van html pagina's naar php pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Zackat

zackat

19/11/2005 10:30:00
Quote Anchor link
over trefwoorden:
ik dacht eigenlijk dat je dat nodig zou kunnen hebben voor een zoekfunctie. Stel dat je alle berichten zou willen hebben waar "brand" in voorkomt ofzo, dat je dan een opsomming van berichten krijgt, links dus naar de pagina's

ik weet eigenlijk dus niet precies hoe het zoeken gaat, vandaar hier over trefwoorden.

het zou inprincipe hetzelfde moeten gaan werken als de zoekfunctie hier bij phphulp.nl dacht ik...
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:32:55
 
S -

S -

19/11/2005 18:32:00
Quote Anchor link
Daar heb ik me nog niet in verdiept, dan zou je ff in een andere topic moeten vragen. Het is beter als je niet trefwoorden gebruikt, maar dat het woord in het document zelf word opgezocht. (in het document staan veel meer woorden dan de paar trefwoorden die jij eraan koppelt).

Hoe dit moet weet ik niet, maar ik hoor het graag.
 
Zackat

zackat

19/11/2005 22:54:00
Quote Anchor link
Steven:
...Het is beter als je niet trefwoorden gebruikt, maar dat het woord in het document zelf word opgezocht. ...


lijkt me inderdaad een veel betere oplossing.

Misschien dat een andere php-er die deze post leest het antwoord weet en het gewoon hier kan delen :-)

het zou een beetje jammer zijn als deze topic alleen maar tussen Steven Weijdt en mezelf zou blijven...

ik ben benieuwd wie ons ;-) hiermee zou kunnen helpen.
 
S -

S -

19/11/2005 23:57:00
Quote Anchor link
Ja maar we zijn nu een beetje van de titel van deze topic afgedwaalt;) ik denk nie dat iemand hierop gaat reageren.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/11/2005 00:07:00
Quote Anchor link
Heb niet het hele topic gelezen, maar een zoekfunctie werkt (meestal?) met een database, dus je hele site waarin je zoekt zit in een database. En daarin zoek je.
 
S -

S -

20/11/2005 00:47:00
Quote Anchor link
Hoe doe je dat dan? hoeveel tekens kan je in 1 tabel doen? 255 toch? of heb ik dat fout?

Stel je voor dat een tekst 3000 tekens bevat, hoe kan je die dan invoegen in de database, en daarin zoeken?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/11/2005 01:02:00
Quote Anchor link
Mysql.com:
TINYTEXT

A TEXT column with a maximum length of 255 (28 – 1) characters.

TEXT[(M)]

A TEXT column with a maximum length of 65,535 (216 – 1) characters.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

20/11/2005 01:03:00
Quote Anchor link
Dat wil zeggen, dat is toch een flinke pagina...
Gewijzigd op 20/11/2005 01:06:00 door Willem Jan Z
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/11/2005 03:12:00
Quote Anchor link
zackat:
lijkt me inderdaad een veel betere oplossing.

Misschien dat een andere php-er die deze post leest het antwoord weet en het gewoon hier kan delen :-)

het zou een beetje jammer zijn als deze topic alleen maar tussen Steven Weijdt en mezelf zou blijven...

ik ben benieuwd wie ons ;-) hiermee zou kunnen helpen.


Zoeken in MySQL is een verhaal op zich. Je kunt op teksten zoeken met het keyword LIKE.

Bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
  SELECT *
  FROM tabel
  WHERE tekstveld LIKE '%$zoekwoord%'
  "
;
?>


Als je wilt zoeken, en je wilt de resultaten kunnen sorteren op relevantie, dan kun je een FULLTEXT search doen. Dan moet je wel eerst een fulltext-index aanmaken op de velden waarin je gaat zoeken. Het nadeel daarvan is weer, dat een FULLTEXT zoekactie alleen HELE woorden vindt. Als je zoekt op 'boot', dan vindt hij 'duikboot' dus niet. Als je versie van MySQL nieuw genoeg is (weet niet precies) dan kun je een BINAIRY FULLTEXT search doen, waarmee hij weer wèl delen van woorden vindt. In jouw geval zou ik het dus gewoon op de eerste manier doen, met LIKE.
 

20/11/2005 03:18:00
Quote Anchor link
En als je de varaiblen uit de quotes houdt is het nog beter ;)
 
Zackat

zackat

20/11/2005 10:06:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de feedback, is een duidelijk verhaal. Bij het maken van een zoekfunctie zal ik hier nog wel wat phphulp :-) bij nodig hebben maar start een ander topic als ik er niet uitkom of vastloop.

Jullie feedback is dus wel degelijk van toepassing op deze topic omdat nu blijkt dat mijn tabel structuur aangepast moet worden, om het zoeken later mogelijk te maken.

in mijn tabel komt
zackat:
`trefwoord` text NOT NULL,

te vervallen en daarvoor in de plaats komt:
Willem-Jan:
Mysql.com:

TEXT[(M)]

A TEXT column with a maximum length of 65,535 (216 – 1) characters.


dit klopt toch?

Ter verduidelijking voor mezelf, hier nog even een vraag over: Plaats je in dit veld je hele pagina tekst? Ja of nee, is voldoende. Zoeken en eventueel aanpassen van kolom, indexeren ofzo kan natuurlijk ook achteraf. (?)

@Steven Weijdt (en anderen) ik denk dat je datgene wat je wou uitleggen nogsteeds kan doen:
Steven:

Ik ben nu iemand anders aan het uitleggen hoe je links uit een database kan krijgen. (bij hem voor verschillende artikelen, bij jou voor verschillende nieuwtjes).
......


;-)
 
S -

S -

20/11/2005 11:55:00
Quote Anchor link
Jup, zal ik nog doen vandaag. (als ik de tijd heb)
 
Zackat

zackat

20/11/2005 12:49:00
Quote Anchor link
@Willem-Jan:
Willem-Jan:
Dat wil zeggen, dat is toch een flinke pagina...


de link geeft geen pagina...
 
S -

S -

21/11/2005 17:54:00
Quote Anchor link
Het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require_once('webwinkel_connect.php');/*moet je vervangen voor je database connection*/ ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
if(empty($_GET['Artikel']) &&  empty($_GET['Merk'])){
    header("Location: index.php");
}
/*dit kan je weglaten, tenzij je delen opsplitst in artikelen en merken*/


$currentPage = $_SERVER["PHP_SELF"];

$maxRows_get_products = 10;/*hier kan je invullen hoeveel producten er moeten worden weergegeven*/
$pageNum_get_products = 0;
if (isset($_GET['pageNum_get_products'])) {
  $pageNum_get_products = $_GET['pageNum_get_products'];
}

$startRow_get_products = $pageNum_get_products * $maxRows_get_products;

mysql_select_db($database_webwinkel_connect, $webwinkel_connect);
$query_get_products = "SELECT Product.Name, Product.Description, Product.`path`, Product.ID FROM Product WHERE artikel='".$_GET['Artikel']."' AND merk='".$_GET['Merk']."'";
$query_limit_get_products = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_get_products, $startRow_get_products, $maxRows_get_products);
$get_products = mysql_query($query_limit_get_products, $webwinkel_connect) or die(mysql_error());
$row_get_products = mysql_fetch_assoc($get_products);

if (isset($_GET['totalRows_get_products'])) {
  $totalRows_get_products = $_GET['totalRows_get_products'];
}
else {
  $all_get_products = mysql_query($query_get_products);
  $totalRows_get_products = mysql_num_rows($all_get_products);
}

$totalPages_get_products = ceil($totalRows_get_products/$maxRows_get_products)-1;

$queryString_get_products = "";
if (!empty($_SERVER['QUERY_STRING'])) {
  $params = explode("&", $_SERVER['QUERY_STRING']);
  $newParams = array();
  foreach ($params as $param) {
    if (stristr($param, "pageNum_get_products") == false &&
        stristr($param, "totalRows_get_products") == false) {
      array_push($newParams, $param);
    }
  }

  if (count($newParams) != 0) {
    $queryString_get_products = "&" . htmlentities(implode("&", $newParams));
  }
}

$queryString_get_products = sprintf("&totalRows_get_products=%d%s", $totalRows_get_products, $queryString_get_products);
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($totalRows_get_products > 0) { // Show if recordset not empty ?>

<table width="70%">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php do { ?>

<tr>
<td width="27%">
<img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_get_products['path']; ?>
" width="100" height="100" align="left" border="0"/></td>
<td width="73%" align="left" valign="top"><strong>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_get_products['Name']; ?>
</strong>
<br /><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_get_products['Description']; ?>

<br /><br />vanaf &euro;&nbsp;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$id
= $row_get_products['ID'];

$query_get_price = "SELECT Maat.Prijs FROM Maat WHERE Maat.Id='$id'";
$get_price = mysql_query($query_get_price, $webwinkel_connect) or die(mysql_error());
$row_get_price = mysql_fetch_assoc($get_price);
echo $row_get_price['Prijs'];

?>

<hr />

</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } while ($row_get_products = mysql_fetch_assoc($get_products)); ?>

</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if recordset not empty ?>






Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($totalRows_get_products == 0) { // Show if recordset empty ?>

<table>
<tr><td>Geen producten gevonden</td></tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if recordset empty ?>


<table border="0" width="50%" align="center">
<tr>
<td width="23%" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products > 0) { // Show if not first page ?>

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf("%s?pageNum_get_products=%d%s", $currentPage, 0, $queryString_get_products); ?>
">First</a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if not first page ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products == 0) { // Show if first page ?>

First
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if first page ?>

</td>
<td width="31%" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products > 0) { // Show if not first page ?>

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf("%s?pageNum_get_products=%d%s", $currentPage, max(0, $pageNum_get_products - 1), $queryString_get_products); ?>
">Previous</a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if not first page ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products == 0) { // Show if first page ?>

Previous
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if first page ?>

</td>
<td width="23%" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products < $totalPages_get_products) { // Show if not last page ?>

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf("%s?pageNum_get_products=%d%s", $currentPage, min($totalPages_get_products, $pageNum_get_products + 1), $queryString_get_products); ?>
">Next</a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if not last page ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products >= $totalPages_get_products) { // Show if last page ?>

Next
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if last page ?>

</td>
<td width="23%" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products < $totalPages_get_products) { // Show if not last page ?>

<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf("%s?pageNum_get_products=%d%s", $currentPage, $totalPages_get_products, $queryString_get_products); ?>
">Last</a>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if not last page ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($pageNum_get_products >= $totalPages_get_products) { // Show if last page ?>

Last
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } // Show if last page ?>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_free_result($get_products);
?>


Je moet de database gegevens vervangen door die van jou, ook de query moet je aanpassen, en de layout.
 
S -

S -

21/11/2005 19:48:00
 
Zackat

zackat

21/11/2005 20:25:00
Quote Anchor link
ja...
lekker zitte klusse ;-)

misschien ietsie pietsie te voor datgene waar ik het voor nodig heb...
 
S -

S -

21/11/2005 21:05:00
Quote Anchor link
haha kan kloppen, ligt eraan hoeveel nieuws berichten je op 1 pagina zichtbaar laat.
 
S -

S -

21/11/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Het is geen moeilijk script, als je het wil gebruiken en je hebt er hulp bij nodig moet je het ff zeggen dan help ik je.
 
Zackat

zackat

21/11/2005 22:10:00
Quote Anchor link
sowieso zal ik er heel wat moeten aanpassen; beetje te;
ik denk dat het beter is dat ik iets moet gaan maken wat dichter aansluit op datgene wat voor mij van toepassing is.
 
Zackat

zackat

21/11/2005 22:13:00
Quote Anchor link
..als ik mezelf mag "quoten":
zackat:
Zou dus een pagina met laatste nieuws willen hebben en in een database alle nieuws willen opslaan.
Op twee manieren zou ik dan een pagina uit de database willen hebben door:
1.een opsomming van beschikbare nieuwspagina's op te geven
2. een zoekfunctie op trefwoorden ofzo?
?


..enne punt twee is deels komen te vervallen; wordt zoekfunctie op basis van tekst in $bericht

...je bent nog steeds welkom :-) aangezien je een die-hard knutselaar bent ;-)

cheers!
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.