Value krijgen uit "option" tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 21:04:35
Quote Anchor link
Ik heb een dropdownmenu met allerlei bioscopen. Daarvan wil ik dat, als er iets geselecteerd is, ik de value krijg. Hoe kan ik het id uit een dropdown menu krijgen? Als ik "Amsterdam" selecteer, wil ik dat echo'en...Ik weet niet hoe het moet, hier is mijn menu:

<select name="selecteer_bioscoop">
<option id="amsterdam">Amsterdam</option>
<option id="apeldoorn">Apeldoorn</option>
<option id="assen">Assen</option>
<option id="baarsen">Baarsen</option>
<option id="purmerend">Purmerend</option>
<option id="rotterdam">Rotterdam</option>
<option id="tegelen">Tegelen</option>
<option id="venlo">Venlo</option>
</select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$amsterdam
= $_GET['amsterdam'];
$apeldoorn = $_GET['apeldoorn'];
$assen = $_GET['assen'];
$baarsen = $_GET['baarsen'];
$purmerend = $_GET['purmerend'];
$rotterdam = $_GET['rotterdam'];
$tegelen = $_GET['tegelen'];
$venlo = $_GET['venlo'];

if($_GET[$amsterdam])
{

    echo "U koost $amsterdam.";
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:44:31
 
Wouter J

Wouter J

05/02/2012 21:15:33
Quote Anchor link
Geef de optie geen id mee, maar value:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<select name="selecteer_bios">
  <option value="amsterdam">Amsterdam</option>
  <option value="venlo">venlo</option>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

if( !isset($_GET['selecteer_bios']) )
{

  echo 'u moet een keuze maken';
}

else
{
  echo 'u koos '.$_GET['selecteer_bios']';
}
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/02/2012 21:17:32
Quote Anchor link
allereerst moet het zijn:
<option value="amsterdam">Amsterdam</option>
en dan:
echo $_GET['selecteer_bioscoop'];
een option is een child van de select, en de select krijgt de waarde van de gekozen optie.

Toevoeging op 05/02/2012 21:18:42:

Wouter was me net voor!
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 21:28:36
Quote Anchor link
Okee, ik heb dat gedaan...Ik krijg undefined index errors van mijn variabelen, dat betekent dat die "niet bestaan"...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php


$amsterdam
= $_GET['amsterdam'];
$apeldoorn = $_GET['apeldoorn'];
$assen = $_GET['assen'];
$baarsen = $_GET['baarsen'];
$purmerend = $_GET['purmerend'];
$rotterdam = $_GET['rotterdam'];
$tegelen = $_GET['tegelen'];
$venlo = $_GET['venlo'];



if(!isset($_GET['selecteer_bios']))
{

    echo "Selecteer een bioscoop bij u uit de buurt.";
}


else
{
    echo "U koos".$_GET['selecteer_bios'];
}


?>


Ik krijg alleen de "else".
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/02/2012 21:42:20
Quote Anchor link
Heb je de reacties gelezen _en_ begrepen?

Los daarvan: het heeft weinig/geen toegevoegde waarde om die variabelen (als ze al zouden bestaan) te kopiëren. Je kunt gewoon $_GET gebruiken.
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 21:45:38
Quote Anchor link
Nou, ik weet dat er iets zou moeten gebeuren, maar er gebeurt niks. De variabelen heb ik al verwijderd, ik heb het script zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

if(!isset($_GET['selecteer_bioscoop']))
{

    echo "Selecteer een bioscoop bij u uit de buurt.";
}


else
{
    echo "U koos".$_GET['selecteer_bios'];
}


?>


toch doet hij niks...
 
Erwin H

Erwin H

05/02/2012 22:10:15
Quote Anchor link
if(!isset($_GET['selecteer_bioscoop']))

en dan

echo "U koos".$_GET['selecteer_bios'];

Nee, dat gaat niet werken. Als je er iets langer naar kijkt zou je toch moeten opmerken dat selecteer_bioscoop en selecteer_bios niet hetzelfde is....
Gewijzigd op 05/02/2012 22:10:34 door Erwin H
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/02/2012 22:11:26
Quote Anchor link
Probeer deze eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

if(!isset($_GET['bios']))
{

    echo "Selecteer een bioscoop bij u uit de buurt.";
}


else
{
    echo "U koos ".$_GET['bios'];
}


?>


<form method="get" name="form">
<select name="bios" onchange="document.form.submit();">
<option>Kies een plaats</option>
<option value="amsterdam">Amsterdam</option>
<option value="apeldoorn">Apeldoorn</option>
<option value="assen">Assen</option>
<option value="baarsen">Baarsen</option>
<option value="purmerend">Purmerend</option>
<option value="rotterdam">Rotterdam</option>
<option value="tegelen">Tegelen</option>
<option value="venlo">Venlo</option>
</select>
</form>
Gewijzigd op 05/02/2012 22:18:45 door Nick Dijkstra
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 22:13:59
Quote Anchor link
Die doet het ook niet...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/02/2012 22:18:25
Quote Anchor link
Mijn excuses, een fout gemaakt.
Maak eens van onselect onchange

(aangepast in post)
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 22:20:33
Quote Anchor link
Oke, hij doet tenminste wat! Het enige probleem is nu dat hij niks echo't...Heel erg bedankt Nick!
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

05/02/2012 22:22:18
Quote Anchor link
heb je misschien de gehele pagina/ script? Zo kunnen we denk ik jouw beter helpen?
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 22:24:22
Quote Anchor link
<div id="bioscopen">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

if(!isset($_GET['bio']))
{

    echo "Selecteer een bioscoop bij u uit de buurt.";
}


else
{
    echo "U koos ".$_GET['bios'];
}


?>


<form method="get" name="form">
<select name="bios" onchange="document.form.submit();">
<option>Kies een plaats</option>
<option value="amsterdam">Amsterdam</option>
<option value="apeldoorn">Apeldoorn</option>
<option value="assen">Assen</option>
<option value="baarsen">Baarsen</option>
<option value="purmerend">Purmerend</option>
<option value="rotterdam">Rotterdam</option>
<option value="tegelen">Tegelen</option>
<option value="venlo">Venlo</option>
</select>
</form>
</div>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/02/2012 22:24:34
Quote Anchor link
Allan de Bruin op 05/02/2012 22:22:18:
heb je misschien de gehele pagina/ script? Zo kunnen we denk ik jouw beter helpen?


Ja, idd. Want als ik hem test krijg ik wel een tekst te zien.
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

05/02/2012 22:25:15
Quote Anchor link
Is dit misschien wat je zou willen??
Eerst de tabel opvragen met de biosscopen.
dan 'row_rsBiosscoop' = de naam van de recordset.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<select name="selecteer_bioscoop">
          <option id="1" value="amsterdam" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Amsterdam</option>
          <option id="2" value="apeldoorn" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Apeldoorn</option>
          <option id="3" value="assen" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Assen</option>
          <option id="4" value="baarsen" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Baarsen</option>
          <option id="5" value="purmerend" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Purmerend</option>
          <option id="6" value="rotterdam" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Rotterdam</option>
          <option id="7" value="tegelen" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Tegelen</option>
          <option id="8" value="venlo" <?php if (!(strcmp("", $row_rsBiosscoop['BiosId']))) {echo "selected=\"selected\"";} ?>>Venlo</option>
</select>
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/02/2012 22:25:21
Quote Anchor link
Maak eens van if(!isset($_GET['bio'])) dit: if(!isset($_GET['bios']))
 
Mark Markson

Mark Markson

05/02/2012 22:27:57
Quote Anchor link
Oh mijn god, hartstikke bedankt, Nick! Dit heeft heel erg geholpen!

Toevoeging op 05/02/2012 23:14:42:

Nu wordt er geen database geselcteerd...


if($Get == "Amsterdam")
{
$opdracht = mysql_query("SELECT * FROM amsterdam");
}

if($Get == "Rotterdam")
{
$opdracht = ("SELECT * FROM rotterdam");
$resultaat = mysql_query($opdracht) or die(mysql_error());

echo "<table border='1'>
<tr>
</tr>";

while($row = mysql_fetch_array($resultaat))
{
echo "<tr>";
echo "<td>" . $row['ID'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['Events'] . "</td>";
echo "</tr>";
}
echo "</table>";


}
 
Erwin H

Erwin H

06/02/2012 01:12:02
Quote Anchor link
Laat me raden, je probeert het voor Amsterdam....

Kijk nou even goed, wat je doet klopt toch voor geen meter. Vergelijk alleen eens de regel voor Amsterdam en voor Rotterdam.

Soms vraag ik me af of mensen eerst zelf uberhaupt wel eens naar hun code kijken voor ze het hier in een topic te plempen....
 
Mark Markson

Mark Markson

06/02/2012 12:01:46
Quote Anchor link
Ik wil Amsterdam niet uitlezen...Het gaat om Rotterdam. Ik heb de code toch bij Rotterdam laten uitvoeren?
 
Erwin H

Erwin H

06/02/2012 12:11:22
Quote Anchor link
Goed, waar komt $Get vandaan dan? Waar wordt die gevuld met een waarde?
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

06/02/2012 13:23:26
Quote Anchor link
Je defineert $get nergens,
als je dit doet wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$Get
= $_GET['bio']
if(!isset($Get))
{

    echo "Selecteer een bioscoop bij u uit de buurt.";
}


else
{
    echo "U koos ".$Get;
}


?>



Toevoeging op 06/02/2012 13:50:58:

En heb je aparte tabellen voor de plaatsnamen?
dit klopt sowieso niet,
maar als ze niet in aparte tabellen staan gaat het ook niet werken zo,
je probeert nu namelijk alle records uit de tabel amsterdam te selecteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$opdracht
= mysql_query("SELECT * FROM amsterdam");

?>


Het moet trouwens op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$opdracht
= "SELECT * FROM amsterdam";
$result = mysql_query($opdracht);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.