Vanilla JS: $(selector)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 13:53:05
Quote Anchor link
Hey,

jQuery $() selector in vanilla JS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php //Javascript
// Main selector

function $(selector) {
  // Initialize array to store element(s)
  var array = [];
  // If there are multiple selectors we split by ','
  var selectors = selector.split(','), i;
  // Loop over each selector
  for (i = 0; i < selectors.length; i++) {
    // Convert the node list to an array and append the array
    array.push.apply(array, Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(selectors[i].trim())));
  }

  // If our array has 1 or more elements return the whole array, else we only return the single element
  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

?>

Minified 171 bytes :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function $(t){var e,r=[],l=t.split(",");for(e=0;e<l.length;e++)t=l[e].trim(),"#"==t.substr(0,1)&&!t.indexOf(" ")>=0?r.push(document.getElementById(t.substr(1))):r.push.apply(r,Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(t)));return r.length>1?r:r[0]}
?>

Gebruiksaanwijzing:
Quote:
$('#id');
$('.class');
$('button > span');
$('#id, .class, button > span');

En bij meerdere elementen krijg je een array terug.

Ik dacht ik deel dit zodat andere mensen dit kunnen gebruiken of te verbeteren.
Hoor graag jullie mening!

Extra!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  var
i = this.length;
  while(i--) {
    callback(this[i], i);
  }
}


//$('.foo').each(function(e) {
// e.hide();
//});


?>
Gewijzigd op 20/06/2016 15:14:27 door Inter Kode
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:19:36
 

20/06/2016 14:09:13
Quote Anchor link
Ben het er mee eens. Ik heb me vroeger zo min mogelijk in JavaScript proberen te verdiepen, omdat ik dat inferieur achtte. En toen was JavaScript ook lastig, iedere browser had z'n eigen uitwerkingen. In die tijd kwamen er libraries als jQuery. Het is nu zelfs zo erg dat Microsoft z'n eigen JavaScript-stijl heeft uitgebracht onder de naam TypeScript. Ik snap het wel, maar als je voor iedereen (lees: moderne browsers) JavaScript wilt kunnen programmeren dan moet jQuery niet nodig zijn. Ook al zitten daar toch wel handige features in. ECMA-script is nu zo gestandaardiseerd met HTML5 dat het voor kleinere projecten ook helemaal niet nodig is om libraries te gebruiken. Dus je idee is een leuke aanvulling op het spectrum, scheelt weer zoeken als we minder 'verbose' JavaScript willen.
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:18:35
Quote Anchor link
Klopt helemaal, als je aan mij vraagt waarom ik jQuery gebruik in productie is dat alleen voor cross-browser compatibility.
Mijn script is ook nog niet helemaal af want er is 1 functie die dus niet cross-browser is.
http://caniuse.com/#search=getElementsByClassName
IE8, hier moet ik nog even wat op verzinnen
Gewijzigd op 20/06/2016 14:19:53 door Inter Kode
 

20/06/2016 14:21:14
Quote Anchor link
IE8? Zou ik laten ziten. Kijk maar eens naar de usage statistics op caniuse.com voor Nederland. Ruimschoots onder de 1%. IE8 is dood aan het gaan en zo moet het ook zijn. Eindelijk gerechtigheid! :-)
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:27:22
Quote Anchor link
Haha, ik heb toch even me script geupdate en zou nu cross-browser compatible zijn :-)
 

20/06/2016 14:30:24
Quote Anchor link
Soms zou ik graag bij de 1,2 miljoen Nederlanders horen die geen internet willen en/of kunnen gebruiken...
 
Wouter J

Wouter J

20/06/2016 15:39:35
Quote Anchor link
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=(s,e)=>{return(e||document).querySelectorAll(s);};

Moet je browser wel ECMA6 ondersteunen overigens, anders:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=function(s,e){return(e||document).querySelectorAll(s);};


mocht je het tweede argument nooit gebruiken kan t nog simpeler:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $ = document.querySelectorAll.bind(document);





Vaak gebruik ik zelf:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
(function ($, $$) {

    // ... mijn code

})(
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelector(selector); },
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelectorAll(selector); }
);
Gewijzigd op 20/06/2016 15:46:02 door Wouter J
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 23:54:00
Quote Anchor link
jQuery in a vanilla JS nutshell

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
function $(selector) {
  var array = [];
  var selectors = selector.split(',');
  for (var i = 0; i < selectors.length; i++) {
    selector = selectors[i].trim();
    if (selector.substr(0,1) == '#' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push(document.getElementById(selector.substr(1)));
    }
else if (selector.substr(0,1) == '.' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push.apply(array, document.getElementsByClassName(selector.substr(1)));
    }
else {
      array.push.apply(array, [].slice.call(document.querySelectorAll(selector)));
    }
  }

  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

function setCookie(name, value, days){
  document.cookie = name + '='+ value + '; expires=' + new Date((new Date).getTime()+days*24*60*60*1000).toUTCString() +'; path=/';
}

function deleteCookie(name){
  createCookie(name,'',-1);
}

function getCookie(name){
  var cookie = document.cookie.match('(^|;)\\s*'+name+'\\s*=\\s*([^;]+)');
  return cookie ? cookie.pop() : null;
}

String.prototype.contains = function(value) {
  return this.indexOf(value) >= 0;
}

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Element.prototype.show = function() {
  this.style.display = '';
}

Element.prototype.disable = function(value) {
  return value == null ? this.disabled : this.disabled = value;
}

Element.prototype.check = function(value) {
  return value == null ? this.checked : this.checked = value;
}

Element.prototype.src = function(value) {
  return !value ? this.src : this.src = value;
}

Element.prototype.css = function(value) {
  return !value ? this.style : this.style = value;
}

Element.prototype.data = function(name, value) {
  return !value ? this.getAttribute('data-' + name) : this.setAttribute('data-' + name, value);
}

Element.prototype.val = function(value) {
  return !value ? this.value : this.value = value;
}

Element.prototype.html = function(value) {
  return !value ? this.innerHTML : this.innerHTML = value;
}

Element.prototype.text = function(value) {
  return !value ? this.textContent : this.textContent = value;
}

Element.prototype.empty = function() {
  this.innerHTML = '';
}

Element.prototype.append = function(value) {
  this.innerHTML += value;
}

Element.prototype.prepend = function(value) {
  this.innerHTML = value + this.innerHTML;
}

Element.prototype.hasClass = function(value) {
  return this.classList.contains(value);
}

Element.prototype.addClass = function(value) {
  this.classList.add(value);
  return this;
}

Element.prototype.removeClass = function(value) {
  this.classList.remove(value);
  return this;
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  for (var i = 0; i < this.length; i++) {
    callback(this[i], i);
  }
}
[
code]
Gewijzigd op 20/06/2016 23:55:05 door Inter Kode
 

01/07/2016 11:01:23
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie code bewijzen dat jQuery overbodig is tegenwoordig :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.