van javascript naar php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

30/11/2013 11:44:00
Quote Anchor link
Ik heb een aantal variabelen in javascript die ik wil omzetten naar php om deze in een database te plaatsen. Zo ver ben ik al gekomen:

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type='text/javascript' language='javascript'>
function ClickToSave() {
var prehead = CKEDITOR.instances.prehead.getData();
var head = CKEDITOR.instances.head.getData();
var afterhead = CKEDITOR.instances.afterhead.getData();
var introtekst = CKEDITOR.instances.introtekst.getData();
var auteur = CKEDITOR.instances.auteur.getData();
var tekst = CKEDITOR.instances.tekst.getData();
$.post('save.php', {data1 : prehead, data2: head, data3: afterhead, data4: introtekst, data5: auteur, data6:tekst});
}
</script>

save.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function connect() {
mysql_connect(); //hier zit de fout niet
mysql_select_db(); //hier ook niet niet
}
connect();
 
$prehead = $_POST['data1'];
$head = $_POST['data2'];
$afterhead = $_POST['data3'];
$introtekst = $_POST['data4'];
$auteur = $_POST['data5'];
$tekst = $_POST['data6'];

$inv2=mysql_query("UPDATE sp SET prehead='$prehead' head='$head' afterhead='$afterhead' introtekst='$introtekst' auteur='$auteur' tekst='$tekst' WHERE id=1") or die(mysql_error());
?>

De fout zit ofwel in de sql query ofwel in de $.post(' lijn, al weet ik niet wat ik verkeerd doe. Hoe kan ik dit probleem oplossen?
Gewijzigd op 30/11/2013 11:45:13 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:52:19
 
 - Diov  -

- Diov -

30/11/2013 11:56:24
Quote Anchor link
Hallo,

Eerst en vooral? Waarom maak je de connectie? Ik zie geen database connectie waar de host, gebruikersnaam, ww, ... is ingevuld.

Om errors te zien in php zet dit bovenaan in je php script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
# errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>


Oke, nu kan je ook nog debuggen in javascript. Ik zie dat je jQuery gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$.post( "test.php", { name: "John", time: "2pm" })
.done(function( data ) {
alert( "Data Loaded: " + data );
});


Hopelijk helpt dit je al wat op weg.
Tevens is er in je script ook - sql injectie mogelijk.
Bouw ook fatsoenlijke foutafhandeling in: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/voorbeeld-1-het-ophalen-van-gegevens/1931/

Diov
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

30/11/2013 11:58:49
Quote Anchor link
De gebruikersnamen en wachtwoorden heb ik weggelaten voor voordehandliggende redenen :-) Volgens mij zijn de 2 scriptjes hetzelfde, dus daar ligt de fout dan niet?
 
 - Diov  -

- Diov -

30/11/2013 12:00:56
Quote Anchor link
Welke 2 scriptjes hetzelfde? Ik begrijp je even niet zo goed.
 
- Roland -

- Roland -

30/11/2013 12:05:33
Quote Anchor link
In de query ontbreken de komma's

$inv2=mysql_query("UPDATE sp SET prehead='$prehead', head='$head', afterhead='$afterhead' ,introtekst='$introtekst', auteur='$auteur' , tekst='$tekst' WHERE id=1") or die(mysql_error());
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

30/11/2013 12:28:31
Quote Anchor link
De komma's waren inderdaad het probleem, bedankt :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.