Van php 5.6 naar php 7.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Sylvester vader

sylvester vader

18/08/2019 08:23:35
Quote Anchor link
ja daar heb je gelijk in echter kan je deze dus wel aanpassen maar dan kan je waarschijnlijk niet meer updaten
maar zoals ik dat heb begrepen wilt hij dat toch niet

ik had vroeger ook veel van dit soort problemen

een basis script die upgedate moest worden maar een extra module die ik heel belangrijk vond deed het dan niet meer
dus dan update je niet

maar op den duur wordt dat een probleem je moet een keer updaten





Toevoeging op 18/08/2019 08:26:03:

php 7 is alleen maar mysql omzetten naar mysqli in je script en dus alles dat betrekking heeft met een sql

en sommigge functies moeten waarschijnlijk worden omgezet
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:28:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 10:16:03
Quote Anchor link
Sylvester vader op 18/08/2019 08:23:35:
php 7 is alleen maar mysql omzetten naar mysqli in je script en dus alles dat betrekking heeft met een sql

en sommigge functies moeten waarschijnlijk worden omgezet

Om wat duidelijker te zijn: de oude mysql_***() moet je ombouwen naar iets anders zoals mysqli_***() of PDO. Met de SQL-queries die je in je query-functie uit laat voeren is niks mis. Dat is iets dat MySQL/MariaDB intepreteert en verwerkt. Ook daar kunnen verschillen in zijn bij versie veranderingen, maar die zijn minimaal voor bij het dagelijks gebruik.

Maar bij de overstap naar PHP 7 is nog meer veranderd dan enkel het vervallen van de mysql-functiebibliotheek:
https://www.php.net/manual/en/migration70.php

En wat kleinere updates naar de andere versie-takken (branches) zijn er ook:
https://www.php.net/manual/en/migration71.php

https://www.php.net/manual/en/migration72.php

https://www.php.net/manual/en/migration73.php
Gewijzigd op 18/08/2019 10:25:39 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:13:35
Quote Anchor link
Ik heb gedaan wat hier is uitgelegd.

Wanneer ik http://www.example.com/yourforum/install gebruik dan start de installer op en dan krijg de volgende melding:

The installer detected a timeout

The installer has detected a timeout, you may try to refresh the page, which may lead to data corruption. We suggest that you either increase your timeout settings or try to use the CLI.

Ik heb opgezocht wat ze met CLI bedoelen maar kom daar ook niet echt verder mee.

Ik heb al wel heel veel tijd gestoken in het verwijderen en uploaden van de nieuwe phpBB update, heb van die veranderingen een backup gemaakt in DA zodat ik dat niet nog een keer hoef te doen.

Ben nu even vastgelopen, weet iemand van jullie hoe ik verder kan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 12:30:40
Quote Anchor link
Ik vermoed dat je de max_execution_time en memory_limit in PHP moet verhogen.
Dit kan meestal in .htaccess-bestand en soms via een php.ini-bestand.

Hoe hoog staan deze nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$max_execution_time
= ini_get('max_execution_time');
$memory_limit = ini_get('memory_limit');
echo "max_execution_time: ".$max_execution_time."<br>";
echo "memory_limit: ".$memory_limit."<br>";
?>


Of je moet het via SSH doen, maar bij shared-webhosting is dat vaak niet mogelijk. In dat geval heb je geen last van dergelijke limieten.
Gewijzigd op 18/08/2019 12:32:17 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:37:54
Quote Anchor link
Even zoeken, heb jouw tip geprobeerd (netbean) maar dat is nog niet zomaar onder de knie.

Gebruik nu FileZilla om de bestanden te vinden en in Note++ om ze te openen en aan te passen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 12:39:56
Quote Anchor link
In NetBeans kan je een project aanmaken, en je hele map met bestanden importeren. Daar zijn wel zat turorials over te vinden.
Maar dat script van mij moet je even uitvoeren, en vertellen wat de waardes zijn. Ik denk dat ze te laag zijn voor het basale phpBB upgradeproces.
Gewijzigd op 18/08/2019 12:40:39 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:41:43
Quote Anchor link
Ja ik ben aan het zoeken, weet even niet waar het precies is te vinden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 12:42:41
Quote Anchor link
Wat te vinden?
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:43:47
Quote Anchor link
de php.ini of het .htaccess waar die waarden in staan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 12:48:27
Quote Anchor link
Wat zijn die waardes n volgens mijn script?
Verder moet je even een .htaccess aanmaken in je webroot, en daar dit inzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
php_value max_execution_time 30
php_value memory_limit 128M

(of wat hogers, dus laat even weten wat je nu hebt)

Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
kan je onder meer de 'local value' en de 'master value' zien.
Dat is wat je zelf hebt ingesteld, en wat er hogerop in de server ingesteld is.
Gewijzigd op 18/08/2019 12:49:29 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:51:58
Quote Anchor link
Wow Ariën... ik weet gewoon even niet waar ik die waardes kan vinden, ben maar een beginner. :(

Moet ik de.htaccess in de webroot van m'n forum zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 12:55:40
Quote Anchor link
Die waardes vind je in de uitvoer van het script die ik om 12:30:40 hier heb geplaatst.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 12:59:48
Quote Anchor link
Dan denk ik dat ik dat script niet kan uitvoeren, weet dus niet hoe ik dat moet doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:02:42
Quote Anchor link
Net als normaal? Aanmaken, uploaden en opvragen in je browser.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:08:54
Quote Anchor link
Sorry... ik snap het kennelijk niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:15:46
Quote Anchor link
Dit is eigenlijk de normale gang van zaken met het maken van websites en het werken in PHP:
Je maakt het scriptje aan onder een zelfgekozen naam met .php-extentie (limieten.php bijv.), je uploadt het naar je hosting met je FTP-progje naar de plek waar je website staat. En je roept het aan in je browser via www.jouwdomein.nl/limieten.php (vul jouw domein in)

En tadaah.... daar staan de waardes. :-)
Gewijzigd op 18/08/2019 13:16:55 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:19:38
Quote Anchor link
Ik ga het proberen, neem het mij maar niet kwalijk...

Toevoeging op 18/08/2019 13:33:54:

Lrijg de volgende melding:

Not Found

The requested URL /limieten was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:36:30
Quote Anchor link
Goed lezen ;-)

Je vergeet de .php extentie.
Als het op de goede plaats staat, dan moet je het ook kunnen openen. Een 404 betekent dat het bestand niet gevonden is.
Gewijzigd op 18/08/2019 13:37:01 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:40:23
Quote Anchor link
Hetzelfde gebeurt als ik limieten.php gebruik. Maar... ik moest het in Public_HTML zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
max_execution_time: 180
memory_limit: 128M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:42:22
Quote Anchor link
Hm, probeer in .htaccess de memory_limit eens te verhogen naar 256M.
Kijk ook even in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
of dit klopt.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.