Van array naar multidimensional array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  paul

peter paul

03/03/2015 21:31:16
Quote Anchor link
ik zou graag van:

Quote:
$array = array( 4535 => 11, 987 => 22, 987 => 33, 8687 => 44, 4568 => 55);

naar een Multidimensional array gaan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php Array
(
    [
10] => Array
        (
            [
0] => 4535
            [1] => 987
            [2] => 956
            [3] => 8687
            [4] => 4568
        )

)
?>

Ik heb dit geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

    $array
= array( 4535 => 11, 987 => 22, 956 => 33, 8687 => 44, 4568 => 55);

    foreach($array as $key => $value) {

            $MDArray[10] = array($key);

    }


    echo "<pre>";
    print_r($MDArray);
    echo "</pre>";
?>

maar dan krijg ik alleen de laatste key in mijn Multidimensional array

resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Array
(
    [
10] => Array
        (
            [
4] => 4568
        )

)
?>
Gewijzigd op 04/03/2015 08:58:00 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 14:07:27
 
Eddy E

Eddy E

03/03/2015 21:47:06
Quote Anchor link
Probeer eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$array
[10] = array(4335, 3848, 834, 837, 7944);
?>


Maar dit kan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$array
[10][] = 5339;
$array[10][] = 398;
$array[10][] = 38495;
$array[10][] = 3833;
?>


De getallen zijn dus 'lukraak' getyped, maar je snapt het idee?
Gewijzigd op 03/03/2015 21:48:09 door Eddy E
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/03/2015 22:31:09
Quote Anchor link
Als je de array-keys van $array wilt hebben op index 10 van $MDarray dan kun je dit ook in 1x doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$MDArray
[10] = array_keys($array);
?>
 
Peter  paul

peter paul

04/03/2015 08:56:41
Quote Anchor link
Voor mensen die hierlangs komen via google o.i.d. Dit is hoe ik het gedaan heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

    $array
= array( 4535 => 11, 987 => 22, 956 => 33, 8687 => 44, 4568 => 55);

    foreach($array as $key => $value) {

            $MDArray[10][] = $key;

    }


    echo "<pre>";
    print_r($MDArray);
    echo "</pre>";
?>
Gewijzigd op 04/03/2015 08:57:24 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.