Value = Selectie uit dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 10:43:59
Quote Anchor link
Goedemorgen allen,

Voor een stichting site heb ik het e.e.a. gemaakt maar kom uit 1 stukje niet uit.

Mensen kunnen via een form doneren aan het goede doel, met bovenaan een dropdown menu die de geregistreerde personen weergeeft van de site.


Deze code gebruik ik voor het uitlezen v an de geregistreerde gebruikers:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php            
mysql_connect('', '', '');
mysql_select_db ("");

$sql = "SELECT id,name FROM jos_users";
$result = mysql_query($sql);

echo "<select id='id' name='id'>";
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo "<option value='" . $row['id'] . "'>" . $row['name'] . "</option>";
}

echo "</select>";
?>



Nu heeft iedere geregistreerde een ID die wordt opgehaald via bovenstaande code.
Als mensen willen doneren aan een bepaalde user moet er een value aan de submit button worden toegevoegd zodat het ingevulde bedrag aankomt bij deze gebruiker.

Deze code moet de id ophalen uit de bovenstaande dropdown maar zou niet weten hoe.

<input type="hidden" name="receive_user_id" value="" />


Hoop dat jullie mij kunnen helpen met de waarde van value="".

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 06/09/2013 10:45:54 door Jordy F
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:28:54
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 11:34:31
Quote Anchor link
Die <select> bevat de id en naam van de user, juist?

Als een gebruiker de user selecteert, en op submit drukt, komt de value van de <select> bij jou op de server
Als $_GET['id'] ofwel $_POST['id'] (naargelang de method van het <form>)

Jordy Fauth op 06/09/2013 10:43:59:
Als mensen willen doneren aan een bepaalde user moet er een value aan de submit button worden toegevoegd zodat het ingevulde bedrag aankomt bij deze gebruiker.


Hoe zo?
Leg mij uit waarom dat in de submit moet komen. Die waarde zit toch in de <select>.

Mis ik iets?
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 11:40:54
Quote Anchor link
Kris,

De id wordt uitgelezen waarna hij de bijbehorende naam opzoekt en deze toont in de dropdown.

Het is misschien wat onduidelijk uitgelegd maar misschien is het makkelijker als ik het laat zien dmv een voorbeeld.

Deelnemer

Als je via bovenstaande link een bedrag invult op Doneer Nu! klikt zie je dat je wordt door gestuurd naar het formulier, met onderaan een tekstvak met daarin een ID. Deze is normaal 'hidden'.

Via het menu bovenaan 'Doneren' kom je op hetzelfde formulier, als er een gebruiker wordt geselecteerd uit de 2e dropdown, blijft de waarde onderaan in het tekstvak nog steeds 0.

Hier wordt normaal gezien dus de ID ingevuld zodat het bedrag bij de juiste persoon aankomt.

Hoop dat het een stukje duidelijker is, ben geen held in PHP zoals je ziet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 12:28:32
Quote Anchor link
Wacht, het wordt verwarrend.
Laat ons zeggen:
- Gebruiker = de mens die op jouw site aan het surfen is.
- Deelnemer: de mens die zal lopen; ( -> de gebruiker doneert aan de deelnemer )

En noem de elementen bij naam. Niet tweede dropdown, maar bv. <select name="deelnemers">

Ik zie verschillende <input type="hidden"> . Over welke heb je het?

Jordy Fauth op 06/09/2013 11:40:54:
... als er een gebruiker wordt geselecteerd uit de 2e dropdown, blijft de waarde onderaan in het tekstvak nog steeds 0. ...


Waarom zou je verwachten dat dit verandert?
En vooral: Waarom wil je de id van die deelnemer op twee verschillende elementen in het formulier?
Als de <select name="deelnemers"> de waarde van de deelnemer al kan doorsturen, waarom wil je die waarde dan nog eens in een <input type="text"> ?

Merk ook op dat de gebruiker geen boodschap heeft aan de id van een gebruiker. Weten zij veel dat Ben Beckman ergens een id=283 heeft ...
Gewijzigd op 06/09/2013 12:31:14 door Kris Peeters
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 13:41:36
Quote Anchor link
Nou ik verwacht niet dat dit zou veranderen, had het alleen gehoopt.

Via de link die ik in het vorige bericht stuurde kan je doneren aan de persoon,
je moet dus eerst navigeren naar Deelnemers, dan het bedrag invullen en Doneer Nu!

Heel dat stuk wil ik graag weghalen, zodat je alleen kunt zien wat de deelnemers opgehaald hebben totaal.

De <select name="deelnemers"> werkt dus met het ophalen van de deelnemer gegevens,
maar na het aanklikken van een deelnemer aan wie je wil doneren komt het niet aan in het systeem bij de juiste persoon.

Het tekstvak met de ID heb ik alleen maar zichtbaar gemaakt zodat ik zie of er iets gebeurt na het veranderen van een deelnemer, tevergeefs.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/09/2013 13:48:30
Quote Anchor link
Okay, okay.

Zorg dat dit in je code staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<select name="deelnemers" onchange="copyId2textinput(this);">
  <option value="283">Ben Beckmann</option>
  <option value="247">Team Ledro4life</option>
</select>
<script>
  function copyId2textinput(select) {
    document.getElementById('receive_user_id').value = select.value;
  }
</script>
...
<input type="text" name="receive_user_id" id="receive_user_id">
 
Jordy F

Jordy F

06/09/2013 14:00:01
Quote Anchor link
@ Kris Peeters

Helemaal super! Bovenstaande code in mijn code verwerkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
echo "<select name='deelnemers' onchange='copyId2textinput(this);'>";
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    echo "<option value='" . $row['id'] . "'>" . $row['name'] . "</option>";
}
echo "</select>";


Bedankt voor je hulp Kris!
Gewijzigd op 06/09/2013 14:00:21 door Jordy F
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.