Vanilla JS: $(selector)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 13:53:05
Quote Anchor link
Hey,

jQuery $() selector in vanilla JS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php //Javascript
// Main selector

function $(selector) {
  // Initialize array to store element(s)
  var array = [];
  // If there are multiple selectors we split by ','
  var selectors = selector.split(','), i;
  // Loop over each selector
  for (i = 0; i < selectors.length; i++) {
    // Convert the node list to an array and append the array
    array.push.apply(array, Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(selectors[i].trim())));
  }

  // If our array has 1 or more elements return the whole array, else we only return the single element
  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

?>

Minified 171 bytes :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function $(t){var e,r=[],l=t.split(",");for(e=0;e<l.length;e++)t=l[e].trim(),"#"==t.substr(0,1)&&!t.indexOf(" ")>=0?r.push(document.getElementById(t.substr(1))):r.push.apply(r,Array.prototype.slice.call(document.querySelectorAll(t)));return r.length>1?r:r[0]}
?>

Gebruiksaanwijzing:
Quote:
$('#id');
$('.class');
$('button > span');
$('#id, .class, button > span');

En bij meerdere elementen krijg je een array terug.

Ik dacht ik deel dit zodat andere mensen dit kunnen gebruiken of te verbeteren.
Hoor graag jullie mening!

Extra!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  var
i = this.length;
  while(i--) {
    callback(this[i], i);
  }
}


//$('.foo').each(function(e) {
// e.hide();
//});


?>
Gewijzigd op 20/06/2016 15:14:27 door Inter Kode
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:31:24
 

20/06/2016 14:09:13
Quote Anchor link
Ben het er mee eens. Ik heb me vroeger zo min mogelijk in JavaScript proberen te verdiepen, omdat ik dat inferieur achtte. En toen was JavaScript ook lastig, iedere browser had z'n eigen uitwerkingen. In die tijd kwamen er libraries als jQuery. Het is nu zelfs zo erg dat Microsoft z'n eigen JavaScript-stijl heeft uitgebracht onder de naam TypeScript. Ik snap het wel, maar als je voor iedereen (lees: moderne browsers) JavaScript wilt kunnen programmeren dan moet jQuery niet nodig zijn. Ook al zitten daar toch wel handige features in. ECMA-script is nu zo gestandaardiseerd met HTML5 dat het voor kleinere projecten ook helemaal niet nodig is om libraries te gebruiken. Dus je idee is een leuke aanvulling op het spectrum, scheelt weer zoeken als we minder 'verbose' JavaScript willen.
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:18:35
Quote Anchor link
Klopt helemaal, als je aan mij vraagt waarom ik jQuery gebruik in productie is dat alleen voor cross-browser compatibility.
Mijn script is ook nog niet helemaal af want er is 1 functie die dus niet cross-browser is.
http://caniuse.com/#search=getElementsByClassName
IE8, hier moet ik nog even wat op verzinnen
Gewijzigd op 20/06/2016 14:19:53 door Inter Kode
 

20/06/2016 14:21:14
Quote Anchor link
IE8? Zou ik laten ziten. Kijk maar eens naar de usage statistics op caniuse.com voor Nederland. Ruimschoots onder de 1%. IE8 is dood aan het gaan en zo moet het ook zijn. Eindelijk gerechtigheid! :-)
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 14:27:22
Quote Anchor link
Haha, ik heb toch even me script geupdate en zou nu cross-browser compatible zijn :-)
 

20/06/2016 14:30:24
Quote Anchor link
Soms zou ik graag bij de 1,2 miljoen Nederlanders horen die geen internet willen en/of kunnen gebruiken...
 
Wouter J

Wouter J

20/06/2016 15:39:35
Quote Anchor link
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=(s,e)=>{return(e||document).querySelectorAll(s);};

Moet je browser wel ECMA6 ondersteunen overigens, anders:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$=function(s,e){return(e||document).querySelectorAll(s);};


mocht je het tweede argument nooit gebruiken kan t nog simpeler:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $ = document.querySelectorAll.bind(document);





Vaak gebruik ik zelf:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
(function ($, $$) {

    // ... mijn code

})(
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelector(selector); },
    function (selector, elem) { return (elem || document).querySelectorAll(selector); }
);
Gewijzigd op 20/06/2016 15:46:02 door Wouter J
 
Inter Kode

Inter Kode

20/06/2016 23:54:00
Quote Anchor link
jQuery in a vanilla JS nutshell

Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
function $(selector) {
  var array = [];
  var selectors = selector.split(',');
  for (var i = 0; i < selectors.length; i++) {
    selector = selectors[i].trim();
    if (selector.substr(0,1) == '#' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push(document.getElementById(selector.substr(1)));
    }
else if (selector.substr(0,1) == '.' && !selector.indexOf(' ') >= 0) {
      array.push.apply(array, document.getElementsByClassName(selector.substr(1)));
    }
else {
      array.push.apply(array, [].slice.call(document.querySelectorAll(selector)));
    }
  }

  return array.length > 1 ? array : array[0];
}

function setCookie(name, value, days){
  document.cookie = name + '='+ value + '; expires=' + new Date((new Date).getTime()+days*24*60*60*1000).toUTCString() +'; path=/';
}

function deleteCookie(name){
  createCookie(name,'',-1);
}

function getCookie(name){
  var cookie = document.cookie.match('(^|;)\\s*'+name+'\\s*=\\s*([^;]+)');
  return cookie ? cookie.pop() : null;
}

String.prototype.contains = function(value) {
  return this.indexOf(value) >= 0;
}

Element.prototype.hide = function() {
  this.style.display = 'none';
}

Element.prototype.show = function() {
  this.style.display = '';
}

Element.prototype.disable = function(value) {
  return value == null ? this.disabled : this.disabled = value;
}

Element.prototype.check = function(value) {
  return value == null ? this.checked : this.checked = value;
}

Element.prototype.src = function(value) {
  return !value ? this.src : this.src = value;
}

Element.prototype.css = function(value) {
  return !value ? this.style : this.style = value;
}

Element.prototype.data = function(name, value) {
  return !value ? this.getAttribute('data-' + name) : this.setAttribute('data-' + name, value);
}

Element.prototype.val = function(value) {
  return !value ? this.value : this.value = value;
}

Element.prototype.html = function(value) {
  return !value ? this.innerHTML : this.innerHTML = value;
}

Element.prototype.text = function(value) {
  return !value ? this.textContent : this.textContent = value;
}

Element.prototype.empty = function() {
  this.innerHTML = '';
}

Element.prototype.append = function(value) {
  this.innerHTML += value;
}

Element.prototype.prepend = function(value) {
  this.innerHTML = value + this.innerHTML;
}

Element.prototype.hasClass = function(value) {
  return this.classList.contains(value);
}

Element.prototype.addClass = function(value) {
  this.classList.add(value);
  return this;
}

Element.prototype.removeClass = function(value) {
  this.classList.remove(value);
  return this;
}

Array.prototype.each = function(callback) {
  for (var i = 0; i < this.length; i++) {
    callback(this[i], i);
  }
}
[
code]
Gewijzigd op 20/06/2016 23:55:05 door Inter Kode
 

01/07/2016 11:01:23
Quote Anchor link
Ik geloof dat jullie code bewijzen dat jQuery overbodig is tegenwoordig :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.