van _GET naar een global

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3

Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 07:29:51
Quote Anchor link
goedemorgen
hoe moet ik een _get meegeven aan
https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/blob/master/index.html
(mijn file is zelfde maar veeeeeeeeel groter en in php dus makkelijker voor jullie om in deze te kijken want upload is zelfde)
zodat deze gestuurd wordt naar de class die hij dus opent



het extraheren lukt dus niet op da pagina die ik wil

uploaden werkt gewoon maar de _GET krijgen nogsteeds niet
ik wil iets dat normaal niet in dat script zit

en ja ik wil alles tegerlijk
nou ja eigelijk maar 1 dingetje :P
een _GET doorsturen naar de class van het upload script

ik heb door eerdere antwoorden nu wel mijn upload url aangepast via een omweg
volgens mij is het simpeler geoon in de file zelf maar ok ik doe het zo nu
maar probleem blijft dus hetzelfde
:(

gewoon ouderwetse php vind ik toch makkelijker dan all die js /jquery includes die dan weer op 1 of andere manier een pagina includen :P
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:01:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 07:47:27
Quote Anchor link
Hoe is je upload URL nou?
Gewijzigd op 13/08/2019 07:59:01 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 08:04:09
Quote Anchor link
uhm zelfde alleen geschreven nu in die $options = array(

inplaats van direct in de UploadHandler.php
(werkt nog niet goed maar dat krijg ik wel werkent maar probleem is nogsteeds zelfde)
link kan ik aanpassen zolang ik maar geen _GET erin zet want dat werkt dus niet

kijk ik wil gewoon simpelweg dit...
pagina.php?uploadalbum=88

dan moet hij dus de fotos laten zien uit map 88 en ook daarin uploaden
dit werkt als ik die upload link dus gewoon rechtstreeks aanpas in de UploadHandler.php

echter moet ik dus die info uit die _get halen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 08:09:09
Quote Anchor link
De presentatie is een ander verhaal.

- Ariën - op 13/08/2019 07:47:27:
Hoe is je upload URL nou?


Kijk anders in je networktab van je browser nadat je wat uploadt. De URL naar je uploadscript dus!!
Gewijzigd op 13/08/2019 08:10:55 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 08:15:07
Quote Anchor link
hoe bedoel je ???
de link in de form?
ja die doet het wel ja
admin.php?page=upload&tab=dames&id='.$user[user_id].'';
ik zei al eerder een _POST werkt gewoon

maar ik wil dus info sturen naar die upload class zonder op die submit te drukken

de link in die url in die extra deel is nu
'upload_url' => ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/server/php/dame'.$_GET['id'].'/'

de get ziet hij dus niet

Toevoeging op 13/08/2019 08:18:10:

ik denk dat ik er anders gewoon een <body onload="document.form.submit()">
zou makkelijker zijn denk ik, maar als dan internet een keertje happert dan werkt het weer niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 08:23:39
Quote Anchor link
Ik heb het niet over het formulier. Kijk voor zekerheid nou gewoon in de network tab, daar staan real-time alle bestanden vermeld die geladen worden op moment van de uploadactie. Zowel GET als POST kan je daar zien.

Zie ook: https://support.deskpro.com/en/kb/articles/how-to-inspect-ajax-requests-with-chrome-tools

Als die data wordt meegestuurd, dan kan je die in dat script gebruiken.
Gewijzigd op 13/08/2019 08:32:17 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 08:35:05
Quote Anchor link
ja die _GET wordt dus niet meegestuurd
die network en upload enz werken gewoon

hij krijgt alleen die _get niet door en ik snap niet hoe ik die in die class kan krijgen??

als ik even de pagina ververs
dan krijg ik dit uit de netwerk tab
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"files":[{"name":"IMG-20190810-WA0031.jpg","size":158033,"url":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/error\/IMG-20190810-WA0031.jpg","deleteUrl":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/index.php?file=IMG-20190810-WA0031.jpg&_method=DELETE","deleteType":"POST","id":77,"userid":9,"type":"image\/jpeg","title":"","description":""},{"name":"IMG-20190810-WA0032.jpg","size":165085,"url":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/error\/IMG-20190810-WA0032.jpg","deleteUrl":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/index.php?file=IMG-20190810-WA0032.jpg&_method=DELETE","deleteType":"POST","id":101,"userid":5,"type":"image\/jpeg","title":"","description":""},{"name":"IMG-20190810-WA0033.jpg","size":180170,"url":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/error\/IMG-20190810-WA0033.jpg","deleteUrl":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/index.php?file=IMG-20190810-WA0033.jpg&_method=DELETE","deleteType":"POST","id":105,"userid":1,"type":"image\/jpeg","title":"","description":""},{"name":"IMG-20190810-WA0034.jpg","size":94827,"url":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/error\/IMG-20190810-WA0034.jpg","deleteUrl":"https:\/\/optinginplus.nl\/server\/php\/index.php?file=IMG-20190810-WA0034.jpg&_method=DELETE","deleteType":"POST","id":100,"userid":5,"type":"image\/jpeg","title":"","description":""}]}

dit zijn de plaatjes die in de error map staan deze error map wordt gegeven door mijn script als hij geen get of post krijgt


Toevoeging op 13/08/2019 08:40:07:

heb je hier iets aan misschien ....
Quote:
Response Headers
access-control-allow-credentials: false
access-control-allow-headers: Content-Type, Content-Range, Content-Disposition
access-control-allow-methods: OPTIONS, HEAD, GET, POST, PUT, PATCH, DELETE
access-control-allow-origin: *
cache-control: no-store, no-cache, must-revalidate
content-disposition: inline; filename="files.json"
content-type: application/json
date: Tue, 13 Aug 2019 06:32:36 GMT
pragma: no-cache
server: nginx
status: 200
vary: Accept
x-content-type-options: nosniff
x-powered-by: PHP/7.2.21
x-powered-by: PleskLin
:authority: optinginplus.nl
:method: GET
:path: /server/php/
:scheme: https
accept: application/json, text/javascript, */*; q=0.01
accept-encoding: gzip, deflate, br
accept-language: nl-NL,nl;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7
cookie: PAPVisitorId=b3bbb83b1998f1722a6fbKVFOUcJ96JA; _ga=GA1.2.883375903.1511902384; PHPSESSID=j5eijab2k0mednv1hc542dou56; tabs=0; _pk_ref.1.ab07=%5B%22%22%2C%22%22%2C1565601152%2C%22https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F%22%5D; _gid=GA1.2.708553347.1565601152; _pk_id.1.ab07=d71556f0045bd76b.1563297121.20.1565601627.1565601152.
referer: https://optinginplus.nl/admin.php?page=uploadnew2&tab=dames&id=51
sec-fetch-mode: cors
sec-fetch-site: same-origin
user-agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/76.0.3809.100 Safari/537.36
x-requested-with: XMLHttpRequest
Gewijzigd op 13/08/2019 17:43:20 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 08:40:43
Quote Anchor link
Dan geef je die waarde niet door op de plek waar de URL naar je uploadscript wordt bepaald.

Je upload-formulier bevat zo te zien een waarde die met GET wordt meegestuurd. Die werkt. Echter lijk je deze NIET mee te geven aan de URL van het uploadscript. Dit gaat via een AJAX-request, dus ergens lijkt het dat dit in de JavaScript implementatie staat van je formulier.

Laat anders de *relevante" code eens zien met hoe je het uploadformulier op het scherm tovert.
Gewijzigd op 13/08/2019 08:52:11 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2019 12:52:26
Quote Anchor link
Het was even zoeken, maar het staat min of meer in de documentatie.

Uit de documentatie (stap 4):
Quote:
Edit main.js (noot: heet nu demo.js blijkbaar) and adjust the url option to the URL of your custom file upload handler. Alternatively you can remove the url option and edit index.html and adjust the action attribute of the HTML form element to the URL of your custom file upload handler.

Oftewel: verwijder de url-regel (regel 21 van https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/blob/master/js/demo.js) en dan zou 'ie de form-action moeten pakken. Dan zou je dus ook de beschikking moeten hebben over je querystring (GET) parameters.
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 15:12:12
Quote Anchor link
ok blijkbaar lezen jullie niet de form upload werkt dus de action die dus via _POST gaat die werkt dus

_POST wel

_GET niet

ik wil _GET

want bij _POST moet ik eerst op submit drukken

PS: ik heb die regel 21 weggehaald om te testen maar geen enkel verschil hij ziet nogsteeds de GET niet



Toevoeging op 13/08/2019 15:21:25:

is het niet iets in richting van

global $id;

ergens in een functie plaatsen

dit heb ik op zelde manier ook gedaan in agenda scripts die ik ook niet werkent kreeg
ik heb toen in de functies dat erbij gezet en toen deden ze het wel maar ik zou echt niet weten of dat hier zal werken en waar ik dat dan zou moeten doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 15:38:11
Quote Anchor link
Doe eens wat Thomas zegt, en link naar je upload-script via de action. In die verwijzing gebruik je jouw $_GET waardes.
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 15:44:38
Quote Anchor link
ok uhm ik denk dat ik snap waar jullie heen willen

gimmy sec

Toevoeging op 13/08/2019 15:50:30:

ok lol dan linkt hij dus naar die pagina als ik op submit druk

dus via _POST
ik moet geen _POST ik moet _GET

Toevoeging op 13/08/2019 15:51:31:

waarde van mijn id werkt uiteraard want het is _POST
ik moet _GET hebben
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 15:54:08
Quote Anchor link
Ja, je valt in herhaling ;-)
Je kan ook waardes uit een URL als GET gebruiken in een action.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="POST" action="script.php?uploadmap=42">

Zo heb ik mijn uploadsysteem ook gebouwd.
Gewijzigd op 13/08/2019 16:09:07 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 16:25:31
Quote Anchor link
ja lol en dan moet je dus op een submit drukken en dus een _POST om de info uit de post te versturen naar een pagina en inderdaad ook mogelijk een get maar alleen als je dus iets stuurd

en daar heb ik dus niks aan

die post functie werkt gewoon

kijk hij moet bij opstarten gelijk de map openen die staat in de upload_dir in UploadHandler.php

als ik deze map gelijk aanpas dan werkt het perfect echter wil ik dus dat dit deel variable is doormiddel van de info die in de adressbalk staat van de pagina die geopent is
ik wil geen text hoeven neerzetten

met geachte users wilt u even op deze knop drukken zodat het systeem weet welke map hij moet hebben. voor uw eigen fotos
bedankt voor u begrip ....




Toevoeging op 13/08/2019 17:02:12:

ik snap er alleen niks van
sinds ik die aanpassing heb gedaan, werkt helemaal niets meer

ik kom niet eens meer op de page

ik heb alles al terug en nogsteeds kom ik er niet op



Toevoeging op 13/08/2019 17:15:33:

ok pfff het werkt weer, terug naar het probleem :D

ok lol als ik dus de get in die server/php/index.php zet en deze open dan werkt het dus op die pagina
nu moet hij dus die info laten zien in mijn pagina :P
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2019 17:37:39
Quote Anchor link
Okay.

Ik heb dat hele ding gedownload.

Mijn action in index.html aangepast naar http://mijn.testserver/<;pad naar de upload functionaliteit>/upload.php?test=aap&amp;hello=2"

In js/demo.js de regel met url: 'server/php/' uitgecomment.

In upload.php gebruik ik de standaard UploadHandler en komen de querystring parameters gewoon door volgens mij? Ook de afbeelding wordt netjes geupload.

Dus ik weet niet precies wat je verkeerd doet.

Deze handler zou je dus nog aan moeten passen aan jouw wensen en waarschijnlijk zul je ook het een en ander moeten dichttimmeren.

Als je die querystring parameters trouwens gebruikt ter identificatie van gebruikers dan ben je HEEL GEVAARLIJK BEZIG, want deze kunnen in de HTML-source door gebruikers worden aangepast. Je zou dus op die manier mogelijk afbeeldingen kunnen uploaden bij iemand anders en daarmee effectief de identiteit van de verzender kunnen vervalsen. Als het de bedoeling is dat iemand alleen in zijn eigen mapje foto's mag uploaden dan zou ik dit dus niet via GET regelen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 17:38:50
Quote Anchor link
Leuk dat je zegt dat het niet lukt, maar als je niet vertelt wat je exact gedaan hebt, wordt het lastig om te helpen. Het is niet de eerste keer dat ik en anderen je erop moeten wijzen.

Verder kan je in die server/php/index.php inderdaad $_GET-waardes gebruiken voor eigen doeleinden.

En als uitbreiding op wat Thomas zegt. Ik raad ook aan om de uploadhandler sowieso te beveiligen zodat alleen mensen dit mogen gebruiken die recht hebben.
Gewijzigd op 13/08/2019 17:59:35 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 17:59:45
Quote Anchor link
aaaaaaaaaaaaaaaaaa ok nogmaals
luister goed
post werkt
dat houd dus in dat mijn upload inderdaad werkt wat ik all in de eerste post zeg
wat ik will is dat elke user een eigen map heeft
elk nummer van de user staat in de adressbalk en daar kan het script dit dus uit vinden

hopelijk is het nu beter te begrijpen


maar ok ik heb denk ik een oplossing van iemand die blijkbaar ook zoiets had
gevonden op google echter krijg ik nog een 500 error mee en waarom weet ik ff niet :P
zal wel iets simpels zijn
https://github.com/dm/jq-file-upload/wiki/PHP-$_GET-dynamic-Directories
maar hij gaat hiermee wel goed kant op



Toevoeging op 13/08/2019 18:09:31:

ik krijg nu in mijn netwerk tab deze error

jquery.min.js:4 GET https://optinginplus.nl/server/php/index.php?id=51 500

jquery.min.js:4 POST https://optinginplus.nl/server/php/index.php?id=51 500

aan de link te zien doet hij het dus nu wel maar wordt niet geacepteerd

Toevoeging op 13/08/2019 18:14:34:

w000tttttt
hij doet het
soort van dan

door de gehele demo.js code in de upoad pagina te zetten en daarin die url aantepassen doormiddel van de _GET van die pagina
en wat kleine tweeks maake hij nu netjes mappen aan met de id in de adressbalk

ik moet hier nog wat dingen aan veranderen maar de basis die ik zocht werkt :)

pfffffff
nu eerst een bavaria :P

Toevoeging op 13/08/2019 18:51:55:

w0000000t delete doet het ook :P nou komen we ergens :P

Toevoeging op 13/08/2019 19:06:13:

het heeft even geduurd maar nu komen langzaam alle pootjes op de grond:P
aanmaken en deleten uit de database enzo werkt ook
nu alleen nog een paar extra info meegeven aan de link en wat kleine design dingetjes en dan is hij eindelijk klaar :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 19:36:04
Quote Anchor link
Fijn dat het is gelukt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2019 19:44:23
Quote Anchor link
Je kunt POST en GET prima combineren, als je iets POST sluit dit GET niet uit.

En dit:
Quote:
wat ik will is dat elke user een eigen map heeft
elk nummer van de user staat in de adressbalk en daar kan het script dit dus uit vinden

Wil je dus echt op een andere manier regelen, zoals ik in mijn vorige bericht al heb uitgelegd. Bijvoorbeeld via een user-id in een sessie ofzo, maar niet via een URL die iedereen kan aanpassen...
 
Sylvester vader

sylvester vader

13/08/2019 21:44:44
Quote Anchor link
een post en get combineren kan inderdaad maar dat was ook niet het probleem de post deed het en hierin kon ik inderdaad een get meegeven
maar dat werkt dus alleen als ik een submit deed en dat was juist niet de bedoeling

en kwa beveiliging daar is wel aan gedacht dat is mijn hooftzaak in het gehele script
dit is een admin script en dus toegang tot alle users

ik heb vanwege het testen even alle beveiliging omtrend deze files uitgezet maar
mijn upload deel kan in princiepe alleen worden geopent indien iemand is ingelogd
elk van mijn klanten heeft een eigen account id en deze wordt op meerdere manieren gecheckt
en deze wordt wel meegestuurd in de js file van het script maar niet in de adressbalk
en zelfs als iemand een manier vind om dat aan te passen dan houd mijn eigen beveiling script dat tegen

mbt tot de userids alle ids die straks worden meegegeven horen bij een account als je dus de get in de adressbalk aanpast dan opent hij die user wat dus de bedoeling is

je kan dus als je bent ingelogd best klooien met dit script maar dan snijden ze hunzelf in hun vingers :P

als klaar is laat ik wel een deel zien

want ik moet nog best veel code toevoegen en aanpassen om goed te krijgen hoe ik het wil maar het gaat goede kant op
ik moet alles ook nog responsive maken :O
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.