variabel tekstgedeelte uit tekst filteren en vervangen door andere tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans W

Hans W

19/03/2011 15:16:42
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil uit een tekst (uit de database) de gedeeltes tussen '##' uit de tekst filteren en vervangen door iets anders (dus bijvoorbeeld: ##deze_tekst## wordt **andere_tekst**. de tekst tussen '##' kan variabel zijn. Deze tekst moet dan weer in een string worden opgeslagen voor gebruik elders in het script. Het kan voorkomen dat er meerdere van deze tekstgedeeltes in de tekst voorkomen.

Hopelijk is mijn uitleg een beetje duidelijk.
Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:45:50
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 15:17:26
Quote Anchor link
Dit kan je doen met preg_replace
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

19/03/2011 16:26:42
Quote Anchor link
ik denk dat hij dit bedoelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= explode('##', $text);
for($x = 1; $x <= count($text)-1; $x = $x + 2){
    $vars[] = $text[$x];
    $text[$x] = $replace;
}

$text = implode('**', $text);
?>


alle stukjes text tussen ## ## wordt dus opgeslagen in $vars
en wordt vervangen met ** $replace **
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.