Van [img] <img src maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dion

Dion

04/11/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Hallo, hoe kan je (checktitel) dat doen,
ik heb daar geen enkel idee over hoe je van Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:12:49
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/11/2006 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

    $string
= 'Hoe vind je mijn plaatje [img]http://www.mijnwebsite.nl/images/logo.jpg[/img]?';

    echo replaceIMG($string);

    function
replaceIMG($string)
    {

        $tag_open = '[img]';
        $tag_close = '[/img]';

        $index_open = strpos($string, $tag_open);
        $index_close = strpos($string, $tag_close, $tag_close);
        $img_url = substr($string, $index_open + strlen($tag_open), $index_close - ($index_open + strlen($tag_open)));

        $result = substr($string, 0, $index_open) . '<img alt="" border="" src="' . htmlentities($img_url) . '">' . substr($string, $index_close + strlen($tag_close));

        return $result;
    }


?>


zo iets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

04/11/2006 18:38:00
Quote Anchor link
ik gebruik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$img
= preg_replace("/\[img\](.+?)\[\/img\]/", "<img src=$1 alt=\"plaatje\">", $string);
?>
 
Dion

Dion

04/11/2006 18:45:00
Quote Anchor link
die werkte in het los goed, maar ik heb geen enkel id hoe ik dat bericht dat nu gwn word geochoed op de pagina kan filteren met behulp van script
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

04/11/2006 18:53:00
Quote Anchor link
hier nog wat meer functies, deze gebruik ik zelf ook. Deze wordt gebruikt bij het bekijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $inhoud
= nl2br($inhoud);
    $inhoud = str_replace('[b]', '<b>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[/b]', '</b>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[u]', '<u>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[/u]', '</u>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[i]', '<i>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[/i]', '</i>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[url=', '<a target="_blank" href="', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[/url]', '</a>', $inhoud);
    $inhoud = str_replace('[img=', '<img src="', $inhoud);
    //Deze str_replace hieronder altijd als laatste neerzetten
    $inhoud = str_replace(']', '">', $inhoud);
    echo $inhoud;
?>
 
Dion

Dion

04/11/2006 19:14:00
Quote Anchor link
het is gelukt!

heel erg bedankt voor het helpen!!!
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

04/11/2006 19:15:00
Quote Anchor link
welke heb je gebruikt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/11/2006 19:16:00
Quote Anchor link
je kunt ook even zoeken naar een ubb parser, want dat is wat je zoekt.
 
Dion

Dion

04/11/2006 19:19:00
Quote Anchor link
@ arjan die vna jou

@ php newbie

Ga ik doen!

weet trouwens iemand ook nog hoe je code kan verkleuren netzals hier?

edit:
ik heb dit gevonde http://www.phphulp.nl/nieuws/94/archive/

waar valt dat te downloaden??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dion
 
Ponzi

Ponzi

04/11/2006 19:25:00
Quote Anchor link
Nergens Dion, het is gewoon een vernieuwing van een tijdje geleden op dit forum. Ga gewoon eens de scriptlib af, er zijn er een hele hoop te vinden. (Tip: Zoekterm: ubb ;-))
 
Dion

Dion

04/11/2006 19:28:00
Quote Anchor link
ponzi, ik heb m toch wel gevonde:P

http://www.phphulp.nl/voorbeeld/bbcode_parser/ubb.zip

die werd ook genoemd in het archief daar!.
 
Ponzi

Ponzi

04/11/2006 19:35:00
Quote Anchor link
Des te beter voor jou ;-) !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.