Variabel namen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:19:05
Quote Anchor link
Hoe geven jullie de namen aan je vars? Wat vind je het netst?

Methode 1: $BlaatEnKoffie
Methode 2: $blaatenkoffie
Methode 3: $blaatEnKoffie
Methode 4: $blaat_en_koffie

Misschien rare vraag, maar ik ben ff nieuwsgierig:P
Gewijzigd op 06/12/2010 16:37:02 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:58:17
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

06/12/2010 16:25:46
Quote Anchor link
Dat hangt ervan af?

Volgens mij was het met OOP (Object-oriented programming) dat je elke woord met een hoofdletter begint. Dus dan zal het dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$BlaatEnKoffie = 'hoi';


Maar je kan ook gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$blaatenkoffie = 'hoi';


doen.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:27:31
Quote Anchor link
$sBlaatEnKoffie ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:28:09
Quote Anchor link
Wat vind jij het netst, Zonder OOP?

Toevoeging op 06/12/2010 16:28:38:

Synaps Framework op 06/12/2010 16:27:31:
$sBlaatEnKoffie ;)


Waarom zet je er een s voor?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:31:48
Quote Anchor link
Omdat het een string is.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:33:25
Quote Anchor link
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/12/2010 16:36:07
Quote Anchor link
wat denk je van methode 4? $blaat_en_koffie
Ik ga trouwens meestal voor methode 3
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:37:21
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 06/12/2010 16:33:25:
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?


Inderdaad. En als het een object is een o ;)
 
Roel -

Roel -

06/12/2010 17:24:10
Quote Anchor link
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.
 
Moe BE

Moe BE

06/12/2010 17:27:41
Quote Anchor link
ik ga voor methode 3
 
Jasper DS

Jasper DS

06/12/2010 17:28:33
Quote Anchor link
$blaat_koffie
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2010 17:33:08
Quote Anchor link
for what it's worth...

Kijk hier eens
http://drupal.org/coding-standards

Dit is de visie van de jongens van Drupal.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2010 17:35:44
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/12/2010 17:24:10:
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.


Mee eens.
 
Wouter J

Wouter J

06/12/2010 17:45:08
Quote Anchor link
Ik zal nooit van dit soort lange namen geven aan variabelen. Ik hou ze het liefst zo kort en simpel mogelijk.
Dus ik zou gaan voor:
$koffie = 'iets';
$blaat = 'iets';
 
Jelmer -

Jelmer -

06/12/2010 17:52:46
Quote Anchor link
Quote:
Grammar lesson: "Capitalization is the difference between helping your Uncle Jack off a horse and helping your uncle jack off a horse."
- iemand's tweet

Maar ik ben zelf van methode 4, 3 is zo Java-achtig (ik gebruik het wel vaak voor method names), 1 doet me denken aan Visual Basic en horrorcode, en 2 kan je alleen lezen als je al weet wat er staat. En variabelen prefixen met letters om aan te geven wat erin zit, ook wel genoemd de Hongaarse methode, bestaat alleen maar omdat sommige mensen geen variabelenamen kunnen verzinnen die logisch zijn ($aPost, ooh, een array van Post objecten? Wat dacht van $posts..) en omdat andere mensen willen dat PHP Java is, en niet durven toegeven dat PHP doet aan Ducktyping. Who cares dat $oPosts een ArrayObject is als het zich gewoon gedraagt als een array?

Trouwens, als je geen goeie variabele-namen kan vinden -> ga functies gebruiken. Binnen een functie bestaan maar 3 of 4 variabelen, als je dan niet weet wat erin zit, kan je het zo opzoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.