van array naar beste score wint

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wijnand -

wijnand -

27/12/2010 00:24:51
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb hier een array met namen, die ik ga sorteren, in omgekeerde volgorde, op de score..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$winner
= array("Henk" => 5,
"Piet" => 8,
"Kees" => 3,
"Geert" => 2);

arsort($winner);
foreach ($winner as $key => $val) {
    echo "$key = $val <br>";
}


?>


maar het probleem nu, is dat dit eruit komt:

Piet = 8
Henk = 5
Kees = 3
Geert = 2

Hoe moet ik het nu verder maken tot dit?

1 = Piet
2 = Henk
3 = Kees
4 = Geert

Zegmaar, de gene met de hoogste score wint...

Ik heb geen idee, lijkt me moeilijk, of is er een handige php functie voor?

Alvast bedankt.

Toevoeging op 27/12/2010 00:39:19:

Ik denk dat ik al iets heb,
ik kan een foreach doen en zo een nieuwe array maken toch?

eigenlijk heel makkelijk :-)
maar moest er even op komen:P

sorry voor het storen!
Gewijzigd op 27/12/2010 00:25:18 door Wijnand -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:28:40
 
Dindong Veter

Dindong Veter

27/12/2010 00:41:51
Quote Anchor link
mischien kan je hier eens zoeken?

http://www.w3schools.com/php/php_ref_array.asp
 
Bart V B

Bart V B

27/12/2010 00:44:33
Quote Anchor link
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
Je weet welk persoon de hoogste score heeft.
Dan is het toch gewoon een tellertje mee laten lopen om nummer 1 tot x. ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$winner
= array("Henk" => 5,
"Piet" => 8,
"Kees" => 3,
"Geert" => 2);

$i = 0;

krsort($winner);

foreach ($winner as $key => $val) {
    $i++;
    echo $i.' '. $key.'<br>';
}


?>
 
Wijnand -

wijnand -

27/12/2010 00:46:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$winner
= array("Henk" => 5,
"Piet" => 8,
"Kees" => 3,
"Geert" => 2);

arsort($winner);

$winner2 = array();
$winner2[] = "nulde kan je niet worden!";

foreach ($winner as $key => $val) {
$winner2[] = $val;
}


foreach ($winner2 as $key => $val) {
    echo "$key = $val <br>";
}



?>


K geloof dat deze werkt ! :D


Toevoeging op 27/12/2010 00:47:28:

sluit dit maar!:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.