20:16:33 door L deB
 
Peter K

Peter K

27/11/2015 08:09:08
Quote Anchor link
Bryan,

Let op dat je nog wel een controle doet op de correctheid van het ingevulde in PHP.
Je kijkt nu alleen of het veld leeg is.

In PHP kun je het beste dus ook nog SQL injection proberen te voorkomen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (empty($_POST["firstname"])) {
    $firstnameErr = "<label class='error'>Vul uw voornaam in</label>";
}
else {
    if(HIER JE CONTROLE INVULLEN OP DE ECHTHEID == TRUE)
    {

        $firstnameok = $_POST["firstname"];
    }
else {
        $firstnameErr = "<label class='error'>Ongeldige voornaam ingevuld</label>";
    }
}

?>


Je code kan ook nog wel een stuk korter, maar zo ziet het er wel een stuk overzichtelijker uit.

Randy vsf op 26/11/2015 16:10:10:
Beter maak je validatie in javascroipt(dan heb je je realtime), en voor de zekerheid check je nog een keer alles op de server, aangezien javascript uitgeschakeld of gemanipuleerd kan worden.


Dit lijkt me inderdaad de mooiste oplossing nu voor de client side check.
 
Ivo P

Ivo P

27/11/2015 09:46:44
Quote Anchor link
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/", $naam)) {

Dan mag een naam dus alleen bestaan uit een combinatie van de 26 letters, eventueel aangevuld met een spatie

Beetje jammer voor Willem-Alexander dat het koppelteken er niet doorkomt.
Solène en François kunnen hun naam ook niet kwijt net als åsa of mensen die een ö of é in de naam hebben.
En er zijn ook wel namen te vinden met een ' erin.

Beetje jammer als zo'n controle te strikt is.
Het is belangrijker dat bepaalde tekens zeker niet in een naam voorkomen, zoals een <
Een lijst met alle toegestane letters is namelijk bijna niet te maken
 

27/11/2015 09:48:43
Quote Anchor link
@Randy vsf het is niet dat jquery voorbij is maar met angular kan je 100x meer dan jquery + je hebt jquery lite tot je beschikking in angular js.

Het blijf allebei Javascript alleen is de manier van benaderen van de DOM anders.
Maar ik zeg, bouw je validatie in Angular omdat je dan echt on the fly kan valideren en bijvoorbeeld knoppen kan verwijderen e.d om te submitten.
 
Randy vsf

Randy vsf

27/11/2015 13:36:40
Quote Anchor link
@rickert,

Je weet dat angular een framework is om een applicatie in te bouwen? Zonder het gebruik van angular controller en views etc.... ben je pure JS aan het schrijven....
Ik werk zelf nu een half jaar met angular, en vind dit echt een slecht advies...

Is zoiets als gebruik het hele symfony framework om alleen een hello world pagina te maken :)
Gewijzigd op 27/11/2015 13:41:13 door Randy vsf
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

27/11/2015 16:08:21
Quote Anchor link
Dank voor de vele reactie's :)

Ik zal mijn vraag wat duidelijker maken:
Voor de validatie wil ik realtime controle, hieronder versta ik als iemand een veld verlaat er een controle plaats vind voor dat veld.
Als iemand meerdere velden niet invult, en toch op submit klikt er voor de lege velden een error komt.
Stel er is een error en diegene vult alsnog een goede waarde in dat er een oke status komt (maak border groen).
nu kan ik natuurlijk dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$('input#firstname').blur(function()
{
    if( !$(this).val() ) {
          $(this).parents('p').addClass('error');
    }
});


Maar dan kan ik er geen verschillende teksten aanhangen, bijvoorbeeld voor een email adres.
Leeg veld: vul emailadres in
[email protected]: geen geldig email adres.

daarnaast wil zelf de meldingen kunnen stijlen en wat voor element dat het is.
 
Randy vsf

Randy vsf

27/11/2015 16:23:10
Quote Anchor link
Zet een span of iets onder je input, en vul die als er een foutmelding is :)
Dus in je if:
$('#spanID').html('ERROR: check input');

Die span kan je met css stylen.
Gewijzigd op 27/11/2015 16:23:49 door Randy vsf
 
Ivo P

Ivo P

27/11/2015 16:26:17
Quote Anchor link
<input id="firstname" data-error="custom error text" name="firstname">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$('input#firstname').blur(function()
{
    if( !$(this).val() ) {
          $(this).parents('p').addClass('error');
          $(this).parents('p').html($(this).data('error'));
    }
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.