Van php 5.6 naar php 7.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4

Henk Post

Henk Post

18/08/2019 15:00:39
Quote Anchor link
Er zijn inderdaad ongelooflijk veel topics over dit probleem te vinden. Ik heb er ergens ook wel vertrouwen in dat het lukt, het is alleen wel frustrerend dat het zoveel tijd en energie kost. Daar komt bij dat ik behoorlijk leek ben en dus niet zover kom in de kale php.

Gelukkig heeft Ariën mij al een aantal keren goed geholpen, waarvoor dank!!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:42:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 15:01:59
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Kale PHP?
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 15:05:43
Quote Anchor link
Vanuit Filezilla of vanuit DA, ik kwam vanuit cPanel en heb wel een klein beetje gedaan in het aanpassen van .php maar nu vind ik het toch flink tegenvallen, komt natuurlijk ook omdat ik dat forum niet aan de praat krijg in phpBB 3.2 / php 7.2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 15:12:23
Quote Anchor link
De oplossing is vaak niet echt heel lastig hoor. Geen idee of je forum veel afwijkte van het standaard forum?
modificaties toegevoegd? Andere layout?
Want ik lees dat dit oorzaken kunnen zijn die een upgrade kunnen hinderen.
Gewijzigd op 18/08/2019 15:12:55 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 15:20:02
Quote Anchor link
Klopt, daarom moet eerst alle stijlen, talen en Mod's instellingen verwijderd worden. Ik heb ook nog gedacht aan een subforum, een 3.2 forum naast het bestaande forum. Mogelijk kan ik dan alles overzetten, wat ook weer een gigantische klus is, denk ik. Bovendien moet ik nog maar zien of dat lukt, ben nu aan het proberen met owncloud. Dat kost eerst een hele tijd voordat alles is geüpload naar de server, en als het dan klaar is krijg ik de volgende melding:

Quote:
PHP module intl niet geïnstalleerd.

Vraag uw beheerder om de module te installeren.

====

PHP modules zijn geïnstalleerd, maar worden ze nog steeds als ontbrekend aangegeven?

Vraag uw beheerder de webserver opnieuw op te starten.


In cPanel was dit niet aan de orde, dat was starten en lopen. Nu is dat (helaas) voorbij, maar het maakt mij niet verlieft om op deze manier zo te moeten bungelen.
Gewijzigd op 18/08/2019 15:20:21 door Henk Post
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 15:29:49
Quote Anchor link
Dit is iets wat je bij je hosting moet neerleggen. Als ze gebruik maken van CloudLinux dan kan je in DirectAdmin zelf die modules aan- en uitzetten. En anders moet je hosting dit doen.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 15:42:29
Quote Anchor link
Ga ik doen, het is me duidelijk dat dit nog geen succesvol huwelijk is tussen de nieuwe situatie en mijzelf. Jammer...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 15:44:43
Quote Anchor link
De stap tussen de update is erg groot. Mogelijk was het beter gegaan als je op tijd de andere updates hebt uitgevoerd in plaats van vier jaar wachten totdat de boel opeens 'breekt'. maar er moet wel een oplossing zijn. Bij phpBB is een goede support en een uitgebreid forum.
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 15:46:12
Quote Anchor link
Dat verwacht ik ook wel, misschien nog even zoeken naar iets in het dutch, ben geen ster in het Engels.

Toevoeging op 18/08/2019 16:10:24:

Zet ik na alles m'n backup terug krijg ik de melding: Dit forum is momenteel niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

:(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 16:23:23
Quote Anchor link
Misschien staat deze in onderhoudsmodus?
Kijk eens of je iets van logging aan kan krijgen die wat meer helderheid geeft.

Als het om phpBB gaat, kan je je beter wenden tot de phpBB community.
Gewijzigd op 18/08/2019 16:24:14 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 16:28:08
Quote Anchor link
Ja dat begrijp ik, maar ik ben in php bezig geweest, kan mij niet heugen dat ik in onderhoud was toen ik 3 (!) backups heb gemaakt. Het is me wel een gedoe hoor!

Toevoeging op 18/08/2019 16:29:55:

Maar ik kreeg bij het inloggen een melding dat ik de install-directory moest verwijderen, dat lijkt te werken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 16:52:44
Quote Anchor link
Dat zijn details die gebruikers niet hoeven te weten, en jij dus enkel bij het inloggen ziet. ;-)
Ik raad aan om een threadje bij phpbb.nl te starten, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Daar weten ze meer van phpBb dan hier.

Koppel je wel je antwoord oplossing hier terug?
Gewijzigd op 18/08/2019 16:59:10 door - Ariën -
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 16:57:11
Quote Anchor link
Zeker, ik blijf phphulp in de gaten houden, php blijft noodzakelijk. Eigenlijk net als DOS, dat is nooit helemaal weg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2019 17:08:33
Quote Anchor link
Logisch, zonder PHP zal het forum nooit draaien. Maar dat is gewoon op de server van je hosting geinstalleerd. ;-)
 
Henk Post

Henk Post

18/08/2019 17:11:16
Quote Anchor link
Ja voor jou is het gewoon Ariën, voor mij is het allemaal nog helemaal niet zo gewoon. ;)
 
Sylvester vader

sylvester vader

18/08/2019 20:04:39
Quote Anchor link
haha zelde probleem hier
uhm mijn eigen probleem is opgelost mede dankzij phphulp.nl
dus ik heb wat tijd over om een ander te helpen
indien je hulp wilt uiteraard :P
1: wat is de link van je site?
2: zet in de index.php of in een andere file die veel wordt opgevraagt een
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

Toevoeging op 18/08/2019 20:05:04:

dan kan ik ff meekijken naar alle errors die gefixt moeten worden
 
Henk Post

Henk Post

19/08/2019 16:58:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/08/2019 16:52:44:

Koppel je wel je antwoord oplossing hier terug?


Ik heb nog een keer een update gedaan van m'n database, dat ging goed. Ik heb het forum geïnstalleerd in een /forum_2 directory zodat ik het naast het bestaande (php 5.6) laat draaien en artikelen en informatie kan overzetten.

Het inlogprobleem is nu opgelost, ik weet niet precies hoe en waarom. Ik heb wel een taalpakket geüpload vanaf phpbb.nl, ik heb daar ook een account genomen zodat ik in m'n moerstaal kan zoeken en vragen.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.