Var in ajax call

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Nolles

Arthur Nolles

30/07/2017 11:45:29
Quote Anchor link
Hoi! Bedankt dat je even meekijkt. Ik heb een script, waar ik een variabel in de url van mijn ajax call wil zetten, nl de var articleid. Ik ben niet zo bekend met javascript. Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn ajax call de var articleid leest? Moet het buiten de quotes, met een punt ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var articleid = getUrlParameter('id');
    
$.ajax({
    type: "GET",
    url: "http://www.test.loc/json/page.php?post_id=articleid",
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:38:57
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/07/2017 11:55:12
Quote Anchor link
Buiten quotes, en concatenatie doe je in javascript met een +. Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var articleid = getUrlParameter('id');
    
$.ajax({
    type: "GET",
    url: "http://www.test.loc/json/page.php?post_id=" + articleid,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.