Van Database naar Twitter verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

David Meijer

David Meijer

22/01/2014 20:43:58
Quote Anchor link
Ik had een vraag hoe kan ik bijvoorbeeld de baangebruik van schiphol vanuit mijn database op twitter laten zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$con
=mysqli_connect("************","*********","***********","***********");

if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM BaangebruikSchiphol ORDER BY timestamp DESC LIMIT 1");

while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  echo $row['baangebruik'] . "      "  . $row['timestamp'];
  echo "<br>";
  }


mysqli_close($con);
?>


Alleen ik weet niet hoe ik die dat moet doen om het te laten werken.
Gewijzigd op 22/01/2014 20:52:59 door David Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:12:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 20:50:16
Quote Anchor link
Zou je even een betere titel willen verzinnen die je vraag duidelijk aangeeft? Dit kan door je bericht te bewerken.
Gewijzigd op 22/01/2014 21:03:03 door - Ariën -
 
Php knipper

php knipper

22/01/2014 20:51:06
Quote Anchor link
database inloggegevens wissen!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:03:19
Quote Anchor link
Hoe komt het in je database? Via welk script?
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:04:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:15:24
Quote Anchor link
Relevante code?
Gewijzigd op 22/01/2014 21:16:15 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:16:16
Quote Anchor link
dat is die code die ik in me eerste bericht gaf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:20:24
Quote Anchor link
Hoe komt het dan IN je database, op die plek moet dan de koppeling komen met Twitter.
Gewijzigd op 22/01/2014 21:20:56 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:21:45
Quote Anchor link
met timestamp en baangebruik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:24:02
Quote Anchor link
Beste David, ik wil je graag helpen, maar geef even de code aan waarmee je het in de database plaatst.
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:27:43
Quote Anchor link
Dat is de code waar het in de database komt dat script.

Zo heb ik het gekregen van de gene waar ik het vandaan heb en ik moest het zelf uitzoeken hoe ik het op twitter kan zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:28:12
Quote Anchor link
Ik zie nergens een INSERT-query o.i.d. hoe het in je database komt. Dus nogmaals de vraag is: Hoe komt het nou in je database, op welke manier?
Gewijzigd op 22/01/2014 21:29:27 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:29:22
Quote Anchor link
Raar zo heb ik het gekregen van die gene.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:29:47
Quote Anchor link
Maar hoe zet je het dan in je database? Heb je daar nog geen script voor?
En waar haal je alle informatie dan vandaan?
Gewijzigd op 22/01/2014 21:30:07 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:31:47
Quote Anchor link
Dat gaat ook via die gene.

Ik haal die informatie bij Mark Stuivenberg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:33:39
Quote Anchor link
Die naam zegt me niks, maar het moet op een manier in je database terecht komen via een INSERT-query. Zonder dit wordt het lastig om je te helpen.

Vertel anders even concreet hoe het je database komt, waar het ingevoerd wordt etc...
Gewijzigd op 22/01/2014 21:34:34 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:36:28
Quote Anchor link
en ik had ook deze code ook gekregen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$unixTime
    = $argv[1];
$baanGebruik = $argv[2];

### MySQL ###

$con=mysqli_connect("knip");

if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


mysqli_query($con,"INSERT INTO BaangebruikSchiphol (timestamp, baangebruik) VALUES ('$unixTime', '$baanGebruik')");

?>
Gewijzigd op 22/01/2014 21:37:52 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:43:54
Quote Anchor link
Kijk, daar kunnen we verder mee.

Ikzelf gebruik deze code om iets op Twitter te plaatsen. Zorg er wel voor dat je op http://dev.twitter.com een app aan hebt gemaakt, met Read EN Write rechten. Pas ook de vier key's aan op lijn 6 t/m 9, wat nu voor het gemak 'abc' is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include "twitteroauth.php"; // te downloaden op: https://github.com/abraham/twitteroauth

$message="Dit is een testbericht!";

$twitter['consumer_key'] = "abc";
$twitter['consumer_secret'] = "abc";
$twitter['oauth_token'] = "abc";
$twitter['oauth_token_secret'] = "abc";

$connection = new TwitterOAuth($twitter['consumer_key'], $twitter['consumer_secret'], $twitter['oauth_token'], $twitter['oauth_token_secret']);

$connection->post('statuses/update', array('status' => utf8_encode($message)));
?>


Verder nog even een tip: Het is algemeen bekend dat Schiphol een hoop vliegtuigen binnenloodst en laat vertrekken, en dat dit een hoop tweets kan betekenen. Als dit te veel tweets per uur zijn kan dit een blokkade van je app betekenen.
Gewijzigd op 22/01/2014 21:47:00 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:45:36
Quote Anchor link
En dat moet ik bij die code er bij zetten die ik je al eerder gaf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2014 21:47:46
Quote Anchor link
Ja, op de plek na je insert.
Zorg liever voor goede foutafhandeling door te kijken of je INSERT-query ook lukt. Dit voorkomt dat je in het ergste geval allemaal lege tweets staat te plaatsen.
 
David Meijer

David Meijer

22/01/2014 21:49:07
Quote Anchor link
dus zeg maar net voor het laatste ?> teken
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.