van PHP -> picture

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Rovers

Kevin Rovers

17/10/2010 14:45:29
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Ik heb een vraag waarvan ik eigenlijk niet 100% zeker weet of het wel kan, maar daar zijn jullie als het goed is slimmer in..

Ik speel een online spel: "Bootleggers"
Op de news pagina staat een afbeelding van jouw character. Deze wordt aangepast zodra je items als een wapen of protectie koopt.

hier de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td rowspan=38 width=250><img src="characterImage.php"></td>


characterImage.php showt op de news pagina een plaatje van jouw character.

Hieruit blijkt dus dat je een php pagina als input kunt leveren voor een image

Nu mijn vraag:

Ik wil een tabel maken met persoonsgegevens en verjaardagen. Deze lijst zet dan degene die als eerst jarig is bovenaan en zodra deze dag is geweest komt deze onderaan de lijst. (dit lukt)

Daar deze tabel dagelijks zou kunnen veranderen (omdat het natuurlijk met tijd de maken heeft) wil ik dat van deze php pagina een image wordt gemaakt die dus mee verandert.

Dus net als het voorbeeld hierboven, als er iets veranderd moet de image ook veranderen.

Nu weet ik alleen niet hoe ik deze php pagina in een image verwerk.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Gr.
Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 20:49:53
 
Jelmer -

Jelmer -

17/10/2010 15:16:12
Quote Anchor link
Het PHP script genereert iedere keer dat plaatje. Net zoals je met PHP een HTML pagina genereert, kan je ook een plaatje, of zelf een mp3tje of wat je maar kunt downloaden genereren met PHP.

Meestal gebruik je de gd en image functies van PHP, die zitten er standaard in. Bijvoorbeeld die captcha plaatjes, die worden meestal op dezelfde manier live gegenereerd. Misschien dat je die als voorbeeld kan gebruiken.
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

17/10/2010 15:21:56
Quote Anchor link
ok dat ga ik eens onderzoeken, maar is het ook mogelijk om van die tabel die ik heb (tekst) een plaatje te laten maken? automatisch...
 
Jelmer -

Jelmer -

17/10/2010 17:47:54
Quote Anchor link
Je kan heel gemakkelijk tekst in een plaatje zetten, zie die functielijst. Maar je moet zelf het uitlijnen doen. Nu is dat niet zo heel moeilijk voor een simpel tabelletje toch?
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 11:45:03
Quote Anchor link
bedankt voor de tips Jelmer

ben al de hele ochtend bezig met die GD, maar snap er geen snars van..

Ik heb een aardig voorbeeld gevonden, maar mijn server weergeeft hem niet. ik krijg: De afbeelding “http://www.example.nl/image.php” kan niet worden weergegeven, omdat deze fouten bevat.

heb je wellicht een klein voorbeeldje welke ik kan gebruiken en uitwerken?
 
Mick ForSure

Mick ForSure

18/10/2010 11:51:26
Quote Anchor link
Zie hier: klik

gewoon die loop erin smijten :P
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:03:29
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip Mick, echter doet een enkele test het niet eens...
 
Pim -

Pim -

18/10/2010 12:07:36
Quote Anchor link
Zet even bij je afbeelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Content-type: text/plain');
?>
ipv image/png oid en je ziet waarschijnlijk de foutmelding.
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:12:27
Quote Anchor link
Quote:

ÿØÿà?JFIF??????ÿþ?>CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality
ÿÛ?C? 

 $.' ",#(7),01444'9=82<.342ÿÛ?C 

2!!22222222222222222222222222222222222222222222222222ÿÀ???ˆ"?ÿÄ???????????
ÿÄ?µ???}?!1AQa"q2‘¡#B±ÁRÑð$3br‚
%&'()*456789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyzƒ„…†‡ˆ‰Š’“”•–—˜™š¢£¤¥¦§¨©ª²³´µ¶·¸¹ºÂÃÄÅÆÇÈÉÊÒÓÔÕÖ×ØÙÚáâãäåæçèéêñòóôõö÷øùúÿÄ????????
ÿÄ?µ??w?!1AQaq"2B‘¡±Á #3RðbrÑ
$4á%ñ&'()*56789:CDEFGHIJSTUVWXYZcdefghijstuvwxyz‚ƒ„…†‡ˆ‰Š’“”•–—˜™š¢£¤¥¦§¨©ª²³´µ¶·¸¹ºÂÃÄÅÆÇÈÉÊÒÓÔÕÖ×ØÙÚâãäåæçèéêòóôõö÷øùúÿÚ? ????ùþŠ( Š( Š( Š( Š( Š( Š( Š( Š( ÿÙ


Ik wordt hier niet veel wijzer van..
is er een tolk in de zaal?
 
Pim -

Pim -

18/10/2010 12:17:38
Quote Anchor link
Hmm, er lijkt geen foutmelding in te zitten. Weet je zeker dat je code klopt? Post hem anders even.

Weet je zeker dat de GD lib geïnstalleerd is?
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:20:06
Quote Anchor link
Ha Pim, dat eerste klopt wel..

dat tweede heb ik geprobeerd, maar is dan blijkbaar niet gelukt..

kon ook geen duidelijke beschrijving vinden voor het installeren van de GD libary.
Ik heb als het goed is wel de laatste GB libary op me pc staan
 
Pim -

Pim -

18/10/2010 12:23:10
Quote Anchor link
Dus phpinfo() geeft de GD extensie aan?
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:27:26
Quote Anchor link
ehmm nee..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/10/2010 12:28:07
Quote Anchor link
@Kevin
Gebruik anders even de achtergrond functie, zonder de rest. (geef de afbeelding bijvoorbeeld een rode achtergrond) Kijk dan eens of je dan wel wat ziet. Standaard geloof ik is de achtergrond wit. Als je er geen tekst in plaatst (of dat niet juist doet, of die loop niet wordt aangeroepen) dan zal je alleen een wit iets zien. :)
 
Pim -

Pim -

18/10/2010 12:29:11
Quote Anchor link
@Kevin
Huh, dus de pagina heeft geen kopje met GD?
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:30:05
Quote Anchor link
Ha Robert,

ik krijg echter wel een melding op het scherm..
dus daar ligt het niet aan, toch bedankt voor het meedenken ;)

Toevoeging op 18/10/2010 12:32:31:

inderdaad Pim..

Ik had de files gekopieerd naar m'n FTP
maar zijn zoveel bestanden dat ik door de bomen het bos niet meer zie..

heb nog nooit met GD gewerkt..
 
Pim -

Pim -

18/10/2010 12:37:02
Quote Anchor link
Zit je op een shared host?
 
Kevin Rovers

Kevin Rovers

18/10/2010 12:40:31
Quote Anchor link
volgens mij niet. maar een vriend van mij beheert mijn domein, dus dat zou ik wel na kunnen gaan..
 
- Jim  -

- Jim -

18/10/2010 13:24:17
Quote Anchor link
Zoals wel vaker: Begin klein, maak alleen een plaatje met bijv. een rode achtergrond. Als dat werkt kan je gaan uitbreiden. Als er ergens een foutje in je code zit, kan je plaatje 'verpest' worden en zie je niets...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.