Van 2 arrays 1 maken met nieuwe values en behoud van key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sietsko Bos

Sietsko Bos

30/11/2017 11:30:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb 2 arrays:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
Array
(
    [
1] => 1
    [3] => 1
    [5] => 2
    [2] => 2
    [10] => 3
    [7] => 3
    [11] => 4
    [9] => 4
    [8] => 5
    [0] => 5
    [4] => 6
    [6] => 6
)

Array
(
    [
0] => ge
    [1] => ld
    [2] => st
    [3] => een
    [4] => be
    [5] => rm
    [6] => pl
    [7] => as
    [
8] => be
    [9] => rg
    [10] => vl
    [11] => ieg
)
?>


Wat ik wil bereiken is dat de 2 enen in de eerste array vervangen worden door ge en ld uit de 2e array, de 2en door st en een enz.
Dit moet wel met behoud van de key volgorde van de eerste array dus ik wil alleen de value veranderen.
Wie kan me hier mee helpen want ik kom er niet uit.

Sietsko
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:25:07
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

30/11/2017 11:35:06
Quote Anchor link
Dit klinkt als een huiswerkopdracht. Welke code heb je al?
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

30/11/2017 11:52:48
Quote Anchor link
M B op 30/11/2017 11:35:06:
Dit klinkt als een huiswerkopdracht. Welke code heb je al?


Met mijn leeftijd is dit geen huiswerk :)
Die tijd heb ik gelukkig al gehad.

Ik heb verder nog geen code omdat ik deze 2 arrays wel al heb aangemaakt maar nu wil ik de juiste letter toekennen aan de juiste cijfers.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/11/2017 13:09:14
Quote Anchor link
Je wilt dus de keys van de 1e array (ik noem 'm $k) combineren met de waarden van de 2e array (ik noem 'm $v)? Dan gebruik je array_keys() en array_combine():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r(array_combine(array_keys($k),$v));
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

30/11/2017 13:16:47
Quote Anchor link
Met combine voeg je ze samen toch?
Hier onder staat hoe de eerste array er uit moet komen te zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
Array
(
    [
1] => ge
    [3] => ld
    [5] => st
    [2] => een
    [10] => be
    [7] => rm
    [11] => pl
    [9] => as
    [
8] => be
    [0] => rg
    [4] => vl
    [6] => ieg
)
?>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/11/2017 13:26:25
Quote Anchor link
Heb je mijn oplossing geprobeerd? Komt precies dat uit.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

30/11/2017 13:47:58
Quote Anchor link
Excuses, je hebt helemaal gelijk.
Ik had het niet geprobeerd omdat je het over de keys had.

Maar het werkt perfect, dank je dan kan ik weer verder :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.