Value dubbel keer gebruiken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »
Henk Terwello

Henk Terwello

28/09/2016 16:47:22
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een klein probleempje, ik probeer een html value met php value the mixen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option name="deken[kussen]" class="x-small" id="kussen" value="<?=$odeken->row["kussen"]?>" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="10">10</option>


Ik probeer die value="10">10 in die value met php te krijgen.

Dit heb ik geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option name="deken[kussen]" class="x-small" id="kussen" value="value="10">10""<?=$odeken->row["kussen"]?>" />


Maar zonder resultaat, alvast bedankt voor de hulp ;)
Gewijzigd op 28/09/2016 16:47:59 door Henk Terwello
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:12:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/09/2016 17:06:29
Quote Anchor link
Die eerste code klopt toch prima?
 
Henk Terwello

Henk Terwello

28/09/2016 17:09:37
Quote Anchor link
Die php functie slaat het zegmaar op in de database. Nu heeft hij geen value. Ik probeer dus zegmaar een value bij te geven zodat hij dan opslaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option name="deken[kussen]" class="x-small" id="kussen" value="10">10""<?=$odeken->row["kussen"]?>" />


Dit wil niet werken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/09/2016 17:14:02
Quote Anchor link
Logisch, want er staat nu 10"" voor... Dat lijkt mij niet de bedoeling.
Je wilt toch alleen het getal 10 hebben?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/09/2016 17:15:15
Quote Anchor link
In plaats van :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$odeken->row["kussen"]?>


Gebruik :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $odeken->row["kussen"]; ?>


Zegmaar, als het ware, dus.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 20:36:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?=$odeken->row["kussen"]?>
<?php echo $odeken->row["kussen"]?>


is als het ware precies hetzelfde...
 
Paul Ulje

Paul Ulje

29/09/2016 00:46:53
Quote Anchor link
Begijp ik het goed dat je een optielijst maakt met vooringevulde waarden die je op het scherm wilt zien én die teruggegeven wordt?

Zelf gebruik ik dan een print opdracht met dubbele aanhalingstekens.
Ik kan dan variabelen zonder meer in de HTML code zetten.
Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
foreach ($aLemmaLijst as $el) {
        if ($rec->lid == $el[0])
            print "<option value='$el[0]' selected='selected'> $el[1] $el[2] </option>";
        else
            print "<option value='$el[0]'> $el[1] $el[2] </option>";
    }

Off topic tussenvraagje: Hoe krijg je die codevenstertjes in de tekst?
Gewijzigd op 29/09/2016 01:29:06 door Paul Ulje
 
Jop B

Jop B

29/09/2016 01:19:23
Quote Anchor link
Zet je code tussen deze tags


(code)(/code) waarvan je haakjes veranderd in vierkante haken
Gewijzigd op 29/09/2016 01:22:46 door Jop B
 
Paul Ulje

Paul Ulje

29/09/2016 01:29:36
Quote Anchor link
Ha! Dank je wel Jop!
Gewijzigd op 29/09/2016 01:37:48 door Paul Ulje
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2016 02:20:53
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 28/09/2016 17:15:15:
Zegmaar, als het ware, dus.

:-)
 
Ivo P

Ivo P

29/09/2016 11:50:42
Quote Anchor link
@Paul

dat loopt heerlijk fout als je array niet numerieke indices heeft, maar strings.
Die zou je nog zonder quotes tussen de [] kunnen plaatsen en de undefined-constant error onderdrukken.

Erger is, dat je ook geen htmlspecialchars() kunt gebruiken. een optie die een " of een < danwel > bevat kan dan je hele lijst omzeep helpen. Nog afgezien van XSS gevaren.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

29/09/2016 16:24:15
Quote Anchor link
Tja Ivo, op die manier kun je beredeneren dat luchtbanden niet geschikt zijn voor een fiets omdat ze lek kunnen en als je te zwaar bent kom je niet vooruit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$s=eenHeleIngewikkeldeFunctie($_SESSION['een_hele_lange_naam'][3]);
print "<option value='$s'> $s </option>";


Elk 'probleem' heeft zo zijn eigen oplossing. :-)
Gewijzigd op 29/09/2016 16:53:46 door Paul Ulje
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/09/2016 17:19:18
Quote Anchor link
Niet mee eens. Het is meer het beredeneren dat fietsbanden niet werken op je auto ;-)
 
Paul Ulje

Paul Ulje

29/09/2016 17:27:06
Quote Anchor link
Ja Bart, mijn aanpak werkt. Dus mijn luchtband is geschikt voor het vervoermiddel waar hij is toegepast, de fiets.
En ja, als je een auto van banden wil voorzien, moet je een ander modelletje band toepassen. Dat is het tweede voorbeeld.

Elk voordeel heb ze nadeel. Maar niet elk nadeel is altijd en eeuwig van belang. Flexibiliteit, dat is het sleutelwoord. :-)
Gewijzigd op 29/09/2016 17:28:31 door Paul Ulje
 
Ivo P

Ivo P

29/09/2016 17:30:36
Quote Anchor link
"Nee Bart, mijn aanpak werkt. "

Nee, je bent nog niet tegen de problemen aangelopen die het plaatsen van variabelen tussen "" met zich mee brengt.
Dat is net wat anders.

Zo ongeveer het verschil tussen "banden moeten profiel hebben" en "met mijn gladde banden heb ik nooit problemen". (omdat je nooit met regen last had van een vrachtwagen die je niet aanzag komen van rechts.)


Goed. je strings niet escapen is minder dodelijk (tenzij er een goede xss aanval uit voortkomt en ze alsnog je site/server weten te killen).
 
Paul Ulje

Paul Ulje

29/09/2016 20:47:25
Quote Anchor link
Komt tijd komt raad. Het heeft geen zin regenbanden onder je racewagen te monteren als je weet dat het droog blijft. :-)
Gewijzigd op 29/09/2016 20:50:14 door Paul Ulje
 
Ivo P

Ivo P

29/09/2016 23:25:23
Quote Anchor link
maar waarom dan iemand aan raden om geen regenbanden toe te passen, als je niet weet waar TS het gaat toepassen.

Uiteindelijk kom je niet weg met "sorry dat uw site plat ligt, de klantgegevens op straat liggen en uw voorraad voor 10 % van de prijs is verkocht. Ik wist helaas niet dat er regen verwacht werd."

Altijd htmlspecialhars. Ook al denk je dat er altijd een cijfer komt te staan. Ooit kan iemand ergens misschien toch een string door laten komen. En degene die dat aanpast, gaat dan niet alle scripts nalopen, of de programmeur niet 10 toetsaanslagen wilde besparen.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

30/09/2016 16:17:41
Quote Anchor link
Niemand die aanraadt geen regenbanden toe te passen. Ik niet althans, lees maar terug. Ik vertel de vraagsteller hoe IK het zou doen, meer niet. En ik doe het overzichtelijk en eenvoudig. Dat voorkomt eindeloos gezoek naar onbegrijpelijke tik- en syntaxfouten en desfunctioneren. Moet het moeilijk, dan komt dat later wel. Stapsgewijze verfijning. Ofwel, eerst de hoofdzaken dan de details. De aanpak die vroeguh heel normaal was.

En dan nog wat, Ivo, het gaat om een selectielijst. Uit bekende gegevens, uiteraard. Maak jij programma's waarbij je de invoer zo slecht controleert dat je dataverzameling corrupt kan zijn? Nee toch zeker!
Gewijzigd op 30/09/2016 16:31:32 door Paul Ulje
 
Ivo P

Ivo P

30/09/2016 17:32:27
Quote Anchor link
de data hoeft niet corrupt te zijn om problemen te veroorzaken hoor.

Een lijst met winkels zou zo maar een & kunnen bevatten (C&A, V&D) die & moet dan dus &amp; worden. Zonder dat gaat het mogelijk ook nog wel goed. Maar er zijn ook wel legitieme strings te bedenken waarin een < voor kan komen.

Dat geldt voor strings naar het scherm. Dat geldt voor strings naar een database.
In de database zat nette data hoor.
Alleen om een vage reden kon een zekere Ali nooit zijn orders opslaan.

Wat bleek: iemand had de redenatie "data is toch schoon" gehanteerd, en bij het opslaan van de naam van de gebruiker (waarom niet zijn id is een ander verhaal) werd het escapen niet gedaan en dus had dhr dal'habbi en probleem.

Naar de letter heb jij inderdaad niets geadviseert, maar als je het in een topic plaatst, leest dat wel als "he topic starter doe het maar zo, dat is goed, want dat doe ik ook".

Ik vermoed trouwens vanwege je opmerking over eindeloos zoeken naar syntaxfouten, dan je eens moet kijken of er geen betere editors zijn.
Bijvoorbeeld Netbeans zal middels rode strepen naast je script en waarschuwingsborden op de regelnummers en andere kriebels rond de code vrij duidelijk maken dat er iets mis is.

En variabelen hebben een andere kleur dan plaintext, dus ook die springen er goed uit.

Prima als je dat allemaal maar overbodig gedoe vindt voor het geval het ooit nodig is, maar raad dat dan niet anderen aan om te volgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.