Van php 5.6 naar php 7.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:01:50
Quote Anchor link
Tjonge jonge jonge...

Moet me nog flink inlezen, zo te zien.

Kom van een hoster die cPanel gebruikte en ben nu (Xenat is overgenomen door goedkopewebhost) aan de bedelstaf met DirectAdmin (DA), dat is een middeleeuws adminpanel, vergeleken met cPanel althans.

Mijn nieuwe webhoster heeft mij, net als dat dat hier aan de orde is, geadviseerd om te updaten naar (minimaal) 7.2. Mijn website en gekoppelde forum draaien op 5.6.

In DA kun je dit gemakkelijk aanpassen, hierna ging alles op zwart! Support heeft een kleine aanpassing in de code geschreven en toen leek alles in orde. Maar nu slaat m'n forum (phpBB 3.0.14) op hol.

Helaas ben ik een redelijke leek op dit gebied terwijl ik mijn website en mijn forum wel dagelijks nodig heb.

Omdat DA nauwelijks mogelijkheden biedt heb ik via https://installatron.com/owncloud geprobeerd om owncloud te installeren. Dat lukt niet maar ik kreeg wel direct een fatale foutmelding:

"There was an uncatched exception: Access denied for user '***_wb1'@'localhost' (using password: YES) in line (51) of (/framework/class.database.php)"

Na php 5.6 komt 7.0 t/m 7.3 en die geven allemaal problemen. Wat is dat toch vervelend, tot vandaag nooit noemenswaardige problemen gehad en nu is mijn website gemigreerd bij een nieuwe hoster en de problemen stapelen zich op en ik moet (kennelijk) in de php-universiteit duiken.

Ik heb wel eens een paar dingen gedaan met php (FileZilla) maar weet er onvoldoende van om dit soort dingen te tackelen. Ben benieuwd of jullie mij op weg kunnen duwen?

Toevoeging op 18/08/2019 00:04:43:

Als ik de php naar 7.2 zet dan geeft mijn forum, na het plaatsen van een reactie de volgende melding:

[Uw bericht bevat te weinig tekens.]

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 696: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead

Misschien is hier iets aan te doen?
Gewijzigd op 18/08/2019 00:07:09 door Henk Post
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:50:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:06:22
Quote Anchor link
De 'Access denied' foutmelding die je krijgt heeft geen betrekking op je php-versie, maar op de inloggegevens van je database.

Overigens ziet het nieuwe admin panel van DirectAdmin er tegenwoordig niet meer zo spartaans uit hoor. ;)

Bij de andere melding moet je phpBB even updaten naar de nieuwe 3.2.7, en e.v.t modificaties testen.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:08:49 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:09:41
Quote Anchor link
Dank voor je antwoord Ariën!

Probleem is wel dat m'n website nu niet werkt. Hoe zou ik dat kunnen wijzigen/aanpassen?

En is die nieuwe adminpanel dan ook beschikbaar voor mijn hosting?


Toevoeging op 18/08/2019 00:12:56:

En zie hier voor wat ik zie voordat ik inlog...

Afbeelding

Toevoeging op 18/08/2019 00:15:28:

"Bij de andere melding moet je phpBB even updaten naar de nieuwe 3.2.7, en e.v.t modificaties testen."

De vraag is hoe ik dat kan doen. Ik heb die mogelijkheid niet via m'n forum.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:17:32
Quote Anchor link
Als je de nieuwe layout van het admin panel wilt gebruiken, moet je uiteraard aan je hosting vragen of zij die al hebben geïnstalleerd en aangezet. ;-)

Als je phpBB wilt updaten naar 3.2 (3.0 ondersteunt geen PHP7), dan moet je even hier kijken:

https://www.phpbb.com/support/docs/en/3.2/ug/upgradeguide/upgrade3/
Gewijzigd op 18/08/2019 00:19:23 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:21:08
Quote Anchor link
Dat is geen leuke boodschap:

"Een upgrade naar phpBB 3.2 maakt eerder geïnstalleerde MODificaties en stijlen onbruikbaar.

phpBB 3.2 is niet compatibel met 3.0 en de meeste van de vorige bestanden zullen verwijderd moeten worden voor de upgrade."

Dat zal inhouden dat m'n jarenlange inspanning in rook opgaat?

Toevoeging op 18/08/2019 00:24:00:

Hoe zou ik de foutmelding moeten wijzigen/aanpassen?

"There was an uncatched exception: Access denied for user '***_wb1'@'localhost' (using password: YES) in line (51) of (/framework/class.database.php)"
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:24:13
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je inspanning is geweest?
Deze zou je dan mogelijk moeten bijwerken naar de nieuwe versie. In phpBB 3.2 is het overigens wel makkelijker om modificaties toe te voegen.

En over de 'access denied'foutmelding. Snor even de juiste inloggegevens op voor je database. In de config.php van phpBB kan je die invoeren.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:26:41 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:27:47
Quote Anchor link
De melding gaat over mijn website, de phpBB (forum) draait op een andere database.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:29:40
Quote Anchor link
Dan moet je het in /framework/class.database.php aanpassen. Of een configuratie-file als die er is.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:30:23 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:31:46
Quote Anchor link
Op line 51 staat

throw new DatabaseException($this->get_error());

En wat kan ik dan aanpassen? (Sorry ik ben leek...)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:34:40
Quote Anchor link
Nee, dat moet je lekker zo laten.

Je moet ergens zoeken naar waar de inloggegevens staan. Met een goede code-editor kan je door je hele codebase zoeken. Even zoeken op je databasenaam, username of password, en je vindt het wel.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:35:33 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:35:29
Quote Anchor link
Ik gebruik FileZilla, welke zoekterm kan ik gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:37:20
Quote Anchor link
FileZilla is geen fatsoenlijke editor, maar een FTP-client. Is het een bestaand systeem (CMS) waar je site op is gebouwd? Of is deze door een programmeur op maat gemaakt?

Vaak staan zulke instellingen in een bestand wat config.php heet, of iets in die trant.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:38:59 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:38:19
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit (class.database.php)

if (!($this->db_handle = mysqli_connect(DB_HOST, DB_USERNAME, DB_PASSWORD, DB_NAME, $port))) {
$this->connected = false;
$this->error = mysqli_connect_error();

=================

Ik heb het zelf gemaakt met websitebaker (CMS)

=================
in config php krijg ik:

Dan krijg ik:

define('DB_TYPE', 'mysqli');
define('DB_HOST', 'localhost');
define('DB_NAME', 'db-naam_wb1');
define('DB_USERNAME', 'db-naam_wb1');
define('DB_PASSWORD', 'wachtwoord;
define('TABLE_PREFIX', 'wb_');
Gewijzigd op 18/08/2019 00:41:31 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:40:26
Quote Anchor link
We zijn er bijna....Ergens staat dus DB_HOST en die anderen in je code. Daar worden die gegevens gedefinieerd.

Toevoeging op 18/08/2019 00:42:34:

Kijk, daar kan je die instellen :-)
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:43:34
Quote Anchor link
Dat ww neem ik dan van DirectAdmin? Ik kan het daar wijzigen, moet ik dat gewijzigde ww dan in de config zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:45:06
Quote Anchor link
Het gaat om de database-gegevens. Niet om die inloggegevens van DA.
Gewijzigd op 18/08/2019 00:45:38 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:47:33
Quote Anchor link
Ik snap 'm...

Maar in DA moet het ww wel overeenkomen met de config.
Ik heb gedaan wat je mij hebt uitgelegd en jij krijgt van mij 10 punten! Mijn website werkt weer.

Nu nog stoeien met de update van het forum. Blijven de artikelen en onderwerpen wel bewaard als ik daar een update overheen gooi?

Welke php-editor adviseer jij?
Gewijzigd op 18/08/2019 00:48:16 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 00:55:13
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik Netbeans IDE.
Normaal gesproken moet alle data behouden blijven. Maar maak altijd backups van je bestanden en je database!!!
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 00:56:00
Quote Anchor link
Ik ga ermee aan de slag en ga op zoek naar Netbeans.

Dankjewel Ariën!
 
Sylvester vader

sylvester vader

18/08/2019 07:53:19
Quote Anchor link
goedemorgen
uhm ik zag je topic voorbij gaan.
ik weet niet wat je al heb gefixt enzo maar ik had tijdje geleden ook een server update met PHP
van 5 naar 7

wat ik toen heb gedaan is mijn php errors aangezet en alles wat in php 7 niet meer wordt ondersteund omgezet naar een functie of code die dat wel doet

elk script krijg je zo weer werkent
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 08:00:28
Quote Anchor link
Maar met third-party pakketten zoals phpBB, Wordpress etc. is dat geen optie, zolang ze aangeboden en onderhouden worden. Maar die moet je eigenlijk altijd up-to-date houden.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.