van _GET naar een global

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 17:16:19
Quote Anchor link
Als je jouw CustomUploadHandler nou in CustomUploadHandler.php zet, en die na de andere includeert. Dan heb je een schoon script waarin je een beter overzicht hebt. Met UploadHandler.php (ervanuitgaande dat dat het +/- 1500 regel-tellende script is) hoef je niks te doen!
Gewijzigd op 12/08/2019 17:18:46 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:50:57
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 17:21:56
Quote Anchor link
lol je snapt hem niet of ik snap de manier van coding niet
maar ik moet linksom of rechtsom
de regel
'upload_dir' => dirname($this->get_server_var('SCRIPT_FILENAME')).'/files/',
en
'upload_url' => $this->get_full_url().'/files/',
in UploadHandler.php

aanpassen naar bv
'upload_dir' => dirname($this->get_server_var('SCRIPT_FILENAME')).'/$_GET[id]/',
en
'upload_url' => $this->get_full_url().'/$_GET[id]/',



Toevoeging op 12/08/2019 17:23:14:

een extra file aanmaken kan wel maar dan verandert er nogsteeds nix
ik heb dan alleen een extra file erbij
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 17:24:32
Quote Anchor link
En als je de UploadHandler aan wilt passen, kan je dit doen via de CustomUploadHandler.
Je maakt daar dan een method of property aan, die de waarde overschrijft.

je kan wel vrolijk in UploadHandler.php gaan klooien, maar wat als je de boel wilt updaten? Dan moet je alles weer gaat doorspitten en reversen. Met een extended-class die je al gebruikt, voorkom je dat! Maar het zal mij niks verbazen dat je zelf al de uploaddirectory kan overschrijven. Een fatsoenlijk uploadscript biedt hier al mogelijkheden voor omdat zulke dingen vaak anders zijn per website.
Gewijzigd op 12/08/2019 17:28:21 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 17:38:16
Quote Anchor link
ik update dat soort dingen meestal niet ik maak altijd een goed werkent script en zet er dan een hele sterke beveiliging voor voor eventuele hackers

als iets werkt dan werkt het :P

8 jaar heeft het gedraait maar me server update wel en ik moest over naar php 7 en nu heb ik dus all deze problemen :P
ik had in me vorige versie van dit upload script een hele omweg gemaakt om gegevens te krijgen die ik nodig had ongveer 5000 regels al dan niet meer alleen vanwege die stomme GET

ik wil dat dat keer gelijk goed hebben maar blikt net als de vorige keer bijna onmogelijk


ik ben nu die dingen wat jij zei aan het aanpassen

met een test van
$upload_handler = new CustomUploadHandler(array(
'upload_dir' => ''.dirname($this->get_server_var('SCRIPT_FILENAME')).'/lol',
'upload_url' => ''.$this->get_full_url().'/lol'
));

maar dan moet ik nogsteeds hier die id inkrijgen dus probleem is zelfde volgens mij maar ik zal het ff testen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 17:41:52
Quote Anchor link
Daar moet je dan de ID in meegeven. Er van uitgaande dat het klopt dat die een array verwacht in de constructor, aanroep van de class.
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 17:47:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 17:50:49
Quote Anchor link
Dan zou het wel op die manier kunnen.
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 17:53:31
Quote Anchor link
jup maar ik krijg dat dus niet werkent :P nogmaals ik heb daar geen kaas van gegeten

$upload_handler = new CustomUploadHandler(array(
'upload_dir' => ''.dirname($this->get_server_var('SCRIPT_FILENAME')).'/lol',
'upload_url' => ''.$this->get_full_url().'/lol'
));

$upload_handler = new CustomUploadHandler($options);

zoiets heb ik nu maar gelijk errors overal :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 18:02:40
Quote Anchor link
Sylvester vader op 12/08/2019 17:53:31:
zoiets heb ik nu maar gelijk errors overal :P

Even de glazen bol pakken!
**stoot**
**crash**
OEPS!

Toevoeging op 12/08/2019 18:04:48:

Anyway, je moet juist een array aanmaken ($options) en die doorgeven aan je CustomUploadHandler. Want waarom voer je het nu twee keer uit?
Gewijzigd op 12/08/2019 18:11:11 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 18:12:01
Quote Anchor link
lol weet ik veel ik ben geen topchef dus ik weet niet altijd de goed ingredienten

kan dat in de bestaande options of moet ik nieuwe maken ?



Toevoeging op 12/08/2019 18:12:17:

bestaande werkt niet :P

Toevoeging op 12/08/2019 18:15:37:

ok ik heb nu zo gedaan

$options2 = array(
'upload_dir' => '/lol',
'upload_url' => '/lol'


);

$upload_handler = new CustomUploadHandler($options, $options2);

dat is enige manier zonder errors maar dan werkt het dus niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 18:16:35
Quote Anchor link
Roep de class gewoon een enkel keer aan, met die array.
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 18:16:36
Quote Anchor link
hij pakt gewoon de info die staat in UploadHandler.php

Toevoeging op 12/08/2019 18:21:23:

lol hoe ik heb al 1
$upload_handler = new CustomUploadHandler($options);

die bastaat al
1 erbij werkt niet dan krijg ik gelijk error in bestaande options extra info erbij werkt niet
een class schrijven of iets anders in chineese taal kan ik niet

hoe roep ik die class aan ?

ik weet gewoon standaard php maar classes en jquery enzo zelf schrijven dat gaat mij te ver


Toevoeging op 12/08/2019 18:36:23:

ok ik geef het op
ik heb ook die
https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload uitgepluist en allemaal extra opties maar samen laten werken gaat blijkbaar niet, tenminste niet voor mij
heel veel mogelijkheden om die options aan te passen maar dan moet ik me database options weghalen :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 18:40:40
Quote Anchor link
Tja, als je niet helder vertelt wat er gebeurd, en welke foutmeldingen je ziet, dan wordt helpen erg lastig.
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 18:54:37
Quote Anchor link
uhm gewoon error
upload aborded
dat soort errors waarschijnlijk omdat ik de code in de clas of array of wat dan ook verkeert heb geschreven
alles wat ik daar in die class gevallen doe krijg ik errors omdat ik dus niet weet hoe dat moet



Toevoeging op 12/08/2019 18:56:43:

Unknown error
komt ook soms voorbij
of het werkt gewoon in zijn geheel niet
soms geen error maar het werkt dan ook niet


Toevoeging op 12/08/2019 18:59:38:

ach laat maar ik ga die 5000 regels wel weer maken dan werkt het tenminste, me users worden geiriteerd

so eerst ff kijken of ik nog wat sites kan vinden met kennis mbt tot classes enzo en het aanrpoepen daarvan
want het idee van jullie vind ik wel goed alleen snap ik dat soort code niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 19:05:50
Quote Anchor link
Daarom loont het ook om de netwerk-tab in de gaten te houden.
Hier op PHPhulp staat een mooie tutorial:

https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/oop-beginnershandleiding-php5/701/

Quote:
ach laat maar ik ga die 5000 regels wel weer maken dan werkt het tenminste, me users worden geiriteerd

Eigenlijk moeten ze niet geïrriteerd (of geërgerd) zijn. Want ontwikkelen doe je toch niet live? ;-)
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 19:33:45
Quote Anchor link
nee niet echt live zit op apparte page maar de bestaande upload werkt dus niet en daarom raken ze geiriteerd

ik ik hou die netwerk ook in de gaten maar daar staat niks nuttigs in wat betrekking heeft met deze problemen

in me oude script heb ik een php script gemaakt die het hele upload deel overlapt
je upload dus de images op normale manier maar ik heb onder dat script een deel die dan de plaatje opvraagt uit de database
omdat het upload script niet weet welke map hij moet openen vanwege die stomme _GET die daar niet werkt
maar het geheel is daardoor heel erg groot geworden
design, apparte delete functie en een maak plaatje main deel

dit alles will ik gewoon maken in het bestaande script maar dat kan alleen als ik info mee kan sturen naar die UploadHandler.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 19:35:11
Quote Anchor link
Maar die heb je juist niet nodig, omdat je in een child-class (extend) wilt werken. Tenzij je na een update graag alles weer wilt uitpluizen op je gemaakte aanpassingen.

De vraag is eerder: Wat werkt er niet aan als je de array meegeeft? Wat gebeurt er?
Als je PHP-script niet goed werkt, zou je in je network tab daar een error moeten zien. (zet foutafhandeling maximaal!)
Gewijzigd op 12/08/2019 19:39:19 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

12/08/2019 20:00:58
Quote Anchor link
uhm niks werkt omdat ik niet weet hoe ik het moet schrijven
ik gebruik voorbeelden uit
https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/wiki maar dat werkt dus niet

ze gebruiken bv heel veel die options ding

$options = array(
'delete_type' => 'POST',
'db_host' => 'localhost',
'db_user' => '????',
'db_pass' => '????',
'db_name' => '????',
'db_table' => 'files'

);

deze had ik all dat werkt

als ik dan op internet zoek zijn alle aanpassing mbt tot de options in de UploadHandler.php
op dezelfde manier gedaan



maar als ik dan bv
'upload_dir' => ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/server/php/error/',
'upload_url' => ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/server/php/error/'
toevoeg
dan krijg ik als ik upload File upload aborted

echter heb ik het nu wel zover dat hij de files laat zien in die map
maar nu moet ik nogsteeds die _GET daarin krijgen die ik niet op deze file kan krijgen



Toevoeging op 12/08/2019 20:03:41:

'upload_url' => ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/server/php/dame'.$_GET['id'].'/'

want dat werkt dus niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/08/2019 21:02:33
Quote Anchor link
Geef je die $_GET nou wel mee aan je URL van het uploadscript?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/08/2019 22:56:47
Quote Anchor link
Lukt het extraheren van de informatie uit de URL nu?
Als dit al voor problemen zorgt zou je dat eerst moeten oplossen en dan pas verder gaan met de rest.

Heb je deze informatie succesvol gevoerd aan de uploadfunctionaliteit?
Heb je gecontroleerd of de directories waar je dingen wilt uploaden kloppen?
Heb je gecontroleerd of de directories bestaan?
Heb je gecontroleerd of de directories schrijfbaar zijn?
Welke precieze foutmeldingen krijg je bij welke handeling in welke stap van het proces?
Heb je bekeken wat deze foutmelding betekent (en deze begrepen) en ben je nagegaan wat hiervan de oorzaak is?
Heeft de uploadfunctionaliteit mogelijk een debug- of verbose-modus voor het melden van allerlei/extra fouten?

Volgens mij is dit weer een gevalletje "wil alles tegelijkertijd doen en vervolgens lukt er niets". Ga hier gewoon eens rustig stap voor stap door heen. Ik heb dit nou al twee pagina's aangekeken maar ik kan geen enkele structuur bekennen in de aanpak...
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.