Van php 5.6 naar php 7.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:46:18
Quote Anchor link
Ik weet niet welke .htaccess ik daarvoor moet hebben, de .htaccess in Public_HTML geeft de volgende opbrengst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/pki-validation/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\Comodo\DCV)?$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/.+$
RewriteRule ^(.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:09:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:47:57
Quote Anchor link
Zet die waardes daar bovenaan.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:52:01
Quote Anchor link
Deze waardes?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
php_value max_execution_time 30
php_value memory_limit 128M


En jouw script voor info zegt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
max_execution_time    180    180
Gewijzigd op 18/08/2019 13:52:11 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:55:17
Quote Anchor link
Ik denk dat je even de memory_limit op 256M moet zetten, en de max-execution_time op 180 moet laten.
En probeer dan opnieuw.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 13:56:48
Quote Anchor link
Moet ik die regels bovenaan de .htaccess zetten die in de public_html staat?

Verder tipt phpBB nog het volgende, de vraag is of ik daar iets mee kan of hoe dat werkt.

Quote:
Update the database:
Tip

For large boards, you may wish to update via the command line instead of using a web browser. From your board's root, execute the following command: php ./bin/phpbbcli.php db:migrate --safe-mode
Gewijzigd op 18/08/2019 13:59:31 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 13:59:44
Quote Anchor link
Ja!
Dat kan ook, via de CLI als je hosting dat ondersteunt.
Laat weten of de installer de upgrade nu wel uitvoert met de opgehoogde limieten. Anders moet het probleem ergens anders zitten.
Gewijzigd op 18/08/2019 14:02:03 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:06:27
Quote Anchor link
Geen idee of ze dat ondersteunen, zie er zo in DA niets van terug.

De nieuwe waardes zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
max_execution_time: 180
memory_limit: 256M


Kan het te maken hebben met dat je ingelogd moet zijn op het forum? Dat is nu op zwart omdat ik mijn nieuwe instellingen nog niet naar de db kan uploaden.

De updater geeft nog steeds de limit-melding
Gewijzigd op 18/08/2019 14:07:12 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:08:52
Quote Anchor link
Hoe ziet je config van phpBB 3.2 eruit?

Bij Site Summary in Direct Admin staat dan iets als:
Shell Access (ssh): ON, als het aan staat.
Gewijzigd op 18/08/2019 14:11:11 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:11:45
Quote Anchor link
Die is er (nog) niet want ik mag de oude niet verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysqli';
$dbhost = 'localhost';
$dbport = '';
$dbname = '***_bb3';
$dbuser = '***_bb3';
$dbpasswd = 'wachtwoord;
$table_prefix = '
bb_';
$acm_type = '
file';
$load_extensions = '';

@define('
PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('
DEBUG', true);
// @define('
DEBUG_EXTRA', true);

[
/code]
Gewijzigd op 18/08/2019 14:15:31 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:16:40
Quote Anchor link
Als ik zoek op Google naar die foutmelding zoek, kom ik een hoop topic tegen.

Welke PHP versie draai je precies?
Hopelijk geen PHP 7.3, want daar werkt phpBB nog niet op.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:18:53
Quote Anchor link
PHP 5.6 & het forum = phpBB 3.0 en ik heb alles via FileZilla aangepast naar 3.2

Toevoeging op 18/08/2019 14:19:17:

Toevoeging op 18/08/2019 14:13:32:

- Ariën - op 18/08/2019 14:08:52:

Shell Access (ssh): ON, als het aan staat.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Shell Access (SSH)     Disabled
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:20:28
Quote Anchor link
Maar waarom draai je PHP versie 5.6? En geen 7.2?
Heb je die overstap al gemaakt bij je hostinginstellingen?

Anyway... wat meldt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
voor versie?
Gewijzigd op 18/08/2019 14:22:15 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:23:02
Quote Anchor link
Omdat ik mijn forum ben gestart in 2015 (php 5.6), nu het is overgezet naar een andere server probeer ik ook mij forum te upgraden zodat het onder 7.2 kan draaien. M'n website kan wel onder 7.2 draaien.

Toevoeging op 18/08/2019 14:23:39:

Versie = PHP Version 5.6.40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:24:57
Quote Anchor link
Probeer het eens. Het moet toch uiteindelijk over naar PHP 7.2 omdat PHP 5.6 al sinds begin dit jaar in het algemeen niet meer ondersteund wordt.

Maar ik vind op internet een hoop topics over die foutmelding. Heb je daar al naar gekeken?
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:28:14
Quote Anchor link
Ja ik heb ze voorbij zien komen, daarom lijkt het nu ook zo'n gestuntel.

Ik heb de php op 7.2 gezet en dan gaat m'n website mee maar m'n forum geeft foutmeldingen en ik kan niets meer posten.

Daarom probeer ik nu een upgrade te doen die niet lukt. Bij m'n andere provider had ik cPanel en daarin kon ik goed uit de voeten met o.a. Installatron. Ik heb gister geprobeerd om owncloud te implementeren maar toen ging het dus fout met een melding over line 51.

Het is al-met-al nogal een gedoe, vooral omdat ik het forum nodig heb.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:28:55
Quote Anchor link
Dan zou ik het niet weten, maar op Google staan er een hoop oplossingen vermeld.
Er zit vast wel wat werkends tussen, en anders hebben de makers van phpBB wel een oplossing.
Gewijzigd op 18/08/2019 14:29:19 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 14:31:18
Quote Anchor link
Die heb ik, op jouw advies, uitgeprobeerd:

https://www.phpbb.com/support/docs/en/3.2/ug/upgradeguide/upgrade3/

Het strandt nu op de timeout, zo lijkt het. CLI staat uitgeschakeld dus daar kan ik nu niets mee. Ik dacht nog aan een subforum, maar het installeren via de kale php is voor mij nogal een opgave, zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:35:02
Quote Anchor link
Er zijn aanzienlijke verschillen in de opbouw tussen het oude phpBB 3.0 en het nieuwe phpBB 3.2. Dus je zult echt moeten converteren, als je alles wilt behouden.

Waar het op vast loopt, durf ik niet zo 1-2-3 te zeggen. Maar er zijn een hoop topics over, dus je bent niet de enige die dit probleem heeft.

Eventueel kan je vragen of je hosting SSH aan kan zetten. Het valt te proberen! Als die alles goed ingesteld heeft, en je weet wat je doet, dan kan je met de CLI-shell een hoop dingen doen met veel minder moeite.

Persoonlijk ben ik niet zo van die one-click-install's (zoals Installatron en dergelijke automatische installtooltjes). Handmatig installeren is naar mijn idee altijd het beste.
Gewijzigd op 18/08/2019 14:36:34 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2019 14:44:12
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 14:35:02:
Er zijn aanzienlijke verschillen in de opbouw tussen het oude phpBB 3.0 en het nieuwe phpBB 3.2. Dus je zult echt moeten converteren, als je alles wilt behouden.

Als je puur naar de versienummers kijkt dan zouden deze versies (backwards)compatibel moeten zijn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 14:49:41
Quote Anchor link
phpBB 3.0 (uit Mei 2015) is sowieso al niet geschikt voor PHP 7.2. En verder zijn er bij elke versie een hoop wijzigingen in de database en structuur. Momenteel loopt je forum dus al 4 jaar aan updates mis!
Gewijzigd op 18/08/2019 14:50:04 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.