Van Mysql naar Tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin Radioo

Marvin Radioo

28/01/2011 20:53:57
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig met een PHP Script voor Streams.
Wij verzamelen streams en zetten die dan online.

Nu heb ik de weergave pagina klaar, alleen de bewerk pagina wil niet lukken.
Hoe kan ik een pagina maken, om alles te wijzigen?

Dus zeg maar ik wil met Id gaan werken.

Dus als ik op een stream klik, dat ik dan op de bewerk pagina kom.

Hoe kan ik zoiets maken?
Dus Bijv. streams.php?stream=12

(Hoeft niet zo, is een voorbeeld)


Mvg, Marvin
Gewijzigd op 28/01/2011 20:55:15 door Marvin Radioo
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:39:39
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 21:03:52
Quote Anchor link
Als jij een tabel in je mysql hebt met je streams, waar ook je ID`s et cetera in staan, kun je een "bewerk" knop toevoegen aan je weergave pagina. Immers, je kunt nu een link creeren naar een andere pagina en daarmee dus een ID opgeven van een stream ( welke je toch al ophaalt in je weergave pagina ).

Het enige wat je dan hoeft te doen is een pagina te bouwen die luistert naar $_GET[] variabelen en alle gegevens ophalen die gekoppeld staan aan dat ID.

Vervolgens kun je met een $_POST wijzigingen doorsturen en verwerken naar je mysql tabel.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

28/01/2011 21:22:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
<table border="1" width="100%">
    <
tr>
        <
td>Nummer</td>
        <
td>Naam</td>
        <
td>Omschrijving</td>
        <
td>Is Actief</td>
        <
td>&nbsp;</td>
    <
/tr>
[
code]<?php

//Database gegevens
$cfg['host'] = ''; // Meestal localhost
$cfg['user'] = ''; // gebruikersnaam
$cfg['pass'] = ''; // Paswoord database
$cfg['datb'] = ''; // Database naam

$try['connect'] = mysql_connect($cfg['host'], $cfg['user'], $cfg['pass']) or die(mysql_error());
$try['selectd'] = mysql_select_db($cfg['datb'], $try['connect']) or die (mysql_error());

$getItems = mysql_query("SELECT * FROM streams WHERE enabled = 'aan' ORDER BY id");

while ($item = mysql_fetch_assoc($getItems))
{

    echo '
    <tr>
        <td>'
.$item['id'] . '</td>
        <td>'
.$item['titel'] . '</td>
        <td>'
.$item['sms'] . '</td>
        <td>'
.$item['enabled'] . '</td>
        <td>&nbsp;</td>
    </tr>

'
;
}


?>

</table>
?>

Zo heb ik hem nu.

Wat moet ik er dan bijvoegen?

Toevoeging op 28/01/2011 21:23:41:

Hoofd php is om het netjes neer te zetten
Gewijzigd op 28/01/2011 21:23:27 door Marvin Radioo
 
Jasper DS

Jasper DS

28/01/2011 21:29:09
Quote Anchor link
Ik raad je aan een foutmelding toe te voegen aan je query en geen ordie te gebruiken.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

28/01/2011 21:55:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$cfg
['host'] = ''; // Meestal localhost
$cfg['user'] = ''; // gebruikersnaam
$cfg['pass'] = ''; // Paswoord database
$cfg['datb'] = ''; // Database naam

$try['connect'] = mysql_connect($cfg['host'], $cfg['user'], $cfg['pass']) or die(mysql_error());
$try['selectd'] = mysql_select_db($cfg['datb'], $try['connect']) or die (mysql_error());

$getItems = mysql_query("SELECT * FROM streams WHERE enabled = 'aan' ORDER BY id");

while ($item = mysql_fetch_assoc($getItems))
{

    echo '
    <tr>
        <td>'
.$item['id'] . '</td>
        <td>'
.$item['titel'] . '</td>
        <td>'
.$item['sms'] . '</td>
        <td>'
.$item['enabled'] . '</td>
        <td><a href="edit.php?id="'
.$item['id']. '">Bewerk</a></td>
    </tr>

'
;
}


?>


En vervolgens een PHP pagina maken genaamd edit.php waar je naar toe kunt verwijzen. Als je daar bent, post je hier maar weer een bericht.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

28/01/2011 22:03:53
Quote Anchor link
Ehm, ik wil niet nog een nieuwe pagina.

Dit is de bewerk pagina al.
Bovenaan staan de streams.

En als ik op de Titel klik, wil ik dus onderaan de pagina een bewerk formulier hebben.
zou zoiets ook kunnen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.