valideren csv input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

02/06/2010 00:21:40
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben reeds enige tijd aan het googlen om een goede oplossing te vinden voor het volgende:

Ik ben bezig met een website voor iemand die regelmatig grote hoeveelheden gegevens in een mysql database moet vervangen. Het programma dat hij op zijn computer gebruikt (Microsoft Access) heeft niet meteen de functies aan boord om deze taken uit te voeren. Ik laat hem de tabellen exporteren als csv waardes die hij dan in de website kan laden (er moeten hier en daar veranderingen gebeuren in de gegevens en een aantal zaken toevoegen, niet 'gewoon' synchroniseren, want dat gaat gewoon met access natuurlijk).
Gisteren gebeurde het dat Access een foutje maakte bij het aanmaken van het csv-bestand (Ja, het kan... ), hij probeert dit foutieve bestand in te laden... eerst wordt de database leeggemaakt, dan de nieuwe waardes erin, maar dat laatste ging dus niet goed, gevolg: website helemaal plat.
Mijn punt: hoe kan ik nakijken of er foutjes in de csv zitten alvorens deze te verwerken zodat dit niet meer kan gebeuren. Ik heb al gedacht om de gegevens eerst in een andere database te laden, wanneer dit faalt niet verder te gaan met het verwerken en zo de site intact laten, maar dit lijkt mij nogal omslachtig, ik zou liever een goede methode hebben om de csv te valideren.
Ik heb gezocht naar een Regular Expressions hiervoor maar ben nergens geraakt.
Eigenschappen van de csv: scheidingsteken: ","
Sommige waardes worden encapsulated met: "
Er moeten 3 waardes zijn gescheiden door komma's, dan moet er een /n komen

Iemand die mij een hint kan geven?

Dank bij voorbaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:31:36
 
B a s
Beheerder

B a s

02/06/2010 01:59:49
Quote Anchor link
Wil je het perse met PHP doen (geautomatiseerd) of kan dit ook client side?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

02/06/2010 09:23:21
Quote Anchor link
hoe importeer je? PHP heeft namelijk hier functies voor die ook checken op fouten:
http://nl3.php.net/fgetcsv
 
Jan geen

Jan geen

02/06/2010 09:36:54
Quote Anchor link
Als je het importeert met de functie die hierboven wordt beschreven, dan kan je daarna eerst de array doorlopen en je checks doen en mits je geen fouten vindt dan pas de db updaten.
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

04/06/2010 08:35:09
Quote Anchor link
De input komt van een html formulier.
Dit is wat ik heb ondertussen, wel nog wat onhandig maar het komt wel goed zo denk ik
Edit:
script verwijderd, nieuwe versie in volgende post
Gewijzigd op 05/06/2010 13:50:05 door Hans Vereyken
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

04/06/2010 12:59:05
Quote Anchor link
Deze ziet er beter uit en werkt, heb hem ook ineens in het Engels gemaakt, toch steeds breder inzetbaar dan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function validCsv ($csv, $regexps) {
    $data = nl2br ($csv); //nl2br
    $numberOfLines = substr_count($data, "<br />"); //Count occurances of <br />
    $result[0] = true;
    $result[1] = $numberOfLines;
    $result[2] = "";
    
    $lineNumber = 0;
    while ($lineNumber < $numberOfLines) {
        $lineNumber++;
        list ($lineString, $data) = explode ("<br />", $data, 2); //First line in $lineString, rest in $data
        $lineArray = str_getcsv ($lineString, ","); // split values of $lineString in array in $lineArray
        if (!$lineArray) {
            $result[0] = false;
            $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber."</strong>: can not split the string (".$lineString.")<br />";
        }

        
        $offset = 0;
        while (isset ($regexps[$offset])) { // as long as there are regular expressions set hold them against the next field, if field count doesn't match --> false
            $field = preg_match ($regexps[$offset], $lineArray[$offset]);
            $offset++;
            if (!$field | $field == "0") { //if regular expression didn't match or preg_match fails/dies
                $result[0] = false;
                $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber.", field ".$offset."</strong>: no match with regular expression (".$lineArray[$offset-1].")<br />";
            }
        }

        if (isset ($lineArray[$offset])) { //If there are more line's than regular expressions
            $result[0] = false;
            $result[2] .= "Error in <strong>line ".$lineNumber."</strong>: to many fields (".$lineString.")<br />";
        }
    }

    return $result;
}

if (isset ($_POST['submit'])) {
    $hoofdgroepen = $_POST ['hoofdgroepen'];
    $regexps[0] = "/^[1-9]{1}[0-9]{0,3}$/";
    $regexps[1] = "/^[a-zA-Z0-9.,()\/ ]{1,50}$/";
    $regexps[2] = "/^[1-9]{1}[0-9]{0,3}$/";
    $result = validCsv ($hoofdgroepen, $regexps);
    echo "True/False: ".$result[0]."<br />";
    echo "Number of lines: ".$result[1]."<br />";
    echo "Errors: <br />".$result[2]."<br />";
}

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

15/06/2010 09:56:45
Quote Anchor link
Deze functie werkt perfect op mijn wamp server, als ik het naar mijn server upload en ik roep deze functie ergens aan blijft het gehele scherm gewoon wit... ik heb error_reporting (E_ALL) bovenaan het desbetreffende script gezet om er zeker van de zijn dat alle fouten weergegeven worden.
Ik heb geen idee wat er hier fout gaat, op mijn computer werkt het perfect...
Ik heb hier php 5.3.0, de server heeft php 5.2.6

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen
Alvast bedankt

Edit:
Ik heb het probleem gevonden, str_getcsv is een functie die pas bestaat sinds PHP 5 >= 5.3.0, hoe los ik dit op?
Gewijzigd op 15/06/2010 10:11:48 door Hans Vereyken
 

15/06/2010 10:33:02
 
Afra ca

Afra ca

15/06/2010 13:02:24
Quote Anchor link
Ik was las toevallig net de comments van fgetcsv, en aangezien we het hier toch hebben over valid CSV: php.net volgt niet de RFC standaard van CSV. Zie voor meer uitleg het bugreport
Gewijzigd op 15/06/2010 13:08:53 door Afra ca
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

15/06/2010 21:40:29
Quote Anchor link
@Karl Karl
Ik heb alle linkjes bekeken, ik maar zoeken, het stond gewoon onder mijn neus. De eerste link is de beste, maar veel te uitgebreid, ik heb er dit van gemaakt, dat is genoeg voor wat ik nodig heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (!function_exists('str_getcsv')) {
    function
str_getcsv ($input) {
        $input = str_replace (array("\r", "\r\n", "\n"), "", $input);
        $input = $input.",";
        $offset = 0;
        while ($input != "") {
            if (substr ($input, 0, 1) == "\"") {
                list ($field, $input) = explode ("\",", substr ($input, 1), 2);
                $return[$offset] = $field;
            }
else {
                list ($field, $input) = explode (",", $input, 2);
                $return[$offset] = $field;
            }

            $offset++;
        }

        return $return;
    }
}

?>

Het is zeker geen volwaardig alternatief voor str_getcsv, maar zoals gezegd: voor mij is het voldoende.

@Afra ca
Ik denk niet dat dit probleem van toepassing was, maar zeker het lezen waard, danku!
Gewijzigd op 15/06/2010 21:43:13 door Hans Vereyken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.